Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Αποφασισμένοι και ενισχυμένοι συνεχίζουν

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους του αγώνα μέχρι να δικαιωθούν δηλώνουν οι αγρότες της Μακεδονίας και του Εβρου. Παρά το γεγονός ότι αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη για το μέλλον των καλλιεργειών τους, αφού θα έπρεπε να βρίσκονται στα χωράφια για να οργώσουν και να σπείρουν τα δημητριακά, συνεχίζουν ανυποχώρητοι, γιατί ο αγώνας είναι μονόδρομος για την επιβίωσή τους.

Χτες το μπλόκο των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη άνοιξε για 2-3 ώρες προκειμένου να περάσουν τα φορτηγά και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Στην ίδια κατεύθυνση άνοιξαν και τα μπλόκα στο Αιγίνιο και το Βαρυκό Λιτοχώρου. Ομως οι ΣΕΑ ξεκαθάρισαν πως από σήμερα δε θα επιτρέπουν τη διέλευση φορτηγών, με εξαίρεση τα ασθενοφόρα και όσα οχήματα μεταφέρουν φάρμακα και πετρέλαιο θέρμανσης.

Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Οσο εντείνεται η προσπάθεια παραπληροφόρησης και δημιουργίας κλίματος αντιπαράθεσης ανάμεσα στους αγρότες και τις άλλες κοινωνικές ομάδες, τόσο μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης των μαζικών φορέων και των απλών πολιτών προς τους αγωνιζόμενους αγρότες.

Στη Χρυσούπολη Καβάλας χτες, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, έκλεισαν για δύο ώρες τα καταστήματα στην πόλη, ενώ αντιπροσωπεία με δεκάδες μέλη του Συλλόγου πήγε στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες στο δρόμο προς το αεροδρόμιο και εξέφρασε την πραγματική και μαζική συμπαράσταση του εμπορικού κόσμου της περιοχής. Το απόγευμα, συμπαραστάτες στους αγρότες βρέθηκαν και οι οικοδόμοι της Καβάλας.

Στα Γιαννιτσά Πέλλας ο Σύλλογος Δασκάλων,αλλά και μεμονωμένοι γιατροί και εκπαιδευτικοί συγκεντρώνουν υπογραφές συμπαράστασης στον αγώνα των εξεγερμένων αγροτών.

Χτες εξάλλου αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Τούμπας Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στην αερογέφυρα της Θέρμης. Την αντιπροσωπεία των αντιστασιακών, που μετέφεραν τη συμπαράσταση όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη οι αγρότες και δήλωσαν πως πραγματικά τους συγκινεί μα και τους δυναμώνει αυτή η συμπαράσταση.

Το μπλόκο των αγροτών στο Λουδία επισκέφθηκε χτες αντιπροσωπεία της ΝΑΣ με επικεφαλής τον νομαρχιακό σύμβουλο Μιχάλη Σπυριδάκη.Τόσο ο Μ. Σπυριδάκης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας συζήτησαν με τους αγρότες και τους κάλεσαν να παραμείνουν ενωμένοι και να προσπαθήσουν να μαζικοποιήσουν παραπέρα τον αγώνα τους απομονώνοντας όσους προσπαθούν να τον υπονομεύσουν. Οι αγρότες από τη μεριά τους κατήγγειλαν τις συκοφαντίες της κυβέρνησης για δήθεν υποκίνησή τους και για άλλη μια φορά τόνισαν πως μοναδικός υποκινητής είναι η απελπιστική θέση στην οποία βρίσκονται εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ, της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ