Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Να πάρει θέση η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών

Την απαράδεκτη στάση του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), που δε συνεδριάζει προκειμένου να πάρει υπεύθυνη θέση απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η μεταρρύθμιση, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Ν. Ασπράγκαθος και Κ. Μπουντόλος ("Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση"), μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

Επισημαίνουν ότι οι πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που εξελίσσονται τελευταία σε ολόκληρη τη χώρα "φαίνεται να μην αγγίζουν το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ", αφού "για σημαντικό χρονικό διάστημα δε συνεδριάζει, προκειμένου να πάρει υπεύθυνη θέση απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ενώ και ορισμένες αποφάσεις που πήρε στο παρελθόν κάτω από πίεση δεν τις προώθησε στους συλλόγους ΔΕΠ των ΑΕΙ". Η ΔΠΚ καλεί τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας να αντισταθούν στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση στο σύνολό της, να μην εφαρμοστούν τα ΠΣΕ, να καταργηθεί ο Ν. 2525 και ο νόμος για την υπηρεσιακή κατάσταση των μελών ΔΕΠ και να προωθηθεί νέος που θα προβλέπει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να διαμορφωθεί νέο μισθολόγιο και να απορριφθεί το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για τα μεταπτυχιακά.

Η ΔΠΚ κρίνει ότι "μόνο με την οργάνωση της αντίστασης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τη δημιουργία Μετώπου Παιδείας από τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, τους φοιτητές και τους σπουδαστές, τους γονείς και τους μαθητές, τους εργαζόμενους, που θα υποστούν τις συνέπειες από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, μπορεί να μπει φραγμός σ' αυτή τη βαθιά ταξική αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ