Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Διαδήλωσαν ξανά για το 15%
  • Μαχητική πορεία στο υπουργείο Παιδείας
  • Αρνήθηκε να τους συναντήσει ο υφυπουργός Παιδείας

Για άλλη μια φορά βγήκαν στους δρόμους χτες σπουδαστές και μαθητές για να διαδηλώσουν το αίτημά τους για αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.

Μαθητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν χτες στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, στην οδό Πανεπιστημίου και ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου. Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό της ΕΣΕΕ με σύνθημα "Οι σπουδαστές διεκδικούν 15% για την παιδεία", ενώ στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα πανό των μαθητών: "15% για την παιδεία, όχι στον αυταρχισμό, οι μαθητές αγωνίζονται και θα νικήσουν". "Μέτωπο παιδείας με όλο τον λαό για σύγχρονο δημόσιο δωρεάν σχολειό" ήταν το σύνθημα στο πανό του ΕΠΛ Πειραιά. Την ανάγκη για αύξηση των δαπανών τόνιζε και το σύνθημα που φώναζαν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μαθητές και σπουδαστές: "15% για την παιδεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία", τονίζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους προς τους εξεγερμένους αγρότες με το σύνθημα: "Στα μπλόκα του αγώνα της αγροτιάς, θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς ".

Στο πλευρό σπουδαστών και μαθητών βρέθηκε χτες και η βουλευτίνα του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας για υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Φτάνοντας στο υπουργείο Παιδείας, εκπρόσωποι μαθητών και σπουδαστών θέλησαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να εκθέσουν τα αιτήματά τους, ωστόσο ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος, με διάφορα προσχήματα αρνήθηκε, ουσιαστικά, να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία. Ζήτησε να πάνε χώρια οι μαθητές και χώρια οι σπουδαστές, βάζοντας σαν πρόσθετη προϋπόθεση οι συνομιλητές του να μην εκπροσωπούν σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη. Δε δέχτηκε επίσης να συναντηθεί με τον παριστάμενο εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, γιατί θεώρησε πως αυτός υποκινεί τους μαθητές!

Την απαράδεκτη στάση του υφυπουργού Παιδείας κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, τονίζοντας ότι η στάση του, εκφράζει την αντίληψη της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους νέους, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δε θέλει τη νεολαία να αγωνίζεται και να απαντά στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές.

"Ο χειμώνας θα συνεχισθεί το ίδιο θερμός και αγωνιστικός. Η νέα απάντηση θα δοθεί και πάλι στους δρόμους του αγώνα, το νέο ραντεβού είναι την Τρίτη 17 Δεκέμβρη στο μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει»(2017-12-05 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις(2013-07-04 00:00:00.0)
Σήμερα η αγωνιστική παρέμβαση για την παιδεία(2010-09-07 00:00:00.0)
Στις 6 Νοέμβρη ξανά στους δρόμους(2008-10-30 00:00:00.0)
Απόντες οι μαθητές από τον "πρωινό καφέ"(1998-11-26 00:00:00.0)
Μεγάλη διαδήλωση μαθητών(1996-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ