Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολοι μαζί ως τη νίκη

Κι άλλα μπλόκα στη Θεσσαλία. Εκατοντάδες τρακτέρ έχουν προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα συνεχίζει τον αγώνα της η αγροτιά όλης της χώρας

Ακλόνητοι στις επάλξεις του αγώνα και διαψεύδοντας έμπρακτα τις Κασσάνδρες, οι αγρότες συνεχίζουν για 16η μέρα τη μάχη. Αντλώντας δύναμη από το δίκαιο του αγώνα και τη λαϊκή συμπαράσταση, η αγροτιά παραμένει στα μπλόκα και κλιμακώνει την πάλη της μέχρι την τελική νίκη.

Σε χτεσινή συνεδρίασή της, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών, αποφάσισε ενίσχυση των μπλόκων με πρόσθετα τρακτέρ και στήσιμο νέων μπλόκων σε βασικούς επαρχιακούς δρόμους, ενώ θα αποκλειστεί και η σιδηροδρομική γραμμή στο Δομοκό. Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Βαγγέλης Μπούτας τόνισε ότι στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού και στην προσπάθειά της να στρέψει άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον των αγροτών, οι αγρότες της Θεσσαλίας απαντούν ενωτικά και δυναμικά με νέα κλιμάκωση της πάλης τους. Πιστεύουμε, τόνισε, ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι με το μέρος μας και καλούμε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση να σταματήσει τις ενέργειες υπονόμευσης και διάσπασης του αγώνα και να ικανοποιήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα που θέσαμε.

Ο Χρ. Νικόπουλος, μέλος της Επιτροπής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έκανε έκκληση, μέσω των ΜΜΕ, στα στελέχη, στα μέλη και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στα μπλόκα, να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα μέχρι τη νίκη και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στους συντρόφους του - όπως είπε - στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών.

Αμέσως μετά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής για νέα κλιμάκωση της κινητοποίησης, πάνω από 50 τρακτέρ από τον Αμπελώνα της Λάρισας προστέθηκαν σε εκείνα που βρίσκονται στο μπλόκο των Τεμπών. Αλλα 50 τρακτέρ βρίσκονται στη διασταύρωση του Πυργετού, έτοιμα να στήσουν νέο μπλόκο, τρακτέρ έκλεισαν το δρόμο Βόλου - Φαρσάλων στο χωριό Ναρθάκι, καθώς και παρακαμπτήριο της οδού Βόλου - Λάρισας στο 304 ΠΕΒ κοντά στο Βελεστίνο. Θα πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι πολλά τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε πλατείες χωριών, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν όταν χρειαστεί.

Ετσι, μέχρι χτες βράδυ, τα μπλόκα στη Θεσσαλία είχαν φτάσει τα 16. Συγκεκριμένα, εκτός των 6 μπλόκων επί της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Αλμυρού, Βελεστίνου, "Βιοκαρπέτ", διασταύρωσης Βόλου, Συκουρίου, Τεμπών - υπάρχουν τα μπλόκα Κολκοτού, περιφερειακής Τρικάλων, Καραβόπορου, Μουργκανίου, Αγναντερού, Κτημένης, Νέου Μοναστηρίου, Ναρθακίου, 304 ΠΕΒ, Πυργετού.

Στα μπλόκα το ηθικό παραμένει ακμαίο όπως και στις πρώτες μέρες της κινητοποίησης, με τους φρουρούς να δηλώνουν παντού και πάντα πως "μόνο νικητές θα φύγουμε από εδώ". Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην αγωνιζόμενη αγροτιά με επισκέψεις στα μπλόκα εργαζομένων, γυναικών, νέων, συνταξιούχων από τις θεσσαλικές πόλεις και άλλες περιοχές της χώρας και με πλήθος τηλεγραφημάτων από μαζικούς φορείς που φτάνουν στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες έφτασε φαξ από την Κολωνία της Γερμανίας, στο οποίο οι μετανάστες της ελληνικής κοινότητας εκεί εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και επισημαίνουν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος για να μην περάσουν οι καταστροφικές αποφάσεις του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και της κυβέρνησης της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ