Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Οργιο εκβιασμών

Στη χυδαία εκστρατεία της κυβέρνησης να διαλύσει με θεμιτά και αθέμιτα μέσα τον αγώνα τους, οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας απαντούν με ένταση των κινητοποιήσεων και αντί να αποχωρούν, όπως διακηρύσσουν τα κυβερνητικά φερέφωνα, πυκνώνουν και πολλαπλασιάζουν τα μπλόκα.

Οι κυβερνητικοί εγκάθετοι και ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται για το ποιος θα εφαρμόσει τις πιο γκαιμπελίστικες μεθόδους ώστε να αποσπάσουν αγρότες από τις κινητοποιήσεις. Σημαιοφόρος αυτής της εκστρατείας είναι ο γγ της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, Γιώργος Μουτσόπουλος.Χτες, μιλώντας σε τοπικό ραδιοσταθμό, είχε το θράσος να καλέσει τους αγρότες να συζητήσουν μαζί του αφού εγκαταλείψουν τα μπλόκα για τα προβλήματά τους, τα οποία αγνοεί μεν, καταδικάζει δε. Συμπαραστάτης του σε αθλιότητα ο διορισμένος πρόεδρος του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου (και αποτυχημένος πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ) Φώτης Παπαβασιλόπουλος, ο οποίος παρά τις αντιδράσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, συνεχίζει να διαδίδει ψευδώς ότι τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις λόγω των κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα το όργιο των υποσχέσεων και των απειλών δίνει και παίρνει. Χτες αποχώρησε από το μπλόκο του Μεγανίτη ένας αγρότης ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει το τρακτέρ του για να κλειστεί ο δρόμος. Αιτία, όπως καταγγέλλουν οι αγρότες, ήταν πως ο συγκεκριμένος είχε αγοράσει το τρακτέρ αλλά ακόμη δεν το είχε εξοφλήσει καθώς οφείλει την τελευταία δόση. Ετσι, ο πωλητής τον απείλησε πως αν παραμείνει, θα του προσημειώσει το γραμμάτιο και θα απαιτήσει πίσω το τρακτέρ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το τρακτέρ θα φύγει, αν θέλεις να το κρατήσεις φύγε κι εσύ".

Καταγγελίες γίνονται επίσης ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και γνωστοί φιλοκυβερνητικοί αγροτοπατέρες πλησιάζουν έναν έναν τους αγρότες και τους υπόσχονται ρύθμιση των χρεών τους, με την προϋπόθεση πως θα εγκαταλείψουν τα μπλόκα. Κτηνίατρος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που εργάζεται σε εταιρία ζωοτροφών, τηλεφωνεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους και τους απειλεί πως θα σταματήσει να τους εξυπηρετεί αν συμμετάσχουν στις καταλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός επισκέφθηκε ιδιοκτήτες συνεργείων που προμηθεύουν με λάστιχα τους αγρότες και τους "συνέστησε" (!) να σταματήσουν "για να μην το μετανιώσουν". Νομαρχιακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ περιφέρονται στα τοπικά ΜΜΕ απειλώντας και συκοφαντώντας τους αγροτικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ