Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαράδεκτες συνθήκες στη σχολή ΑΜΕΑ

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής

Σε απαράδεκτες συνθήκες και χωρίς την προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης φοιτούν οι 160 μαθητές της μοναδικής δημόσιας σχολής για άτομα με ειδικές ανάγκες που βρίσκεται στην Καλλιθέα.

Τα προβλήματά τους έθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας. Στην Ερώτηση σημειώνεται πως οι μαθητές της σχολής (παιδιά από 13 έως 17 ετών) δεν παίρνουν πτυχίο με την αποφοίτησή τους, λόγω έλλειψης συγκεκριμένης διαβάθμισης της σχολής. Το μόνο που τους δίδεται είναι μια απλή βεβαίωση σπουδών, γεγονός που οξύνει παραπέρα το πρόβλημα επαγγελματικής αποκατάστασής τους. Ελάχιστα από τα εκατοντάδες παιδιά που έχουν αποφοιτήσει τα 14 χρόνια λειτουργίας της σχολής έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Η κατάσταση του κτιρίου είναι απαράδεκτη, αφού δεν υπάρχει κατάλληλη για ανάπηρους υποδομή ούτε στους χώρους υγιεινής, ενώ δεν υπάρχει ούτε προαύλιο. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός πως υπάρχει απαλλοτριωμένο οικόπεδο 7,5 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου, αλλά ο ΟΣΚ δεν πληρώνει για να κατοχυρώσει το οικόπεδο στη σχολή και να χτίσει νέο κτίριο. Και αν μέχρι τον Απρίλη του '99 δεν καταβληθούν οι πρώτες δόσεις, η απαλλοτρίωση ακυρώνεται.

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση και όσον αφορά το προσωπικό. Το μισό προσωπικό, ιδίως οι τεχνολόγοι εκπαιδευτές, είναι αναπληρωτές, με αποτέλεσμα να καθυστερεί κάθε χρόνο η επαναπρόσληψή τους και συνεπώς και η έναρξη των μαθημάτων. Φέτος, για παράδειγμα, οι μαθητές έχασαν 40 μέρες μαθήματα, γιατί το υπουργείο δεν επαναπροσλάμβανε τους καθηγητές!

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ