Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΝΕ
Απάντηση με ένταση του αγώνα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης σχετικά με τις προσπάθειες "μαζικής τρομοκρατίας" των μαθητών - φοιτητών

"Οι προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων και ο σκοπός τους είναι γνωστός: Θέλουν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών, να τους τρομοκρατήσουν. Ομως για άλλη μια φορά, δε θα τα καταφέρουν - ο αυταρχισμός τους δεν περνάει". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ,επισημαίνοντας ότι "το κίνημα θα δώσει την απάντησή του στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, μέσα από την ένταση του αγώνα και της αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική". Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Με νέες προσπάθειες τρομοκράτησης, προσπαθεί η κυβέρνηση να χτυπήσει το μαθητικό - φοιτητικό κίνημα, που είναι φανερό ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Οι προσπάθειες διαφήμισης και ωραιοποίησης της αντιμεταρρύθμισης πέφτουν στο κενό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υποδοχή που επιφύλαξαν σήμερα στον υπουργό οι μαθητές της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν αυτός επισκέφτηκε το σχολείο τους "για καφέ".

Ετσι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το όπλο της μαζικής τρομοκρατίας των μαθητών - φοιτητών. Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών, αναλαμβάνει δράση η δικαιοσύνη. Ο εισαγγελέας Χ. Μαρκογιαννάκης στέλνει την Ασφάλεια στα σχολεία που αντιδρούν, προκειμένου αυτά να λειτουργούν ομαλά, να εφαρμοστεί δηλαδή το "μεγαλόπνευστο έργο" διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Οι προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων και ο σκοπός τους είναι γνωστός: Θέλουν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών, να τους τρομοκρατήσουν. Ομως για άλλη μια φορά, δε θα τα καταφέρουν - ο αυταρχισμός τους δεν περνάει.

Το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για αύριο (σήμερα), με κινητοποιήσεις μαθητών - φοιτητών - σπουδαστών στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, με συντονισμό όλων των φορέων της εκπαίδευσης. Το κίνημα θα δώσει την απάντησή του στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, μέσα από την ένταση του αγώνα και της αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ