Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Στη Βουλή σήμερα το πρόβλημα

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ. Συζήτηση το απόγευμα και στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Κλειστή πάλι η χωματερή

Στη Βουλή θα συζητηθεί, τελικά, σήμερα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, μετά από Επίκαιρή Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λέων. Αυδής προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Στην Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να χωροθετηθούν άμεσα οι Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ), σύμφωνα με το σχεδιασμό του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).

Στην Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι για πολλοστή φορά η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική έφτασε πάλι σε κρίσιμη κατάσταση. Υπενθυμίζει πως ο Δήμος Ανω Λιοσίων, αντιδρώντας στην κωλυσιεργία της κυβέρνησης να χωροθετήσει τις νέες ΟΕΔΑ, κλείνει δικαιολογημένα τη χωματερή Ανω Λιοσίων. Και τονίζει πως ενώ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, είχε από τον Ιούνη τις μελέτες του ΕΣΔΚΝΑ για τη χωροθέτηση, παράγγειλε κι άλλες μελέτες που δεν έχουν ακόμα κατατεθεί. Ο Λ. Αυδής σημειώνει, επίσης, την ομόφωνη εκτίμηση του ΔΣ του ΕΣΔΚΝΑ ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αναμονής, καθώς επίσης και ότι οι ανεξέλεγκτες χωματερές της Αττικής συνεχίζουν ανενόχλητες το καταστροφικό τους έργο, γεγονός που απαιτεί την άμεση λύση του προβλήματος.

Εκτός αιθούσης της Βουλής για σήμερα καταγράφονται οι παρακάτω εξελίξεις:

Ο δήμος Ανω Λιοσίων κλείνει από σήμερα μέχρι και την Κυριακή τη χωματερή. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει επίσης ότι από την ερχόμενη Τρίτη η χωματερή θα κλείσει οριστικά.

Στο Δημαρχείο Παλλήνης θα γίνει σήμερα το απόγευμα σύσκεψη των δημάρχων και κοινοταρχών της Ανατολικής Αττικής με πρωτοβουλία του νομάρχη Δ. Φράγκου.Στη σύσκεψη ενδέχεται να ανακοινωθούν τα πορίσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Θράκης για τις περιοχές όπου θα γίνουν οι άλλες δύο ΟΕΔΑ. Με χτεσινές δηλώσεις του, πάντως, ο νομάρχης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στο τραπέζι η πρόταση για δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, ενώ έκανε καθαρό ότι δεν πρόκειται να κλείσουν οι 22 παράνομες χωματερές που λειτουργούν στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ