Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόντες οι μαθητές από τον "πρωινό καφέ"

Το 1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας επισκέφτηκε χτες ο υπουργός Παιδείας. Κάλυψη πρόσφερε στους προϊσταμένους

Δείγμα γραφής για το πώς εννοεί την ενημέρωση των μαθητών έδωσε χτες ο υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του στο 1ο Λύκειο Φιλαδέλφειας, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών επισκέψεων στα σχολεία, προκειμένου να ενημερώσει τους "παραπληροφορημένους" μαθητές για τα "καλά" της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός Παιδείας, μετά την επίσκεψη του, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πρόσφερε ουσιαστικά κάλυψη στους προϊσταμένους που προχωρούν σε ενέργειες όπως αυτή του προϊσταμένου της Δ Διεύθυνσης που κάλεσε τον εισαγγελέα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα υπό κατάληψη σχολεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας είναι αποκεντρωμένες και οι προϊστάμενοι μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες για την προστασία των σχολείων.

Οταν ενημερώθηκαν για την επίσκεψη του υπουργού στο 1ο Λύκειο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων για "πρωινό καφέ" στα σχολεία που είχε εξαγγείλει, έσπευσαν και οι μαθητές του Πολυκλαδικού Νέας Φιλαδέλφειας, που είναι σε κατάληψη εδώ και δύο μέρες, οι οποίοι παρέμεναν έξω από το χώρο του σχολείου, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και ζήτησαν να συναντηθεί η επιτροπή που είχαν συστήσει με τον υπουργό Παιδείας για να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Τελικά η συζήτηση παραπέμφθηκε για τις αρχές Δεκέμβρη, οπότε και ο υπουργός Παιδείας είπε ότι θα επισκεφτεί το σχολείο τους.

Η "ενημέρωση" τελικά έγινε με τους μαθητές του 1ου Λυκείου στο προαύλιο και τους μαθητές του Πολυκλαδικού έξω από τις πόρτες του σχολείου. Ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε τελικά για 20 περίπου με τους μαθητές της Β τάξης του 1ου Λυκείου, οι οποίοι μετά τη συνάντηση κάθε άλλο παρά "ενημερωμένοι" δήλωναν και εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους γιατί ο υπουργός δεν τους άκουσε, "απάντησε σε δύο τρεις ερωτήσεις και μετά έφυγε γιατί έπρεπε να πάει αλλού". Μάλιστα, σύμφωνα με τους μαθητές, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα στείλει "άλλους" για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους (!).

Ο υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του, έδωσε... άλλη εκδοχή, τονίζοντας ότι επισκέφτηκε δύο σχολεία και είχε μια "εκτεταμένη συζήτηση και με αντιπροσωπεία μαθητών από ένα άλλο Λύκειο που είναι υπό κατάληψη". Επανέλαβε δε τα περί "ενισχυμένης δόσης παραπληροφόρησης" στους μαθητές. "Γι' αυτό χρειάζεται κατευθείαν ενημέρωση και όταν τα παιδιά καταλάβουν ακριβώς ποιες είναι οι διαστάσεις του νέου εκπαιδευτικού συστήματος, που απευθύνεται σε αυτά και είναι γι' αυτά, η στάση τους αλλάζει και αλλάζει ταχύτατα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ