Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητικοί οι βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, εξαγωγείς

Απαιτούν "εδώ και τώρα" και "με κάθε τρόπο" να ανοίξουν οι δρόμοι

"Αντιδημοκρατικοί κάφροι που κατεξεφτελίζουν την Ελλάδα". Η φράση αυτή του προέδρου των μεγαλοξενοδόχων Βασ. Πλεύρη,που εκστόμισε χτες κατά των αγωνιζόμενων αγροτών, είναι αρκετή για να περιγράψει τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσαν εμποροβιομήχανοι, μεγαλέμποροι, εξαγωγείς και μεγαλοξενοδόχοι. Οι διαβόητες "παραγωγικές τάξεις", η αφρόκρεμα δηλαδή αυτών που κερδοσκοπούν σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, με ωμό και προκλητικό τρόπο απαίτησαν από την κυβέρνηση "εδώ και τώρα" να διώξει τους αγρότες από τους δρόμους.

Τρομοκρατημένοι προφανώς από τον μεγαλειώδη αγώνα της αγροτιάς και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού, αλλά και από τους εντεινόμενους αγώνες των εργαζομένων και μπροστά στον κίνδυνο να ραγίσει έστω και λίγο η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να γεμίζουν αυτοί τις τσέπες τους, ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας. Με το καθαρό ταξικό κριτήριό τους υπενθύμισαν στην κυβέρνηση ότι πρέπει "να βρει τρόπο να ανοίξει τους δρόμους", ενώ προς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι πρέπει "να σοβαρευτεί".

Μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα και στο όνομα της "εθνικής οικονομίας", όπως αυτοί και οι αδηφάγες τσέπες τους την αντιλαμβάνονται, στην ουσία απαίτησαν τη χρήση κατασταλτικών μεθόδων. "Να ανοίξουν οι δρόμοι εδώ και τώρα", αξίωσε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της ΑΘήνας Γ. Παπαθανασίου,γιατί "ο τρόπος αυτός διαμαρτυρίας δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτός". "Με κάθε τρόπο να ανοίξουν οι δρόμοι", συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Α. Διβάνης,αλλά όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι τρόπο εννοεί, με τον αέρα του εκφραστή συμφερόντων της άρχουσας τάξης, είπε ότι "είναι δουλιά της κυβέρνησης να τον βρει".

Τόσο ο Γ. Παπαθανασίου, όσο και ο πρόεδρος των πολυκαταστημάτων (ΣΕΛΠΕ) Μ. Παράβαλος,βέβαια, δεν παρέλειψαν να επιχειρήσουν να στρέψουν και τους εργαζόμενους ενάντια στους αγρότες, κατά την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" που ακολουθεί πάντα η άρχουσα τάξη, λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τα δώρα των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Επίσης, ο Γ. Παπαθανασίου κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν έχει δώσει στο λαό και ειδικότερα στους αγρότες... να καταλάβουν ότι η οικονομία "δεν αντέχει". Οτι δηλαδή οι δυνατότητες περιορίζονται μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με το κυνήγι των στόχων του προγράμματος σύγκλισης και σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των κερδών των ίδιων των εμποροβιομηχάνων, των μεγαλοεξαγωγέων, των πολυκαταστημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ