Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήρια σε όλη τη Θεσσαλία

Κρούσματα αυταρχισμού και σε σχολεία της Λάρισας

Η κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος - με τη χρησιμοποίηση εισαγγελέων και αστυνομικών - άρχισε να υλοποιείται χτες και στη Λάρισα. Οπως καταγγέλλουν μαθητές, στο 4ο Γυμνάσιο της πόλης, που τελεί υπό κατάληψη, εμφανίστηκαν χτες δύο περιπολικά και αστυνομικοί με στολή και πολιτικά μπήκαν στο σχολείο. Επίσης - σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες - αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν και στο 1ο Λύκειο, αλλά δεν προχώρησαν, μετά τις αντιδράσεις των μαθητών.

Για το ποιος έδωσε την εντολή να πάνε οι αστυνομικοί στα υπό κατάληψη σχολεία δε γνώριζε ούτε ο νομάρχης Λάρισας Γ. Φλώρος - ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του - ούτε οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση επιχείρησε να διαψεύσει τα προφανή, ισχυριζόμενη ότι δεν πήγαν αστυνομικοί στα σχολεία (λες και ήταν οφθαλμαπάτη η παρουσία περιπολικών και ένστολων αστυνομικών στο 4ο Γυμνάσιο) κι απλώς δηλώνει πως κάποιοι καθηγητές ζήτησαν την επέμβασή της, χωρίς όμως αυτή να ανταποκριθεί.

Οι μαθητές συνδέουν αυτή την ενέργεια με την εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα για τις καταλήψεις των σχολείων της Αττικής, την οποία θα διενεργήσει η Ασφάλεια και διατάζει τους αστυνομικούς να μεταβούν στα σχολεία για να διαπιστώσουν την κατάσταση και να λάβουν τα κατά περίπτωση ενδεικνυόμενα μέτρα!

Αμέσως μετά το κρούσμα τρομοκράτησης συνεδρίασε, χτες το μεσημέρι, το Συντονιστικό Οργανο των Μαθητών της Λάρισας, που κατήγγειλε αυτές τις ενέργειες.

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν και χτες στη Λάρισα κινητοποιήσεις μαθητών σχολείων εναντίον της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ενώ μεγάλη επιτυχία αναμένεται να έχει το σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο στην πόλη. Οι μαθητές απ' όλα τα σχολεία της πόλης θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π. μ. στο Παλιό Κτηνιατρείο και με πορεία θα καταλήξουν στη Νομαρχία. Να σημειωθεί ότι στην πόλη της Λάρισας, στην Ελασσόνα, τα Φάρσαλα, τον Τύρναβο και σ' άλλες επαρχίες και χωριά του νομού πάνω από 30 λύκεια και γυμνάσια τελούν υπό κατάληψη.

Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί σήμερα συγκέντρωση μαθητών στο 3ο Λύκειο και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης και στη Νομαρχία, ενώ στην πόλη, σε επαρχίες και σε χωριά του νομού, πολλά λύκεια και γυμνάσια τελούν υπό κατάληψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων δεν επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ να επισκεφτεί τους μαθητές του σχολείου για να συζητήσει μαζί τους σχετικά με την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τα προβλήματα που δημιουργεί, είτε επικαλούμενοι ότι έχουν εντολή να μην αφήνουν εκπροσώπους κομμάτων να μπαίνουν στα σχολεία (!), είτε ότι χρειάζονται σχετική άδεια από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καρδίτσα

Μετά την προχτεσινή κινητοποίηση των μαθητών των νυχτερινών σχολείων, πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν μαθητές λυκείων της Καρδίτσας,ενώ και για σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στην πόλη.

Στο μεταξύ από χτες άρχισαν και στην Καρδίτσα καταλήψεις σε λύκεια και γυμνάσια.

Βόλος

Και στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί σήμερα μαθητικό συλλαλητήριο με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου των μαθητών. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές, μετά τη σχετική απόφαση του Συλλόγου Δασκάλων και της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ