Κυριακή 20 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το αγωνιστικό «δρομολόγιο»

Ενα  ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης  προτείνει το ΠΑΜΕ, από τον Αύγουστο μέχρι και το Νοέμβρη

Η προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα να δημιουργήσουν μέτωπο αντίστασης στην αφαίρεση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και να θέσουν τις βάσεις ανατροπής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, μέσα από την αγωνιστική συσπείρωση με την αγροτιά και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης, στηρίζεται σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης που αποφάσισε το ΠΑΜΕ.

Η αρχή θα γίνει με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα στις 24 του Αυγούστου, μέρα έναρξης του ψευτοδιαλόγου κυβέρνησης - ΓΣΕΕ. Εχουν προηγηθεί δεκάδες συσκέψεις σε όλη τη χώρα για τη συζήτηση του προγράμματος δράσης και την οργάνωση των κινητοποιήσεων, παράλληλα με εξορμήσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις ενημέρωσης για τα σχέδια της κυβέρνησης και των βιομηχάνων.

Θα ακολουθήσει συλλαλητήριο, το Σάββατο 2 του Σεπτέμβρη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ηδη, σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων της Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην κινητοποίηση, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα πραγματοποιηθεί εν μέσω «διαλόγου» και με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη να κάνει εξαγγελίες για την κυβερνητική πολιτική στα εγκαίνια της Εκθεσης.

Μετά από αυτό το συλλαλητήριο, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στα μέσα Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Η σύσκεψη θα βοηθήσει στην αξιολόγηση των μέχρι τότε κινητοποιήσεων και θα αποτελέσει εργαλείο για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στις 22 του Σεπτέμβρη, το ΠΑΜΕ «ανοίγει τα φτερά» του συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που θα γίνει στην Πράγα, με πρωτοβουλία τσέχικων εργατικών συνδικάτων. Καθώς οι κατευθύνσεις που αποφασίζονται από τα ιμπεριαλιστικά οικονομικά όργανα έχουν συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης και όχι μόνο, η κινητοποίηση αυτή θα έχει πολύ σημαντικό περιεχόμενο και αντίκτυπο. Εξάλλου, το ΠΑΜΕ κάνει μια συστηματική και αξιόλογη προσπάθεια για την κοινή δράση των ταξικών δυνάμεων και έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Την ίδια μέρα θα γίνει εκδήλωση στα γραφεία του ΟΗΕ στην Αθήνα.

Στις 29 του Σεπτέμβρη, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα πάρει μέρος στη σύσκεψη Ευρωπαϊκών Αγωνιστικών Συνδικαλιστικών Δυνάμεων που γίνεται στη Γαλλία, δίνοντας παραπέρα έμφαση στις προσπάθειες πανευρωπαϊκού συντονισμού.

Στα μέσα Οκτώβρη, μέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή φορέων από τους ΕΒΕ και τους αγρότες, οι οποίοι επίσης πλήττονται πολύμορφα από την πολιτική της κυβέρνησης.

Επιστέγασμα του προγράμματος δράσης του ΠΑΜΕ, θα είναι η πρόταση που θα κάνει στα συνδικάτα για πραγματοποίηση απεργίας στα μέσα του Νοέμβρη. Οι κινητοποιήσεις τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη συμπίπτουν με τη λήξη του «κοινωνικού διαλόγου» και πιθανόν την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει κάποιο σχετικό νομοσχέδιο, αλλά και με τις πρώτες ανακοινώσεις για το κρατικό προϋπολογισμό του 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ