Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση για την ποινικοποίηση των αγώνων

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής

Πέρα από τις δίκες των αγροτών, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, παρατηρείται ποινικοποίηση των αγώνων και σε άλλους τομείς της κοινωνικής, συνδικαλιστικής και πολιτικής δραστηριότητας.

Το παραπάνω ζήτημα εντοπίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής,ο οποίος με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν συμφωνεί με την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων και τι μέτρα πρόκειται να πάρει για να σταματήσει η αντιδημοκρατική και αυταρχική αυτή εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, στις 10/1/97 πέρασαν από δίκη 18 μαθητές του 2ου ΤΕΛ και της 1ης ΤΕΣ Βόλου και δύο από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι, γιατί συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζονται τα δύο σχολεία και η οποία έγινε από 20 Νοέμβρη 1992 έως 8 Γενάρη 1993, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους.

Επίσης, εκκρεμεί η εκδίκαση και άλλης παρόμοιας υπόθεσης που αφορά την κατάληψη του 3ου ΤΕΛ Βόλου και στην οποία κατηγορούμενοι είναι 27 πρώην μαθητές και γονείς.

Πρόσφατα, δύο στελέχη του ΚΚΕ στις Σέρρες σύρθηκαν στα δικαστήρια μετά από μήνυση της Αστυνομίας και καταδικάστηκαν επειδή κατά την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών του '94 "τόλμησαν" να χρησιμοποιήσουν μικροφωνική εγκατάσταση στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, όπου γίνονται όλες οι εκδηλώσεις των πολιτικών δυνάμεων και των άλλων μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ