Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκληματικές οι περικοπές στο ΚΕΘΕΑ

Θα έπρεπε να διπλασιαστούν οι επιχορηγήσεις, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη χτεσινή συνάντησή της με εκπροσώπους συλλόγων γονέων των θεραπευτικών κοινοτήτων

"Γιατί μείωσαν στο ένα τρίτο το κονδύλι του προϋπολογισμού για τις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ; Δηλαδή προς όφελος της σύγκλισης και του Μάαστριχτ, δολοφονούμε τη νεολαία μας; Κόβοντας κονδύλια από το ΚΕΘΕΑ δολοφονούμε τη νεολαία μας. Αν η κυβέρνηση πετύχει τη "σύγκλιση" που θέλει, θα υπάρχει νεολαία να δρέψει του καρπούς αυτής της σύγκλισης;".

Τα αγωνιώδη αυτά ερωτήματα έθεσε χτες ο Γιώργος Τέντης,εκπρόσωπος της θεραπευτικής κοινότητας "Ιθάκη", μετά τη χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων έξι θεραπευτικών κοινοτήτων με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.

Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική τη στιγμή, που όπως δήλωσαν οι γονείς, υπάρχουν λίστες αναμονής τοξικομανών στις θεραπευτικές κοινότητες και δεν μπορούν να τους πάρουν.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: "Θεωρούμε αυτή τη μείωση εγκληματική και πολιτικής σημασίας. Ξέρουμε παρά πολύ καλά ότι η θεραπεία, η βοήθεια στήριξης αυτών των παιδιών και των οικογενειών, καθώς και η αποκατάστασή τους μετά, δε γίνονται μόνο με λόγια. Βέβαια χρειάζονται λόγια, αγάπη και συμπάθεια. Αλλά χρειάζεται και χρήμα, αφού η θεραπεία έχει ένα τεράστιο κόστος για να μιλήσουμε για μια ποιοτική βοήθεια στα παιδιά αυτά, η οποία συνεχώς αναπροσαρμόζεται με βάση και τις εξελίξεις και την πείρα που διαμορφώνουν οι κοινότητες. Κανονικά η κυβέρνηση θα έπρεπε να διπλασιάσει το ποσόν, γιατί την περίοδο που ζούμε μετράμε νεκρά παιδιά καθημερινά και παράλληλα έχουμε εξάπλωση νέων ναρκωτικών ουσιών".

"Θα καταγγείλουμε στη Βουλή, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα, αυτό το γεγονός και θα υποδείξουμε στην κυβέρνηση από πού μπορεί να αποκομίσει λεφτά και να αυξήσει γενναία την επιχορήγηση και όχι να κάνει μια τυπική αύξηση για την τιμή των όπλων. Παράλληλα θα πρέπει να διαθέσει κονδύλια για την πρόληψη μέσα στα σχολειά αρχίζοντας από το δημοτικό. Δεν μπορεί ένα τέτοιο ζήτημα να επαφίεται μόνο στην οικογένεια. Αποδείχτηκε ότι η οικογένεια, όσο και να έχει τα φόντα και τις δυνατότητες, είναι ανίσχυρη μπροστά στα οργανωμένα κυκλώματα και μπροστά στην εξάπλωση μιας οργανωμένης διαφθοράς και ηθικής κρίσης που υπάρχει".

Και η Αλ. Παπαρήγα κατέληξε: "Επομένως το σχολείο και η γειτονιά πρέπει να γίνουν η βάση της βοήθειας του παιδιού. Για να γίνουν όμως τέτοια προγράμματα πρόληψης χρειάζεται χρήμα. Οι θεσμοί που συνήθως λέει η κυβέρνηση και τα θεσμικά είναι απαραίτητα, αλλά τέτοιοι θεσμοί χωρίς πολύ χρήμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν".

Ο Χρ. Παπασπυρόπουλος εκπρόσωπος του προγράμματος της οικογένειας στη θεραπευτική κοινότητα "Διάβαση" δήλωσε στο "Ρ": "Ηρθαμε στο ΚΚΕ γιατί γνωρίζουμε την ευαισθησία του γύρω από το χώρο των ναρκωτικών. Ηρθαμε να ζητήσουμε την παρέμβασή του μέσα στη Βουλή γιατί σήμερα οι θεραπευτικές κοινότητες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ