ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Απρίλη 1996
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
18 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 17 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ
Βαρύς φόρος αίματος
  • Τυφλό χτύπημα εναντίον ελληνικού τουριστικού γκρουπ
  • Τεράστια ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και τους βαθύτερους σκοπούς της επίθεσης
  • Καταδίκη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου

Φόρο ζωής στις συνέπειες της μέχρι τώρα κατάστασης στη Μέση Ανατολή και στους δολοφονικούς, τερατώδεις σχεδιασμούς για την πλήρη επιβολή της "νέας τάξης" πραγμάτων στην περιοχή, πλήρωσαν χτες 18 Ελληνες επισκέπτες των Αγίων Τόπων που βρέθηκαν στο Κάιρο. Ακόμα 17 άτομα τραυματίστηκαν, τέσσερα από τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η εγκληματική επίθεση εκδηλώθηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου "Europa", στις 7.55 π.μ. ώρα Ελλάδας. Τέσσερις ένοπλοι - τρεις άνδρες και μία γυναίκα - με αυτόματα όπλα και περίστροφα σκόρπισαν μέσα σε λίγα λεπτά το θάνατο και εξαφανίστηκαν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα τυφλό χτύπημα και μια ενέργεια που έρχεται να δώσει άλλοθι στην απάνθρωπη κλιμάκωση των ισραηλινών δολοφονικών βομβαρδισμών εναντίον αμάχων στο Ν. Λίβανο και στις πρωτοβουλίες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την επιβολή μιας... "ειρήνης" που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντά τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι τέσσερις ένοπλοι, που φορούσαν λευκές κελεμπίες, κατέβηκαν από ένα λευκό φορτηγάκι και κατευθύνθηκαν με τα πόδια στην είσοδο του ξενοδοχείου. Από κει και πέρα οι εικόνες που εκτυλίχτηκαν είναι αδύνατον να περιγραφούν. Οι δράστες οπλισμένοι με αυτόματα "Καλάσνικοφ" άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των Ελλήνων, ενώ "γάζωσαν" στην κυριολεξία το λεωφορείο που ήταν σταματημένο μπροστά στην είσοδο του "Europa". Συνέχισαν να πυροβολούν ακόμα και θύματα που κείτονταν στην είσοδο του ξενοδοχείου μέσα σε λίμνη αίματος! Μέσα στο πανικό που ακολούθησε οι ψυχροί και αδίστακτοι δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν, αφήνοντας πίσω τους ξεψυχισμένα ή τραυματισμένα κορμιά.

Ως αργά χθες το βράδυ καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για τη σφαγή. Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες η επίθεση είναι πιθανόν να ανήκει στην οργάνωση φανατικών μουσουλμάνων "Τζαμάα αλ Ισλαμίγια" ("Αδελφοί Μουσουλμάνοι"), η οποία και στο παρελθόν είχε για στόχο τουρίστες και κατ' επανάληψη έχει "συμβουλεύσει" τους ξένους να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο για τη δική τους ασφάλεια. Η οργάνωση πάντως έχει ανακοινώσει κατά το παρελθόν ότι δε θέλει να σκοτώσει ξένους, αλλά μόνο να βλάψει την οικονομία και έμμεσα την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Το μεγάλο μακελειό

"Ηθελαν να σκοτώσουν όλον τον κόσμο", έλεγε μια 60χρονη Ελληνίδα. "Παντού υπήρχαν λίμνες αίματος, άνθρωποι που κείτονταν στο έδαφος και πεταμένες αποσκευές", δήλωνε φωτογράφος του Ρόιτερ, που βρέθηκε πρώτος στον τόπο της μεγάλης σφαγής και μετέδωσε ότι τα θύματα ήταν Ελληνες. Καθυστερημένα αντέδρασαν οι Αιγυπτιακές αρχές καθώς σύμφωνα με Ελληνα πράκτορα που βρισκόταν στο ξενοδοχείο, συνοδεύοντας ένα από τα γκρουπ, "οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Αλ Καράμ" με φορτηγάκια και ιδιωτικά αυτοκίνητα...".

Υπάλληλος του "Europa" που παρακολούθησε την αιματηρή σκηνή σημείωσε: "Οι ένοπλοι ενήργησαν εν ψυχρώ. Δε βιάζονταν, μάλιστα όπλισαν και πάλι τα αυτόματά τους καθώς δεν υπήρχαν αστυνομικοί. Το προσωπικό ασφαλείας του ξενοδοχείου δεν είναι οπλισμένο και πραγματοποιεί έρευνες ρουτίνες στην είσοδό του. Ετσι κρυφτήκαμε όλοι. Οσοι βρίσκονταν στο χολ, τουρίστες ή Αιγύπτιοι υπάλληλοι έτρεξαν στα ασανσέρ και τις σκάλες". Εξίσου συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του Σ. Γρίκη, που είδε είδε το μακελειό από το μπαλκόνι του δωματίου του στον πρώτο όροφο: "Ακουσα τέσσερις πυροβολισμούς και έπειτα έπεσαν κι άλλοι. Είδα γυναίκες να πέφτουν σαν τις μύγες πλημμυρισμένες στο αίμα"...

Οσοι γλίτωσαν, μετά το πρώτο σοκ, συνωστίζονταν στους τηλεφωνικούς θαλάμους προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους στην Ελλάδα. Το ίδιο συνέβαινε και στα νοσοκομεία "Αλ Καράμ" και "Πίραμιντς" με τους ελαφρά τραυματίες. Η επικοινωνία όμως ήταν δύσκολη έως αδύνατη και πολλοί απ' αυτούς έπεφταν κυριολεκτικά πάνω στα ελληνικά ΜΜΕ που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τα νοσοκομεία. Ετσι ζητούσαν απ' τους δημοσιογράφους να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους στην Ελλάδα και να τους ενημερώσουν ότι έχουν επιζήσει. Χάος επικρατούσε και στα χειρουργεία των νοσοκομείων που είχαν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα κρίσιμα περιστατικά. Στους τραυματίες χορηγούνταν ηρεμιστικές ουσίες, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το σοκ όπως δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου των Πυραμίδων, Μοχάμετ Σερί.

Ηταν το μεγαλύτερο χτύπημα

Η χθεσινή επίθεση των φανατικών μουσουλμάνων ήταν η 25η εναντίον τουριστικών στόχων στην Αίγυπτο από το Μάρτη του 1992! Μέχρι χθες στις επιθέσεις που είχαν γίνει εναντίον αμαξοστοιχιών, τουριστικών λεωφορείων και ποταμόπλοιων είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 30 άτομα και είχαν τραυματιστεί περισσότερα από 70. Την ευθύνη για τις περισσότερες απ' αυτές τις επιθέσεις είχε αναλάβει η οργάνωση "Αδελφοί Μουσουλμάνοι", η οποία αγωνίζεται για την ανατροπή της κυβέρνησης του Χ. Μουμπάρακ. Η τελευταία αιματηρή επίθεση της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης είχε γίνει τον Σεπτέμβρη του 1994 στο λιμάνι Ουργκάντα της Ερυθράς Θάλασσας όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 2 Γερμανοί τουρίστες. Το χθεσινό χτύπημα δεν είναι μόνο το σημαντικότερο που εκδηλώνεται στην Αίγυπτο, αλλά και το βαρύτερο για την Ελλάδα πλήγμα από τρομοκρατική οργάνωση. Το προηγούμενο βαρύ πλήγμα για τη χώρα μας έγινε το 1991 στην Κωνσταντινούπολη με θύματα 12 Ελληνες εκδρομείς του "Αγγελος Τουρς".

Να σημειώσουμε ότι η επίθεση εκδηλώθηκε μια μέρα μετά τις πληροφορίες ότι ο σεϊχης Ομαρ Αμπντέλ Ραχμάν, πνευματικός ηγέτης της οργάνωσης "Αδελφοί Μουσουλμάνοι", κατήγγειλε ότι υφίσταται κακομεταχείριση στις φυλακές των ΗΠΑ όπου κρατείται μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη.

Ωρες αγωνίας στη συμπρωτεύουσα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Κανένας από τους 78 Βορειοελλαδίτες τουρίστες, που διέμεναν στο μοιραίο ξενοδοχείο του Καϊρου, δεν κινδύνευσε από το τυφλό χτύπημα των ισλαμιστών. Οι στιγμές αγωνίας, όμως, που πέρασαν οι συγγενείς και οι φίλοι που έψαχναν απεγνωσμένα να μάθουν αν κάποιος δικός τους βρισκόταν στον κατάλογο των θυμάτων ήταν απερίγραπτες.

Τα γραφεία των δύο ταξιδιωτικών πρακτορείων της Θεσσαλονίκης, τα γκρουπ των οποίων κατέλυσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της επίθεσης, κατακλύστηκαν από τους συγγενείς και φίλους των ταξιδιωτών. Με το πρακτορείο PHILOXENIA ταξίδευαν 50 άτομα και 28 με το πρακτορείο HORIB. Μέχρι το μεσημέρι, δεν υπήρχε καμία επίσημη πληροφορία για την ταυτότητα των θυμάτων και αυτό μεγάλωνε ακόμη περισσότερο την αγωνία των δεκάδων συζύγων και παιδιών, που με δάκρυα στα μάτια έλπιζαν αυτή η τραγική ιστορία να μην είναι πραγματική. Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει πως, ίσως, ο δικός τους άνθρωπος ήταν νεκρός ή τραυματίας.

Λίγα λεπτά μετά τη 1.30 το μεσημέρι, μεταφέρθηκε από τους υπεύθυνους των πρακτορείων η πληροφορία πως όλοι οι ταξιδιώτες ήταν σώοι. Αυτή η είδηση ανακούφισε τους συγγενείς και φίλους, όμως, δεν έσβησε τα δάκρυα από τα μάτια, που αυτή τη φορά κυλούσαν για τους νεκρούς συμπατριώτες τους, που έπεσαν θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του πρακτορείου PHILOXENIA, Β. Τρίγκαζης, ανακοίνωσε πως επικοινώνησε μαζί τους η υπεύθυνη του γκρουπ, Δήμητρα Σφέτκου, και τους διαβεβαίωσε πως κανένα από τα 50 μέλη του γκρουπ δεν κινδύνευσε, γιατί την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο. Λίγο αργότερα και στα γραφεία του πρακτορείου HORIB στο Πανόραμα, η αγωνία έπαιρνε τέλος. Η αρχηγός του γκρουπ, Αλεξάνδρα Σαββίδου, ενημέρωνε από το Κάιρο τους υπαλλήλους του γραφείου πως και τα 28 άτομα, που ταξίδευαν με το πρακτορείο, ήταν σώα.

Αναστάτωση επικράτησε, όμως, και στα υπόλοιπα 6 ταξιδιωτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, που αυτή την περίοδο πραγματοποιούσαν εκδρομές στην Αίγυπτο. Και από εκεί, όμως, ερχόταν η διαβεβαίωση πως κανένας τουρίστας δεν κινδύνευσε.

Οι 78 Βορειοελλαδίτες τουρίστες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, αναμένεται να φτάσουν το αργότερο σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με το αεροπλάνο της "Ολυμπιακής" που στάλθηκε στην Αίγυπτο για να τους μεταφέρει πίσω στην Ελλάδα.

Ομόφωνη καταδίκη

ΚΚΕ: Εγκληματική ενέργεια εις βάρος αθώων πολιτών

Τον αποτροπιασμό τους για το τυφλό χτύπημα εις βάρος των Ελλήνων στο Κάιρο εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους κόμματα και φορείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος σε δήλωσή του τονίζει: "Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και τη βαθύτατη οδύνη μου για την εγκληματική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Ελλήνων πολιτών. Στους συγγενείς των αθώων θυμάτων εκφράζω τα πλέον ειλικρινή συλλυπητήριά μου και στους τραυματίες τη συμπάθειά μου και τις ευχές μου για αποκατάσταση της υγείας τους".

Την οδύνη του για το τραγικό συμβάν εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.Με δήλωσή του διαβεβαιώνει ότι έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες εντολές, "ώστε να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός, να βοηθήσει τους επιζώντες και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους τραυματίες και για τη μεταφορά των νεκρών".

Ανάλογες δηλώσεις εξέδωσαν το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, ο Μ. Εβερτ, ο Αντ. Σαμαράς, ο Ν. Κωνσταντόπουλος και ο Δ. Τσοβόλας.

Διεθνείς αντιδράσεις

Η δολοφονική επίθεση καταδικάστηκε και από τις ξένες κυβερνήσεις. Η βρετανική κυβέρνηση, με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση και ζήτησε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση την ανακοίνωση λεπτομερειών για τις συνθήκες της επίθεσης.

Στο Παρίσι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τη φρίκη και τη λύπη της γαλλικής κυβέρνησης για την επίθεση και πρόσθεσε ότι είναι "επιτακτική ανάγκη να αναβιώσει η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή". Την επίθεση καταδίκασε και το Ευρωκοινοβούλιο. Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την καταδίκη ολόκληρου του Ευρωκοινοβουλίου στις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες.

Μέρα ατέλειωτης αναμονής και απόγνωσης

Η πιο μεγάλη μέρα ήταν η χτεσινή, για τους εκατοντάδες συγγενείς των 350 Ελλήνων τουριστών που διέμεναν στο ξενοδοχείο "ΕΥΡΟΠΑ", όταν έγινε γνωστή στην Ελλάδα η είδηση για την εγκληματική πράξη. Τα τουριστικά πρακτορεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, μέσω των οποίων είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο οι Ελληνες τουρίστες, "πολιορκήθηκαν" από τους συγγενείς τους, οι οποίοι εναγωνίως προσπαθούσαν να πληροφορηθούν τα ονόματα των θυμάτων.

Τα πρακτορεία που είχαν εκδρομείς στο ξενοδοχείο ΕΥΡΟΠΑ είναι το "Μυστακίδης Τουρς", "Νίνο Τουρς", και "Γκας Τράβελ" από Αθήνα, "Χορίβ" και "Φιλοξένια" από τη Θεσσαλονίκη και "Καστέλι" από το Καστέλι Χανίων. Και ενώ οι ώρες περνούσαν, η αγωνία κορυφωνόταν, αφού ούτε οι αιγυπτιακές ούτε οι ελληνικές αρχές μπορούσαν να δώσουν τα ονόματα των νεκρών και των βαριά τραυματισμένων. Από τις πληροφορίες, όμως, που έφταναν από το Κάιρο επιβεβαιωνόταν σιγά σιγά πως το μοιραίο γκρουπ με τους περισσότερους νεκρούς ήταν του πρακτορείου "Μυστακίδης Τουρς". Νεκρές φέρονταν, επίσης, και δύο γυναίκες, που ταξίδευαν μέσω του "Νίνο Τουρς".

Στις 12.50 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας αναχώρησε για το Κάιρο το πρώτο αεροσκάφος C - 130 και τρεις ώρες αργότερα ακολούθησε και δεύτερο, μεταφέροντας δεκαμελές κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, δημοσιογράφους, υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών. Στις 6 το απόγευμα έγινε έκτακτη πτήση της "Ολυμπιακής" με αεροσκάφος χωρητικότητας 150 θέσεων για τη μεταφορά των τραυματιών και τουριστών.

Σε ρόλο τραμπούκου

Την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθούσε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε γίνει στο Κάιρο, ο σύμβουλος Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μαρκουλής, ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι το μακελειό του Καϊρου δεν είναι δικό του θέμα και ότι έπρεπε να απευθυνθούμε στα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας... Κι αυτό, ενώ ήταν γνωστό ότι ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ασχολιόταν πυρετωδώς με το θέμα.

Ομως, ο κ. Μαρκουλής δεν επέδειξε μόνο αδιαφορία. Εμφανίστηκε από πάνω και... θιγμένος, επειδή είχαμε το... θράσος να ζητήσουμε άμεση ενημέρωση από τον ίδιο τον υπουργό. Οταν πληροφορήθηκε ότι απευθυνθήκαμε για πληροφορίες στο γραφείο του κ. Γείτονα εξεμάνη και με ακατανόμαστες φράσεις μάς... προειδοποίησε ότι στο μέλλον θα έχουμε να κάνουμε προσωπικά μαζί του.

Δεν ξέρουμε, αν έχει επίγνωση των λόγων του ο έμμισθος για θέματα Τύπου και πληροφόρησης σύμβουλος του υπουργού, ούτε γνωρίζουμε τα κριτήρια βάσει των οποίων προσελήφθη. Για εκείνο που είμαστε σίγουροι - κάτι για το οποίο ελπίζουμε να συμφωνεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου - είναι ότι ο εν λόγω κύριος πρέπει να επιδεικνύει, τουλάχιστον προς τα έξω, άψογη στάση, τακτική και συμπεριφορά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Ανησυχία και εκτιμήσεις

Ερωτηματικά από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Εντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις ηγεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας η πρωτοφανής αιματηρή επίθεση εναντίον των Ελλήνων τουριστών. Από χτες το πρωί, μόλις πληροφορήθηκαν το μακελειό, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την πρεσβεία στο Κάιρο, όπου υπηρετούν και Ελληνες αστυνομικοί. Το μεσημέρι αποφασίστηκε η αποστολή στο Κάιρο δύο αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, οι οποίοι αναχώρησαν το απόγευμα. Από την πρώτη στιγμή έγινε επίσης προσπάθεια μέσω ΙΝΤΕΡΠΟΛ να ενημερωθούν για τις διαστάσεις του μακελειού, καθώς και για τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αιγυπτιακές αρχές όσον αφορά τους δράστες της επίθεσης. Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έγινε επίσης γνωστό ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στόχων ισραηλινού και αραβικού ενδιαφέροντος.

Ανώτατος αξιωματικός διατύπωνε την εκτίμηση ότι οι δράστες τοποθετούνται στο χώρο των φανατικών μουσουλμάνων. Ο ίδιος επισήμανε ότι η χτεσινή επίθεση συσχετίζεται με τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, αλλά και με τη διεθνή διάσκεψη για την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατία, που είχε γίνει περίπου πριν από ένα μήνα στο Κάιρο. Ισως, είπε ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κάποιοι να ήθελαν να δώσουν τη δική τους απάντηση στους κυβερνήτες των χωρών που συγκεντρώθηκαν στο Κάιρο και συναποφάσισαν να πάρουν μέτρα για την πάταξη της ισλαμικής τρομοκρατίας. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι τα θύματα αυτή τη φορά είναι Ελληνες, κάτοικοι μιας χώρας που όχι μόνο δεν είχε εκπροσώπηση στη διάσκεψη του Καϊρου, αλλά που ποτέ δεν έκρυψε τα φιλικά της αισθήματα προς τους Αραβες.

Αποτρόπαιη εγκληματική ενέργεια

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται ότι "το ΚΚΕ καταδικάζει την αποτρόπαιη εγκληματική ενέργεια σε βάρος αθώων πολιτών στο Κάιρο και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας".

Τα θύματα της επίθεσης

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που μεταδόθηκε χτες βράδυ στις 11, με την υποσημείωση ότι πρόκειται για πληροφορίες, τα ονόματα των 18 Ελλήνων νεκρών είναι τα εξής:

Αγγέλου Παρασκευή

Βασιλειάδης Βασίλης

Βεληκούδη Δέσποινα

Γιακουμέλη Σταυρούλα

Καμενίδου Ολγα

Καράγιωργα Γεωργία

Κιζλαρίδου Γεωργία

Λύτρα (γυναίκα)

Ματσινού Κλεονίκη

Πατέλη Μαρία (μοναχή)

Πατέλης Νίκος (μοναχός)

Πέτρου Νίκος

Πολυκονιάρη Φανή

Τζεβελεκίδης Βασίλης

Τζεβελεκίδου Αντωνία

Τσεκούρα Νικολέτα

Τάκου Μαρία

Φλαμιάτου Μαρία

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τραυματίες είναι:

Αποστολάκη Φιλομίλα (μάλλον σοβαρά)

Αραβατζής Απόστολος (μάλλον σοβαρά)

Δαμασκηνός Εμμανουήλ

Δρακούλη Ελένη

Δρακούλη Στυλιανός

Ηλιανίδου Ζαφείρω

Ηλιοπούλου Παρθένα

Καμενίδου Ελένη

Καμενίδου Ελένη (ανιψιά της προηγούμενης)

Κερακλείδου Κούλα

Κωστάκη Ελένη

Λαμπρινουδάκη Αντωνία

Μαργαρίτη Ελευθερία

Μανωλακάκης Ιωάννης

Μπελόκα Γεσθημανή

Νάκη Μαρία (μάλλον σοβαρά)

Τσάπη Ελένη



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ