Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγωνιστική απόφαση της γενικής συνέλευσης

Πρώτη δύναμη στις εκλογές η ΔΕΕ - Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί - Ανεξάρτητοι Συνδικαλιστές

"Ο,τι αντιδραστικότερο εφαρμόστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια" χαρακτηρίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που γίνεται πιο έντονη με την εφαρμογή του Ν. 2525/97, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατολικής Αττικής "Ο Σωκράτης".

Ο Σύλλογος - που πραγματοποίησε την τακτική γενική συνέλευσή του στις 19 Νοέμβρη, αναδεικνύοντας και νέο ΔΣ - εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο δηλώνει κατηγορηματικά ότι απέναντι σ' αυτή τη νεοφιλελεύθερη συντηρητική επίθεση θα αντιπαρατάξει ενωμένους αποφασιστικούς αγώνες. "Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την κατάργηση της επετηρίδας. Ο διαγωνισμός της ντροπής θα καταργηθεί και τυπικά. Οι χιλιάδες κενές θέσεις να καλυφθούν με διορισμούς μόνο μέσα απ' την επετηρίδα. Η εφαρμογή της αυταρχικής αξιολόγησης, που αποσκοπεί στην ιδεολογική χειραγώγηση και στον πειθαναγκασμό του εκπαιδευτικού, θα μείνει κενό γράμμα", επισημαίνει στο ψήφισμά του ο Σύλλογος.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως στόχος είναι να πληγεί η μονιμότητα, η μισθολογική και η υπηρεσιακή εξέλιξη των εκπαιδευτικών κι αυτό γιατί η κυβέρνηση γνωρίζει πως ο εκπαιδευτικός, που αντιστέκεται και αγωνιά για τη δημόσια παιδεία, αποτελεί αγκάθι στα σχέδιά της για συντηρητική αναδιάρθρωση στην κοινωνία. "Ξεχνούν όμως ότι η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη", τονίζει ο Σύλλογος και ζητά:

  • Κανένας εκπαιδευτικός να μη στελεχώσει τις επιτροπές αυτοαξιολόγησης.
  • Οι διευθυντές, οι σχολικοί σύμβουλοι και τα υπόλοιπα στελέχη της εκπαίδευσης να αρνηθούν να προβούν σε "αξιολογικές" διαδικασίες καταδικασμένες από το διδασκαλικό κίνημα, αφού φέρνουν στο νου τον επιθεωρητισμό στη χειρότερή του μορφή.

Ο Σύλλογος επαναβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να δεχτεί κανέναν αξιολογητή στην τάξη και καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ να σταθεί, έστω και τώρα, στο ύψος των περιστάσεων και πιο αποφασιστικά να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε πραγματικά οι αγώνες να έχουν αποτέλεσμα.

Οσον αφορά τέλος τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Σύλλογο, να σημειωθεί πως η παράταξη "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών - Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί - Ανεξάρτητοι Συνδικαλιστές" κέρδισε τέσσερις έδρες (326 ψήφους), η ΠΑΣΚ δύο έδρες (105 ψήφοι) και η παράταξη της ΔΑΚΕ κέρδισε μία έδρα (67 ψήφοι). Επίσης 40 ψήφους πήρε η ΑΑΚ που δεν κέρδισε έδρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ