Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Αλλαγές βιτρίνας, όχι πολιτικής

Ο "εξωραϊσμός" της λειτουργίας του μηχανισμού υλοποίησης των αντιαγροτικών εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή του υπουργείου Γεωργίας και αρμοδίων υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, είναι το πρώτο μέλημα του υπουργού Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη,όπως φάνηκε από σχετικές χτεσινές δηλώσεις του.

Ο Γ. Ανωμερίτης, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι κάτι αλλάζει... έκανε γνωστό χτες στους δημοσιογράφους ότι, γενικώς, θα αλλάξει το υπάρχον σύστημα λειτουργίας στο υπουργείο Γεωργίας. Ως πρώτη απόδειξη ανέφερε ότι συνέστησε ένα άτυπο επιτελικό συμβούλιο που χτες είχε την πρώτη συνεδρίασή του (συμμετέχουν η πολιτική ηγεσία και οι γενικοί διευθυντές) και το οποίο θα... χαράζει πολιτική. Πρόσθεσε επίσης ότι θα εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο αποκέντρωσης και πως το υπουργείο Γεωργίας θα περιοριστεί στο να παράγει πολιτική. Βέβαια, το ερώτημα είναι τι πολιτική θα παράγει το υπουργείο Γεωργίας, αφού όλες οι αποφάσεις παίρνονται στα επιτελεία των Βρυξελλών και το μόνο που γίνεται στη χώρα μας είναι η πιστή εφαρμογή των αντιαγροτικών εντολών. Εντολών που έχουν μέχρι τώρα ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της αγροτικής παραγωγής, τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος και οδηγούν στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες.

Φαίνεται ότι ο υπουργός Γεωργίας οραματίζεται ένα υπουργείο Γεωργίας, που θα προσαρμοστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επιταγές των αφεντικών των Βρυξελλών και θα λειτουργεί αποτελεσματικά σε όφελος των πολυεθνικών, των βιομηχάνων και εμπόρων και των επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών. Σε αυτό συνηγορεί επίσης και κάτι άλλο που είπε χτες: Οτι στη θέση των οργανισμών που καταργούνται (Καπνού, Βάμβακος, Ελαιολάδου και Γάλακτος) θα δημιουργηθούν αντίστοιχα Εθνικά Συμβούλια Προϊόντων, κατά τα αμερικανικά πρότυπα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ