Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Πυρά κατά της αμερικανικής πρεσβείας

ΣΑΝΑ'Α.--

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία της Υεμένης, χτες τα ξημερώματα, μετά από τους πυροβολισμούς που έπεσαν ενάντια σε άνδρες των ειδικών δυνάμεων που περιφρουρούν την ευρύτερη περιοχή γύρω από την αμερικανική πρεσβεία. Εκπρόσωπος της αστυνομίας, που τήρησε την ανωνυμία του, διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός.

Η επίθεση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, η οποία καλούσε όλους τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί, όπως υποστήριζε, η αμερικανική διπλωματική αποστολή έχει δεχτεί απειλές. Αμέσως μετά, οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν επιπλέον μέτρα ασφαλείας γύρω από την αμερικανική αλλά και από τη ρωσική πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Υεμένη κατά διαστήματα έχει «δει» να συμβαίνουν στο έδαφός της αρκετές επιθέσεις κατά αμερικανικών ή γενικά δυτικών στόχων. Η πλέον πρόσφατη επίθεση σημειώθηκε κατά της αμερικανικής πρεσβείας και πάλι στις 17 Σεπτέμβρη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι κυρίως Υεμενίτες που εργάζονταν είτε στις δυνάμεις ασφαλείας είτε στο προσωπικό της πρεσβείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ