Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Υπόθεση όλων το αγροτικό πρόβλημα
  • Σύσκεψη μαζικών φορέων συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή αγώνα των αγροτών
  • Στις 2 Δεκέμβρη το παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο

Σύσκεψη των μαζικών φορέων του Νομού Καρδίτσας όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα των αγροτών και οι επιπτώσεις τους στην οικονομία της περιοχής, συγκαλεί στις 30 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της Καρδίτσας. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προετοιμασίες στα χωριά και τις επαρχίες του νομού για την επιτυχία του παγκαρδιτσιώτικου αγροτικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκέμβρη,στην πόλη.

Η επιτυχία των προειδοποιητικών περιφερειακών συγκεντρώσεων στο Λιοντάρι,τον Παλαμά,το Προάστειο και τους Σοφάδες,προμηνύει την επιτυχία και του παγκαρδιτσιώτικου συλλαλητηρίου, στο οποίο οι αγρότες θα πάνε με τα τρακτέρ τους και άλλα αγροτικά μηχανήματα.

Ανάλογα παναγροτικά συλλαλητήρια θα γίνουν στις 8 Δεκέμβρη στη Λάρισα. Ο αγώνας των αγροτών της Θεσσαλίας θα κλιμακωθεί και θα συντονιστεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα ζωτικά και δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Στις 6 Δεκέμβρη θα επισκεφτεί τη Λάρισα ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης,όπου θα έχει την ευκαιρία, αν το θελήσει, ν' ακούσει απ' ευθείας κι επιτόπου τα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς, που ζητάει τη λύση των οξυμένων προβλημάτων που προκαλεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Αν, όμως, ο υπουργός με την επίσκεψή του αποσκοπεί είτε να ξεγελάσει τους αγρότες με ανέξοδες υποσχέσεις και ταξίματα - σ' αυτή την κατεύθυνση κινούνται και κάποιες θριαμβολογίες παραγόντων της Νομαρχίας Λάρισας, επειδή, έπειτα από μήνες καθυστέρησης, θ' αρχίσουν να έρχονται κάποια λίγα χρήματα για την πληρωμή επιδοτήσεων στους βαμβακοπαραγωγούς και για αποζημιώσεις σε παγόπληκτους - είτε να τους απειλήσει με τον αυταρχισμό των ΜΑΤ και των δικαστηρίων, τότε η αποστολή του θ' αποτύχει πλήρως.

Στις 2 Δεκέμβρη - μετά το παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο - θα συνεδριάσει η ΠΑΣΕ για ν' αποφασίσει σχετικά με ενδεχόμενη συνάντησή της με τον υπουργό, πάντα, βεβαίως, στην κατεύθυνση να γίνει επί της ουσίας συζήτηση για τ' αγροτικά προβλήματα και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επίλυσή τους.

  • Στο μεταξύ, χτες, αναβλήθηκε για τις 9 Μάρτη 1999 η δίκη σε βάρος 61 αγροτών των Τρικάλων που κατηγορούνταν για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις του 1996.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ