Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβέρνηση υπονομευτής

Συκοφαντικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τις απεργίες

Στην κατεύθυνση της υπονόμευσης των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων εργάζεται πυρετωδώς η κυβέρνηση, με στόχο να μην επαναληφθεί το προηγούμενο των 25 ημερών και, πρακτικά, να μη βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους.

Πέρα από τη γενικότερη προπαγανδιστική επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκράτησης, η κυβέρνηση, μέσω του κομματικού και κρατικού μηχανισμού, επιδιώκει τη διάσπαση των αγροτών και στην κατεύθυνση αυτή κινείται για να περιοριστούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία και να μη συμμετάσχουν από την αρχή τα "πράσινα τρακτέρ".

Τις επιδιώξεις αυτές ομολόγησε με κυνικό τρόπο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε ότι "η συντεταγμένη πολιτεία έχει πρόνοια ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο - (σ.σ. των αγροτικών κινητοποιήσεων) - εάν είναι δυνατόν, στη γέννησή του". Απαντώντας, πώς γίνεται να "προλάβει" η κυβέρνηση τα μπλόκα χωρίς να χρησιμοποιήσει βία, ομολόγησε ότι το κύριο όπλο της είναι η συκοφαντία και η τρομοκράτηση του αγροτών. Είπε συγκεκριμένα: "Πρέπει να πειστούν οι αγρότες να μη λάβουν μέρος σε αυτή την κινητοποίηση, η οποία ανακοινώνεται από κάποιες ομάδες αγροτών (!) και πιστεύουμε ότι δε θα ενδώσουν οι αγρότες σε αυτές τις "σειρήνες""(!). Κι αφού δεν μπορούσε να βρει κάτι που να χωρίζει τους αγρότες, ανακάλυψε το σύνθημα της "επανεθνικοποίησης" που κατασκεύασε ο κυβερνητικός μηχανισμός και το προβάλλει σαν μπαμπούλα, για να καλέσει τους αγρότες "που διαφωνούν με την επανεθνικοποίηση" να μη συμμετέχουν στην κινητοποίηση, γιατί αυτό είναι το αίτημα αυτών που ξεκινούν την κινητοποίηση των αγροτών (!) και επ' αυτού "δεν υπάρχει σημείο σύμπτωσης"!

Ταυτόχρονα - κι ενώ το πρωί, ακόμα, ο Χρ. Πρωτόπαπας μιλούσε από τα ραδιόφωνα για κινητοποιήσεις με "κομματικές λογικές ρεβάνς", υπονοώντας κομματικά υποκινούμενες απεργίες και αγροτικές κινητοποιήσεις - ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνοντας στροφή, από τη μέχρι τώρα τακτική της κυβέρνησης, δήλωσε πως "η κυβέρνηση ποτέ δε μίλησε για υποκινούμενες απεργίες" (!) συμπληρώνοντας ότι "αν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, δεν είναι δυνατόν με οποιαδήποτε πολιτική καθοδήγηση, να δημιουργήσεις μια κινητοποίηση"...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα μπλόκα από σήμερα σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία (2024-01-25 00:00:00.0)
Κλιμάκωση η απάντηση! (2013-02-09 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις από το βορρά έως το νότο (2012-03-21 00:00:00.0)
Ο «Αγιος Φεβρουάριος» των αγροτών (2000-02-25 00:00:00.0)
Προαποφασισμένες καταδίκες (1997-01-31 00:00:00.0)
Στη λογική της αναμέτρησης η κυβέρνηση (1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ