Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Στα μπλόκα μέχρι τέλους

"Ενωμένοι και αποφασισμένοι" συνεχίζουν μέχρι τέλους τον αγώνα τους οι αγρότες της Βοιωτίας, Φθιώτιδας και της Εύβοιας. Τα μπλόκα παραμένουν σταθερά, παρά τις "εκκλήσεις", τους εκβιασμούς και τις πιέσεις, που ασκούνται από τους "γυρολόγους" βουλευτές, κυβερνητικά και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στη Βοιωτία, ο "εκσυγχρονιστής" αντιπρόεδρος της Βουλής, Λ. Αποστολίδης,μαζί με τον περιφερειάρχη, Χρ. Πολυχρονίου,επισκέφτηκαν χτες τους αγρότες στο Κάστρο για να τους πείσουν ότι "μετά τα εξαγγελθέντα μέτρα από τον πρωθυπουργό δεν έχει νόημα η κινητοποίηση" και κατά συνέπεια πρέπει να εγκαταλείψουν τα μπλόκα και ν' ανοίξουν τους δρόμους.

Χτες το βράδυ και λίγο μετά την επίσκεψη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο μπλόκο του Κάστρου, οι αγρότες είδαν νταλίκες να περνούν από το αποκομμένο σημείο της εξόδου του δρόμου από Ορχομενό στην ΕΟ Λαμίας - Αθηνών. Φορτηγό "αγνώστων στοιχείων" είχε παρασύρει τα αγροτικά μηχανήματα που έκλειναν το δρόμο, στραπατσάροντας μάλιστα ένα τρακτέρ και προξενώντας σοβαρές ζημιές σε άλλα δύο, για να ανοίξει δίοδο.

Την "τρομοκρατική και προβοκατόρικη ενέργεια" κατήγγειλε στο "Ρ" ο Λ. Τσεκούρας,αγρότης απ' τον Ορχομενό, ο οποίος σημείωσε ότι "η δίοδος δημιουργήθηκε σε 150 μέτρα απόσταση από το σημείο όπου βρίσκονται οι αγρότες και δεν έγινε αμέσως αντιληπτή γιατί δεν υπήρχε ορατότητα. Το εντοπίσαμε, συνέχισε, όταν είδαμε άλλα φορτηγά μεταφορών - που είχαν προφανώς ειδοποιηθεί με σι μπι - να βγαίνουν στην εθνική".

Στο μεταξύ, ο νομάρχης Βοιωτίας, στο πλαίσιο της κυβερνητικής επιχείρησης για εκτόνωση της κατάστασης, είχε καλέσει χτες τις ΣΕΑ των μπλόκων της Βοιωτίας σε σύσκεψη που συνεχιζόταν ως αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ