Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
Αγώνας για τη λύση των προβλημάτων

Για σοβαρό πρόβλημα στο χώρο της εκπαίδευσης έκανε χτες λόγο ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε συνέντευξη που έδωσε η ΟΛΜΕ από κοινού με την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας για τις εξελίξεις στην παιδεία. Οπως προέκυψε, αν και σε πέντε μέρες μπαίνει ο Δεκέμβρης, οι ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς συνεχίζονται για κάποια σχολεία της χώρας, ενώ τα ΤΕΕ λειτουργούν χωρίς αναλυτικά προγράμματα και τα βιβλία δε θα είναι ούτε του χρόνου έτοιμα. Οι εκπρόσωποι των καθηγητών κάλεσαν όλους τους καθηγητές στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα να διαδηλώσουν σήμερα ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφέρθηκε και στις εισαγγελικές παρεμβάσεις για το θέμα των καταλήψεων, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγωγής μεθόδων καταστολής και παρουσία αστυνομικών στα σχολεία είναι απαράδεκτη, γιατί τα σχολεία είναι χώρος δημοκρατίας και διαλόγου και κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να προσέξει να μην ανοίξει "τους ασκούς του Αιόλου".

Αναφερόμενοι ειδικά στη στάση του υπουργείου Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτικούς, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ τόνιζαν ότι εκτός από κατάργηση του νόμου 2525, ζητούν και διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αναφέρθηκαν στις επιστολές που έχουν στείλει γι' αυτό το λόγο στο υπουργείο, χωρίς απάντηση.

Ο Λεων. Ριτζάκης,μιλώντας εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, τόνισε ότι οι γονείς δε βρίσκονται πίσω από τις μαθητικές κινητοποιήσεις, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Παιδείας, αλλά δίπλα στα αγωνιζόμενα παιδιά τους. Κάλεσε δε τους μαθητές να βγάλουν τα προβλήματά τους έξω από τα κάγκελα και μαζί μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί να διαδηλώσουν μαζικά και αγωνιστικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Δακτυλικά αποτυπώματα

Στη χτεσινή συνέντευξη, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων μετέφερε την καταγγελία της αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας Ε. Γιώτη,σύμφωνα με την οποία η Αστυνομία πήρε δακτυλικά αποτυπώματα στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Αμπελοκήπων όπου είχε γίνει κατάληψη.

"Το "σωφρονισμό" νέων ανθρώπων επιχειρούσε το κράτος στις αρχές του αιώνα στο αναμορφωτήριο της οδού Π. Κυριακού, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το 3ο Ενιαίο Λύκειο Αμπελοκήπων. Το σωφρονισμό νέων ανθρώπων - μαθητών επιχειρεί και σήμερα (24/11) το υπουργείο Παιδείας, έναν αιώνα μετά, στο ίδιο κτίριο, στέλνοντας αστυνομικά όργανα να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα από αντικείμενα που άγγιξαν τα παιδιά μας, σε εφαρμογή της εισαγγελικής εντολής", αναφέρει η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων στην καταγγελία της.

"Η αναβίωση μεθόδων και μέτρων καταστολής άλλων εποχών δεν μπορούν να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης, ούτε και να ανακόψουν το κύμα διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων που φουντώνουν σε όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά μας, που σήμερα για καλύτερη μόρφωση, για ανθρώπινη ζωή, "οι νέοι που τους έλεγαν αλήτες" όπως λέει ο ποιητής, δικαιούνται τη συμπαράστασή μας. Είμαστε στο πλάι τους", καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ