Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
"Ενωμένος αγώνας για την ανάπτυξη των νησιών"

Επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον Επιμελητηριακό Ομιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

Το ζωηρό ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τη νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα ακριτικά νησιά μας εξέφρασε για μια ακόμη φορά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,με επιστολή της στον Επιμελητηριακό Ομιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, με αφορμή την πρόσκληση του Ομίλου για τη συμμετοχή ενός νησιώτη βουλευτή του Κόμματος στην 5η Γενική Συνέλευση του Ομίλου.

"Δυστυχώς για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μας είναι αδύνατον να παρευρεθούμε", αναφέρει στην επιστολή της η Αλ. Παπαρήγα και συνεχίζει: "Ωστόσο, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για το ζωηρό ενδιαφέρον του Κόμματός μας για τη νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα ακριτικά νησιά μας. Μας είναι γνωστά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο λόγω των συγκεκριμένων αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας, με επιπτώσεις ιδιαίτερα οδυνηρές για τα νησιά".

"Σας είναι εξάλλου, πιστεύουμε, γνωστό το ενδιαφέρον μας αυτό, συνεχίζει η επιστολή. Εκφράστηκε και εκφράζεται καθημερινά έμπρακτα με την ενεργό υποστήριξη και συμμετοχή μας σ' όλους τους αγώνες των κατοίκων των νησιών μας. Γνωρίζετε την ουσιαστική συμμετοχή του νησιώτη βουλευτή του Κόμματός μας Στρ. Κόρακα στη σύνταξη του πορίσματος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα νησιά του Αιγαίου και της Θράκης και είναι γνωστό ότι το πόρισμα αυτό έχει θετικές προτάσεις, που η εφαρμογή τους θα άλλαζε τη σημερινή κατάσταση. Κατά τη συζήτηση του πορίσματος ζητήσαμε να το ψηφίσει η Βουλή, να δεσμευτεί η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή ολοκληρωμένα ταχύρυθμα αναπτυξιακά προγράμματα για κάθε νησιωτικό και θρακιώτικο νομό, να ψηφιστούν αυτά τα προγράμματα, ώστε να είναι υποχρεωτικά για την εκάστοτε κυβέρνηση και να μη διαλυθεί η Διακομματική Επιτροπή για να ελέγχει την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων. Δυστυχώς, καμιά από τις προτάσεις μας αυτές δεν έγινε δεκτή. Η Βουλή δεν ψήφισε το πόρισμα, που - όπως είναι γνωστό -πετάχτηκε σε κάποια συρτάρια και αγνοήθηκε από τις κυβερνήσεις. Η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής διαλύθηκε. Σήμερα, πέντε χρόνια από τότε, η κατάσταση για τις περιοχές αυτές όπως και ολόκληρη την Ελλάδα έχει επιδεινωθεί".

"Πιστεύουμε, υπογραμμίζει η Αλ. Παπαρήγα, ότι για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, πρέπει να δυναμώσει ο ενωμένος αγώνας για την ανάπτυξη των νησιών. Ο αγώνας αυτός δεν πρέπει να αναπτύσσεται σε αντιπαράθεση των κατοίκων των υπολοίπων περιοχών της πατρίδας μας, αλλά σε συντονισμό. Ας μην ξεχνάνε όλοι αυτοί, που μέχρι σήμερα μόνο παχυλές πλάνες και υποσχέσεις ήξεραν να μοιράζουν χωρίς αντίκρισμα πρακτικό, ότι όταν εκτός των άλλων μιλάμε για αμυντική θωράκιση της χώρας εννοούμε και ανάπτυξη των νησιών και έτσι διατήρηση σ' αυτά των φυσικών υπερασπιστών τους. Η πολιτική εγκατάλειψη που εφαρμόζουν και για τα νησιά έχει λοιπόν και αυτή την εθνική διάσταση".

Και η επιστολή καταλήγει: "Φυσικά συμφωνούμε με την πρότασή σας να δημιουργηθεί μόνιμη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα νησιά. Ομως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι με την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια, όσες κοινοβουλευτικές επιτροπές κι αν συσταθούν, δεν πρόκειται να φέρουν επιθυμητά αποτελέσματα, αν δεν αναπτυχθούν αγώνες. Σ' αυτούς τους αγώνες, όπως πάντα, θα είμαστε πρωτοπόροι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ