Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δε γίνεται διάλογος, με την κυβέρνηση να τρομοκρατεί

Τα αιτήματα των αγροτών είναι ρεαλιστικά και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να τα λύσει, δήλωσε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

"Τα αιτήματα των αγροτών είναι απόλυτα ρεαλιστικά και το θέμα είναι να απαντήσει συγκεκριμένα και να δώσει λύσεις η κυβέρνηση. Οι προτάσεις που έχουν διατυπώσει όλες οι συντονιστικές επιτροπές αποτελούν μια σημαντική βάση συζήτησης".

Τη δήλωση αυτή έκανε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σε ερώτηση για το αν μπορεί η κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα, απάντησε κατηγορηματικά: "Βεβαίως μπορεί να τα λύσει. Δε θέλει να τα λύσει".Και σχολιάζοντας την εμφανή πλέον επιδίωξη της κυβέρνησης, συμπλήρωσε: "Θέλει ένα λαό ταπεινωμένο, χωρίς αξιοπρέπεια, υποταγμένο στις ορέξεις της. Και για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα. Πρόβλημα είναι και η ανεργία, πρόβλημα είναι και το χαμηλό εισόδημα, πρόβλημα όμως είναι και το να θέλει τον λαό εξουθενωμένο και να εμφανίζει την όποια ανοχή του λαού από φόβο, ως συμφωνία με την πολιτική της". Αναφερόμενη, επίσης, στο ποιοι είναι πρώτοι στο στόχαστρο της κυβέρνησης σημείωσε: "Ολα τα πυρά της κυβέρνησης χτυπάνε στη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στα μπλόκα. Αυτούς θέλει πρώτα να εξουθενώσει".

Σχολιάζοντας, τέλος, τη χτεσινή απάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τύπου κ. Αθανασάκη, ότι "αν τολμήσουν" οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων να ζητήσουν σύσκεψη για το αγροτικό, θα πάρουν απάντηση από τον κ. Σημίτη, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: "Ο κ. Σημίτης δεν είναι Ιούλιος Καίσαρας να συμπεριφέρεται έτσι, ή Νέρων. Θεωρούμε απαράδεκτη και αποκρουστική τη στάση της κυβέρνησης. Στην ουσία δε θέλει διάλογο. Οσον αφορά το θέμα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, εμείς δεν την απορρίπτουμε, αν μπορεί να βοηθήσει. Ομως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Διάλογο και συζήτηση με τον κ. Σημίτη κάτω από τον εκβιασμό "πάτε στο σπίτι σας αγρότες και μετά διάλογος" δεν δεχόμαστε.

Διάλογο και σύσκεψη κομμάτων με τον κ. Σημίτη και την κυβέρνησή του να ασκεί ωμή και αχαλίνωτη τρομοκρατία, εμείς δε δεχόμαστε. Γιατί με τον τρόπο αυτό είναι σαν να νομιμοποιούμε τους μηχανισμούς της κυβέρνησης, που αυτή τη στιγμή εκβιάζουν και απειλούν αγρότες, κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, και τους ζητούν να τραβήξουν τα τρακτέρ με αντίτιμο να τους βοηθήσουν στη ρύθμιση των χρεών, ή τους λένε: "φύγετε από τα μπλόκα και θα δούμε τι θα γίνει με την προσημείωση του τρακτέρ". Μια τέτοια σύσκεψη αρχηγών, ένας τέτοιος διάλογος μ' έναν πρωθυπουργό που τρομοκρατεί, δε βοηθάει τους αγρότες.

Μια σύσκεψη μπορεί να βοηθήσει εφόσον η κυβέρνηση σταματήσει την τρομοκρατία και πάψει να λέει "αδειάστε τους δρόμους". Αν όλα τα κόμματα, ανοιχτά και καθαρά στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς.

Μια σύσκεψη πολιτικών βεβαίως, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συζήτηση που πρέπει να γίνει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους φυσικούς εκπροσώπους των αγωνιζόμενων αγροτών. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει θετικά στα αιτήματα που έχει θέσει η αγροτιά".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυνισμός και προκλητικότητα... εφ' όλης της ύλης (2001-12-05 00:00:00.0)
Το αγωνιστικό «δρομολόγιο» (2000-08-20 00:00:00.0)
Βήμα-βήμα ο διάλογος με το ΠΑΣΟΚ (1997-06-27 00:00:00.0)
Συνένοχους και υποταγμένους θέλει τους αγρότες! (1997-02-27 00:00:00.0)
Συνέντευξη Εβερτ με το βλέμμα στο συνέδριο (1997-01-28 00:00:00.0)
Απαντούν με πανελλαδικό συντονισμό (1996-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ