Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εισβολή "Ζητάδων" σε σχολείο!

Με μαχητική συγκέντρωση απαντούν σήμερα μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση. Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης

Πρωτοφανή εισβολή "Ζητάδων" χτες σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα των αστυνομικών προφασιζόμενη την κλοπή τσάντας, που περιείχε ναρκωτικά (!) μπήκε στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Συκεών, που βρίσκεται σε κατάληψη και έκανε σωματική έρευνα σε όλους τους μαθητές, που εκείνη την ώρα παρευρίσκονταν στο κτίριο και τους αύλειους χώρους.

Παρέμβαση για τα κρούσματα αυταρχισμού που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, έκανε και η παράταξη "Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα". Αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αγάπιο Σαχίνη,επισκέφτηκε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και εισηγήθηκε τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών από το Δήμο για τη ματαίωση παρόμοιων προσπαθειών και την ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος της παιδείας.

Την απάντηση στα συνεχιζόμενα κρούσματα αυταρχισμού εκ μέρους της κυβέρνησης και των φυσικών εκπροσώπων τους, θα τη δώσουν οι μαθητές σήμερα με τη μαχητική πορεία που διοργανώνει το Συντονιστικό Ημερήσιων Σχολείων Θεσσαλονίκης,στις 12 το μεσημέρι,στο Αγαλμα του Βενιζέλου.Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης,Σύλλογοι Δασκάλων,καθώς και Σύλλογοι Φοιτητών.

Βέροια

Μεγάλη μαθητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες πάνω από χίλιοι μαθητές της Βέροιας, οι οποίοι διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης την αντίθεσή τους στον αντιεκπαιδευτικό νόμο. Στην πορεία που έγινε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Οργάνου Μαθητών κυριάρχησαν τα συνθήματα κατάργησης του νόμου 2525, καθώς και του νόμου για τα ΤΕΕ. Η πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διακόπτοντας για αρκετή ώρα την κυκλοφορία, ενώ επιτροπή των μαθητών επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Β' βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και το νομάρχη Ημαθίας.

Το Συντονιστικό των μαθητών κλείνοντας την πορεία κάλεσε τους διαδηλωτές να πάρουν δυναμικά μέρος, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ημαθίας, σήμερα,στις 11.30 π.μ.,με τόπο συγκέντρωσης την ΕΛΗΑ της Βέροιας.

Τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χαιρετίζει η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.Με ανακοίνωσή της καλεί τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα εργατικά σωματεία, καθώς και τους Αγροτικούς Συλλόγους να συγκροτήσουν άμεσα ένα μέτωπο αντίστασης, πάλης και προοπτικής για τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Ενα μέτωπο που θα πάρει στα χέρια του τον συντονισμό και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Στις άλλες πόλεις

Συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν σήμερα στις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας με αποφάσεις των Συντονιστικών των Σχολείων και τη συμμετοχή των τοπικών ΕΛΜΕ.

  • Στην Ξάνθη η συγκέντρωση θα γίνει στη 1.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Στην Κομοτηνή στις 11 π.μ. στο Πολυκλαδικό Λύκειο της πόλης.
  • Στην Καβάλα στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.
  • Στη Δράμα στις 11.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Στις Σέρρες στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στη συγκέντρωση συμμετέχει και ο Σύλλογος Σπουδαστών στο ΤΕΙ Σερρών.
  • Στα Γιαννιτσά στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.
  • Στην Εδεσσα στις 11 π.μ. έξω από το ΤΕΕ.
  • Συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν και στο Κιλκίς και την Αλεξανδρούπολη,με τη συμμετοχή του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ