Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο το συλλαλητήριο στην Κόρινθο

Παχιά λόγια και υποσχέσεις εισπράττουν καθημερινά οι πλημμυροπαθείς της Κορίνθου. Στην πράξη όμως τίποτα το ουσιαστικό δεν έχει μέχρι τώρα πραγματοποιηθεί για την ανακούφιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη.

Η Κόρινθος σιγά σιγά αρχίζει να μαζεύει τα κομμάτια της και προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια της μόνη της, χωρίς την πολυδιαφημισμένη βοήθεια από τους κρατικούς φορείς. Οι συνθήκες διαβίωσης εξακολουθούν να είναι δύσκολες. Μετά από 6 μέρες αποκαταστάθηκε το δίκτυο ύδρευσης, καθώς η κατάσταση είχε πλέον φτάσει στο απροχώρητο. Μέχρι και σχολεία και παιδικοί σταθμοί λειτούργησαν την περασμένη βδομάδα χωρίς νερό. Οσο για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων τα προβλήματα παραμένουν. Για δέκατη μέρα κανείς αρμόδιος δε συγκινήθηκε να προχωρήσει στην απολύμανση της πόλης, με αποτέλεσμα να πλανιέται ο κίνδυνος μολύνσεων και ασθενειών.

Η Νομαρχία δεν κήρυξε τελικά την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να παρθούν μέτρα. Περιορίστηκε μόνο να αποκλείσει την πόλη το Σαββατοκύριακο για να γίνουν κάποια έργα καθαρισμού της λάσπης και των χωμάτων από τους πλημμυρισμένους δρόμους, έργα που απλά εξωράισαν κάπως τη ζοφερή εικόνα της Κορίνθου, χωρίς ωστόσο να επιφέρουν ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Χτες, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Λαλιώτη στην Κόρινθο και την αναγγελία "μέτρων", επρόκειτο να γίνει παγκορινθιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Ομως, ο υπουργός δε φιλοτιμήθηκε να επισκεφτεί την πόλη. Ετσι το συλλαλητήριο αναβλήθηκε για αύριο Τετάρτη στη 1.30 μ.μ. στη Νομαρχία, με αιτήματα την άμεση και ολική αποζημίωση των πλημμυροπαθών, συμπεριλαμβανομένων των ΙΧήδων, καθώς και την άμεση εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Διοργανωτές του συλλαλητηρίου εκτός από τη Συντονιστική Επιτροπή Πλημμυροπαθών, που είχε αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, θα είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Κορινθίων και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ