Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Καταστροφικές μεθοδεύσεις

"Πλαστές" ελπίδες στους βαμβακοπαραγωγούς επιχειρεί να δημιουργήσει ο πρόεδρος του Οργανισμού Βάμβακος, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Βάμβακος, μέσω του υπουργείου Γεωργίας, έδωσε στα αρμόδια όργανα της ΕΕ εντελώς αυθαίρετα το ύψος της δεύτερης εκτίμησης της αναμενόμενης παραγωγής, υπολογίζοντάς το σε 1.170.000 τόνους. Το ίδιο αυθαίρετα είχε δοθεί και η πρώτη εκτίμηση τον Σεπτέμβρη, ύψους 1.150.000 τόνων.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Βάμβακος, βλέποντας πλέον ότι η παραγωγή βαμβακιού φέτος θα φτάσει και ξεπεράσει τους 1.220.000 τόνους και κατά συνέπεια η τιμή παραγωγού θα μειωθεί δραματικά, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι για να εμφανίσει σε πρώτη φάση πλασματικά μειωμένη παραγωγή. Κι αυτό το κάνει για να κοροϊδέψει τους βαμβακοπαραγωγούς και παράλληλα να προσφέρει εκδούλευση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και στην κυβέρνηση συνολικά. Με τη δεύτερη αυθαίρετη εκτίμηση του 1.170.000 τόνων ο πρόεδρος του Οργανισμού Βάμβακος επιχειρεί να δημιουργήσει ελπίδες στους βαμβακοπαραγωγούς για καταβολή δεύτερης προκαταβολής, αν βέβαια δοθεί η έγκριση από την αρμόδια διαχειριστική επιτροπή της ΕΕ, και να διαδοθεί ψευδώς ότι η τελική τιμή στο βαμβάκι θα κινηθεί στα περσινά περίπου επίπεδα.

Στο όνομα της εκδούλευσης και της κοροϊδίας των βαμβακοπαραγωγών, ο πρόεδρος του Οργανισμού Βάμβακος έφτασε σε σημείο να αγνοήσει μέχρι και τα στοιχεία που του έστειλαν τα περιφερειακά γραφεία του Οργανισμού και τα οποία δείχνουν, συνολικά, εκτίμηση παραγωγής μεγαλύτερη από 1.200.000 τόνους. Μάλιστα, είναι τέτοια η πρεμούρα του, που δεν περίμενε να του σταλούν τα στοιχεία αρκετών περιφερειακών γραφείων, που δεν είχαν ολοκληρώσει την εξέταση των ενστάσεων των βαμβακοπαραγωγών. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του Οργανισμού Βάμβακος πίεζε αφόρητα τους διευθυντές των περιφερειακών γραφείων να κόψουν μεγάλες ποσότητες, από το πραγματικό ύψος των εκτιμήσεων της αναμενόμενης παραγωγής στην περιοχή τους.

Με βάση όλα αυτά που διαδραματίζονται, δε χωράει καμία αμφιβολία ότι έχει στηθεί ένα καταστροφικό "παιχνίδι" σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών και πως τα τερτίπια του προέδρου του Οργανισμού Βάμβακος μπορεί να έχουν ολέθρια αποτελέσματα. Η πολιτική δημιουργίας πρόσκαιρων εντυπώσεων δε θα μπορέσει να εμποδίσει τη δραματική μείωση της τελικής τιμής στο βαμβάκι, ενώ ακόμα ενισχύεται το ενδεχόμενο να αναγκαστούν οι βαμβακοπαραγωγοί να γυρίσουν και χρήματα πίσω στα ταμεία της ΕΕ.

Το δυστύχημα όμως είναι ότι η πολιτική του προέδρου του Οργανισμού Βάμβακος και κατ' επέκταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας κινείται μόνο στο επίπεδο της δημιουργίας ψεύτικων ελπίδων και όχι ενάντια στην αιτία του προβλήματος, που είναι ο καταστροφικός κανονισμός της ΕΕ για το βαμβάκι. Κι αυτό βέβαια γίνεται με προφανή σκοπό να αποπροσανατολιστούν οι βαμβακοπαραγωγοί, που αυτή την περίοδο ετοιμάζονται για νέες δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ