Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕΝΓΚΕΝ
Δεν πρέπει να εφαρμοστεί

Η Συμφωνία Σένγκεν περιορίζει τις κοινωνικές, πολιτικές και ατομικές ελευθερίες των πολιτών, προβλέπει το ηλεκτρονικό φακέλωμα, ερχόμενη σε αντίθεση με το ελληνικό Σύνταγμα και καταργεί το απόρρητο του ιδιωτικού βίου των πολιτών. Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει το νομοσχέδιο Γιαννόπουλου,με το οποίο θα επικυρωθεί η συμφωνία αυτή. Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή.

Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του λαού μας, για το ηλεκτρονικό φακέλωμα και για τη Συμφωνία Σένγκεν, η Επιτροπή για τη μη επικύρωση και εφαρμογή της συμφωνίας διοργάνωσε χτες ημερίδα στο Πολυτεχνείο. Στην ημερίδα αυτή "έλαμψαν, διά της απουσίας τους", αν και είχαν προσκληθεί, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.

Μιλώντας ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Τσιούνης,τόνισε ότι η Συμφωνία Σένγκεν αποτελεί εφαλτήριο καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και επόμενα κίνδυνο για τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες. "Με πρόσχημα την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων - τόνισε - όπως είναι η τρομοκρατία, τα ναρκωτικά και γενικά το κοινό και οργανωμένο έγκλημα, οι κυρίαρχοι κύκλοι προχώρησαν στη δημιουργία μιας τεράστιας τράπεζας πληροφοριών με χιλιάδες τερματικά, στην οποία θα φακελώνονται τα πάντα, πρόσωπα και πράγματα".

"Η συνθήκη αυτή αφορά όλους τους πολίτες, γιατί τα στοιχεία τους θα βρίσκονται ονομαστικά στους ηλεκτρονικούς φακέλους", τόνισε ο Κράτης Κυριαζής."Ηδη υπάρχουν έξι εκατομμύρια φάκελοι αποθηκευμένοι", πρόσθεσε. "Με τη συνθήκη αυτή γίνεται προσπάθεια να ταξινομηθεί ο εσωτερικός και εξωτερικός "εχθρός"", είπε το μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Τασία Χριστοδουλοπούλου."Αν ψηφιστεί θα ανοίξει η όρεξη σε αυταρχικούς κύκλους να αλλάξουν το ποινικό μας σύστημα. Αν ισχύσει θα υπάρξει έμμεση αναθεώρηση του Συντάγματος". Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Μαυρίκος,ο Νίκος Νικητόπουλος,εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και εκπρόσωποι μαζικών φορέων. Σε παρεμβάσεις τους πολλοί ομιλητές κάλεσαν τους μαζικούς φορείς και τους εργαζόμενους να αντισταθούν με κάθε πρόσφορο μέσον στις επιλογές των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ντόπιων εκπροσώπων τους, να αποτρέψουν με την πάλη τους τον περιορισμό των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και να οργανώσουν την αντίσταση ώστε να μην εφαρμοστεί η Συμφωνία Σένγκεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ