Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΣΟΚ
Να «εφαρμοστούν οι νόμοι» για τα μπλόκα!

«Φούμαρα» οι εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου για την ενίσχυση των αγροτών με ένα 1 δισ. ευρώ, αφού βασικά αφορούν τη χορήγηση νέων δανείων!

Κατά των μπλόκων της μικρομεσαίας αγροτιάς τάσσεται σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, με τα στελέχη του να αναλαμβάνουν το ρόλο του «αβανταδόρου» στην κυβερνητική επιχείρηση διάλυσης των μπλόκων, απαιτώντας μάλιστα την «εφαρμογή των νόμων»(!!) και χαρακτηρίζοντας «έκνομες» τις μορφές πάλης του αγροτικού κινήματος.

Οσο για το περιβόητο ένα δισ. ευρώ που υποσχέθηκε ο Γ. Παπανδρέου στους αγρότες από τα 28 δισ. του πακέτου ενίσχυσης των τραπεζών χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται εξ ολοκλήρου για «ζεστό χρήμα», αλλά «περιλαμβάνεται και ένα μέρος των δανείων» που θα χορηγήσουν οι τράπεζες στους αγρότες, σφίγγοντας τη θηλιά του υπεραδανεισμού τους γύρω από το λαιμό τους! Την ίδια ώρα, που η μικρομεσαία αγροτιά διεκδικεί την εξασφάλιση εισοδήματος για να μείνει στα χωράφια της, το ΠΑΣΟΚ... προσφέρει νέα δάνεια.

Ο καθείς εφ' ω ετάχθη

«Δεν είμαστε υπέρ του κλεισίματος των δρόμων», δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θ. Πάγκαλος με δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δραστικά μέτρα σημειώνοντας: «Είμαι κατά του κλεισίματος των δρόμων. Το μεγάλο κοινωνικό και θεσμικό πρόβλημα της χώρας μας είναι η εφαρμογή των νόμων. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται από όλους και πάντα».

Το ΠΑΣΟΚ που από τη θέση της κυβέρνησης έστησε την επιχείρηση «βουλκανιζατέρ», έσυρε τους αγρότες στα «αγροτοδικεία» και ανέσυρε χουντικό διάταγμα, για να χτυπήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης ανέλαβε εργολαβικά να σπάσει τα αγροτικά μπλόκα. Μάλιστα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σημειώνοντας: «Υπάρχει πρωτόγνωρη συμφωνία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ γύρω από τις βασικές μας στοχεύσεις και τις βασικές μας πρωτοβουλίες», δείχνοντας ότι κοινός στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να διαλυθούν τα αγροτικά μπλόκα.

Το ΠΑΣΟΚ, αφού με όλους τους τόνους επιχειρεί να χτυπήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, εντελώς υποκριτικά και με στόχο να ξεγελάσει την αγωνιζόμενη αγροτιά, διά μέσου του Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «σε αντίθεση με την κυβέρνηση, δε θα επενδύσει στον κοινωνικό διχασμό, δε θα επενδύσει στον κοινωνικό αυτοματισμό»... Μάλιστα ο ίδιος, συνεχίζοντας το ρεσιτάλ δημαγωγίας εξέφρασε τη «συμπαράστασή» του στον αγροτικό κόσμο, αναφέροντας ότι «οι αγρότες βρίσκονται εκεί γιατί έχουν αιτήματα». Βέβαια, πίσω από φραστικές κορόνες επιχείρησε να κρύψει ότι τους αγρότες στο δρόμο τούς έβγαλε η πολιτική της ΚΑΠ που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Εξάλλου, το πώς αντιλαμβάνεται την επίλυση των αιτημάτων των αγροτών το ΠΑΣΟΚ το παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος αρχικά εγκάλεσε τον Σ. Χατζηγάκη ότι «απευθύνει διάγγελμα» και δεν κάνει διάλογο με τους αγρότες στη συνέχεια σημείωσε: «Δεν είναι έτσι ο διάλογος. Ο διάλογος δε σημαίνει βεβαίως να υποκύψεις στις απαιτήσεις του ενός, ή του άλλου, αλλά πρέπει να ιδρώσεις, να βάλεις, να μου επιτρέψετε την έκφραση, κώλο κάτω»... Τα μαθήματα υπονόμευσης και χειραγώγησης των αγώνων που παρέδωσε χτες στον υπουργό της ΝΔ ο Θ. Πάγκαλος είναι πραγματικά εντυπωσιακά...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαρακτηρίζει «πράξεις αυθαιρεσίας» τους αγώνες (2010-01-26 00:00:00.0)
Κυβερνητική εχθρότητα για τις κινητοποιήσεις (2010-01-26 00:00:00.0)
Συνεχίζει αμείωτα την προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ (2009-05-19 00:00:00.0)
Πρόγραμμα με οδηγό τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις (2009-05-07 00:00:00.0)
Ολη η ηγετική ομάδα στην αντικομμουνιστική εκστρατεία (2009-04-01 00:00:00.0)
Ανοιχτά τα σενάρια συγκυβέρνησης (2008-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ