ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΑΖΙ
Στις γειτονιές των μουσουλμάνων βασιλεύει ο τρόμος

Περιοδεία των υποψηφίων Α' Αθήνας Λεων. Αυδή και Λ. Αντιόχου

Στις γειτονιές των μουσουλμάνων στο Γκάζι, όπου περιόδευσαν το βράδυ του Σαββάτου οι υποψήφιοι βουλευτές Α Αθήνας Λεων. Αυδής και Λ. Αντιόχου, οι κομμουνιστές δεν είναι άγνωστοι. Φωνάζουν με το όνομά τους τους κατοίκους και αυτοί χειροκροτούν, όταν τους επισκέπτονται βουλευτές του ΚΚΕ στα καφενεία.

Το καλοκαίρι, που πέρασε, κάθε μέρα ήταν "σαν να γινόταν γάμος", όπως είπε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος. Μετά τα γεγονότα στην Κύπρο, το σκηνικό άλλαξε. Οι ιδιοκτήτες των καφενείων μάζεψαν τα τραπέζια από το δρόμο και λιγοστοί είναι εκείνοι που κυκλοφορούν. Τώρα, δεν είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι βασιλεύει ο τρόμος στις γειτονιές των Μουσουλμάνων στο Γκάζι, ύστερα από τις επιθέσεις εθνικιστών ενάντια στους κατοίκους.

Στους ανθρώπους αυτούς, που προσπαθούν να τους αλέσουν σαν μυλόπετρες δύο εθνικισμοί, ο Λ. Αυδής είπε: "Αυτό που έχει σημασία είναι αν θέλεις να ζήσεις από τη δουλιά σου, αν ξέρεις ότι χρωστάς στην κοινωνία και στον εαυτό σου και σου χρωστούν κι αυτοί". "Εμείς σεβόμαστε, αυτοί δε μας σέβονται. Τώρα, στις εκλογές μας σέβονται", έρχεται η απάντηση.

Στα σκουπίδια και οι δυο εθνικισμοί

"Ο ελληνικός και ο τούρκικος εθνικισμός πρέπει να πάνε στα σκουπίδια. Τον φτιάχνουν αυτοί που θέλουν να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους. Εμείς χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες τους ανθρώπους: Στους εκμεταλλευτές και τους εκμεταλλευόμενους. Εσείς είστε θύματα εκμετάλλευσης. Δουλεύετε με μεροκάματο μικρότερο από τους υπόλοιπους Ελληνες, γιατί δεν πάτε σχολείο να μάθετε ελληνικά. Ξέρουμε ότι είστε θύματα εσείς οι συντοπίτες μουσουλμάνοι ". "Προχώρα, ωραία τα λες", προέτρεψε κάποιος. "Είμαστε μικρό κόμμα. Αυτό που σας καλούμε να κάνετε είναι να αντισταθείτε. Η πολιτική δεν είναι "κισμέτ". Αν έρθουν οι "εργολάβοι" των εκλογών και σας δώσουν λεφτά και σας ζητήσουν ψήφους να τους κοροϊδέψετε, όπως σας κοροϊδεύουν κι αυτοί. Και πρέπει να ξέρετε ότι κι εμείς που σας λέμε τώρα να αντισταθείτε κάποτε δεν είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε".

Γάζωσαν τα σπίτια μας με σφαίρες

Το ίδιο βράδυ που δολοφονήθηκε στην Κύπρο ο Τ. Ισαάκ "άγνωστοι" πέρασαν από τις γειτονιές των μουσουλμάνων και "γάζωσαν" τα σπίτια με σφαίρες. "Δεκαεννιά κάλυκες μαζέψαμε από το δρόμο", είπε κάποιος κάτοικος. "Ο Θεός βοήθησε και δε σκοτώθηκε κανένας", είπε μια ηλικιωμένη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι και οι σφαίρες πέρασαν πάνω από το κεφάλι της.

Το προηγούμενο βράδυ "άγνωστοι" ξυλοκόπησαν κάποιον άλλον κάτοικο της περιοχής. Καθόταν σε ένα καφενείο, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπο, όμως φοβόταν να μιλήσει.

Κάποιοι που με πολύ κόπο πήραν ένα δάνειο για να αγοράσουν σπίτι, αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να μένουν με ενοίκιο σε άλλη περιοχή. Οι δημιουργοί αυτής της κατάστασης είναι γνωστοί, αφού στους τοίχους των σπιτιών φιγουράρει φαρδιά πλατιά η υπογραφή "Χρυσή Αυγή" κάτω από τα συνθήματα όπως "Τούρκοι, Μογγόλοι θα πεθάνετε" και "Εκδίκηση", που είναι δύο από τα πιο "ευπρεπή".

"Τη στιγμή εκείνη, που σκοτώσαν τα παιδιά στην Κύπρο, δεν ήρθε κανείς να μας ρωτήσει εμείς πώς νιώθουμε", παραπονέθηκε κάποιος. "Ξέρουμε ότι πριν λίγο καιρό πυροβολούσαν στα παράθυρά σας. Τον ίδιο ακριβώς καιρό, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, πήγε στην Τουρκία, γιατί εμείς πιστεύουμε στη φιλία των λαών. Οταν γίνονται επεισόδια με την Τουρκία είναι κατευθυνόμενα", λέει ο Λεων. Αυδής και τα κεφάλια κουνιούνται καταφατικά. "Εμείς σας καλούμε να πείτε "όχι" στους εκμεταλλευτές και την απανθρωπιά και να ψηφίσετε για την ειρήνη των λαών".

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Τους χρειάζεται μάθημα με ψήφο κόκκινη

"Τον βλέπεις που σκοτώνει μύγες;" μας ρώτησε χαριτολογώντας, αλλά χωρίς να απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα ο φίλος ενός μαγαζάτορα στη Δραπετσώνα, που βρισκόταν στο μικρό κατάστημα, όταν έφτασε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με την υποψήφια βουλευτίνα στη Β' Περιφέρεια του Πειραιά, Ελένη Παπαδοπούλου.

Λίγο διαφορετική, η σκηνή αυτή επαναλήφθηκε προχτές πολλές φορές κατά τη διάρκεια της περιοδείας στις γειτονιές της πόλης, στους δρόμους, τα μαγαζιά και τα καφενεία της.

"Εχουν λεφτά για ν' αγοράσουν;" αναρωτιόταν για τους πελάτες του ένας άλλος επαγγελματίας δύο τετράγωνα πιο πέρα. "Κι άμα δεν έχουν αυτοί, εξήγησε, δεν έχουμε κι εμείς. Τα έξοδα δε βγαίνουν, θερίζουν και τα... αντικειμενικά κριτήρια. Ε' θα το κλείσουμε, να τελειώνουμε".

Για να μη... μας τελειώσουν, απάντησε η Ελ. Παπαδοπούλου, αντί να βάζουμε κάτω το κεφάλι, πρέπει να βάλουμε στην κάλπη ψήφο κόκκινη. Η μοιρολατρία δε λύνει τα προβλήματα και οι ευχές δεν επαρκούν για να αλλάξουν τα πράγματα.

Χρειάζεται η δική μας, καθενός, η συμβολή... για να ξανανάψουν τα φώτα των καταστημάτων της Δραπετσώνας. Γιατί πολλά από τα εμπορικά που επισκεφτήκαμε μεσημέρι, λειτουργούσαν υποφωτισμένα, μόνο με το φως της μέρας, μήπως και καταφέρουν να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.

"Μας έχουν κάνει πια να παραμιλάμε", έλεγαν στην Ελ. Παπαδοπούλου. "Ναι, αλλά τώρα κανείς δε θα μπορεί να δικαιολογηθεί, σημείωνε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, ό,τι δεν ήξερε ποιους ψήφιζε. Ξέρουμε ποιοι εναλλάσσονται 22 χρόνια στην εξουσία. Ξέρουμε και ποιοι αδημονούν να συνεργαστούν μαζί τους για να εφαρμόσουν από κοινού την πολιτική στην οποία είναι ήδη σύμφωνοι. Γνωστές και κοινές οι προτεραιότητές τους για το πρόγραμμα σύγκλισης και τη νέα λιτότητα.Το ΚΚΕ πρέπει να βγει ενισχυμένο απ' αυτές τις εκλογές, για να έχει από κοινού με τους εργαζόμενους τη δυνατότητα να τους αντιμετωπίσει και να μπλοκάρει τις επιπτώσεις της πολιτικής τους".

Στο καφενείο εκεί κοντά τέσσερις άνδρες έπιναν τον καφέ τους. Ο ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων μας έλεγε πως αναγκάστηκε πρόσφατα, μετά τα αντικειμενικά κριτήρια, να κλείσει το ηλεκτρολογείο του μετά από 25 χρόνια. Αλλα έξι τέτοια μαγαζιά έκλεισαν αυτό το διάστημα στη Δραπετσώνα. Οι άλλοι τρεις της παρέας άνεργοι τους τελευταίους μήνες "σωληνάδες" της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Η οργή τους για την κατάσταση, ειδικά των τριών εργατών της Ζώνης, μεγάλωνε "από το θράσος, όπως έλεγαν, εκείνων που τους πρόδωσαν - "πούλησαν" ήταν συγκεκριμένα το ρήμα που χρησιμοποίησαν - και τολμάνε να κατεβαίνουν τώρα με άλλο πρόσωπο στον Πειραιά...". Εχουν όμως έτοιμη την απάντηση. "Εμείς ξέρουμε - λένε - τι πρέπει να κάνουμε την Κυριακή. Τούτη τη φορά χρειάζεται σ' όλους αυτούς ένα μάθημα. Και μια ακόμη ψήφος κόκκινη".

Ανάμεσα σε φίλους...

Περιοδεία βουλευτών του ΚΚΕ στην κεντρική αγορά της Αθήνας

Κοντά στους εμπόρους της κεντρικής αγοράς της Αθήνας βρέθηκε το Σάββατο το μεσημέρι ο υποψήφιος βουλευτής Α Αθήνας και δημοτικός σύμβουλος Λ. Αυδής,μαζί με την συνυποψήφιά του στην Α Αθήνας Λ. Αντιόχου,ιδιωτική υπάλληλο και τον υποψήφιο βουλευτή Β Αθήνας Β. Δημόπουλο,μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Οι έμποροι της κεντρικής αγοράς δεν έβλεπαν για πρώτη φορά τους κομμουνιστές στο χώρο και δε χρειάστηκε πολλή κουβέντα πάνω στις θέσεις του Κόμματος, καθώς πρόκειται για έναν κλάδο που βάλλεται από την πολιτική της κυβέρνησης, που "παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους" και οι έμποροι ήξεραν ότι στους αγώνες που έκαναν το προηγούμενο διάστημα ενάντια σ' αυτή την πολιτική είχαν συμπαραστάτη τους το ΚΚΕ. Χαρακτηριστικό ήταν ότι, όπως είπε στο κλιμάκιο ένας από τους εμπόρους, την προηγούμενη μέρα είχε επισκεφτεί κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ την αγορά και η υποδοχή κάθε άλλο παρά "ζεστή" ήταν... Η περιοδεία έδινε την εντύπωση επίσκεψης σε φίλους, μακριά από τύπους και σκηνοθετημένες κολακείες.

"Και δουλιά δεν έχουμε, και λόγω της απελευθέρωσης των ενοικίων οι ιδιοκτήτες μάς ζητούν τα μαλλιά της κεφαλής μας", παραπονέθηκε ένας κρεοπώλης και ο Λ. Αυδής τον κάλεσε να αντισταθεί στη διαγεγραμμένη πορεία που οδηγεί τους μικρομεσαίους εμπόρους στο "λουκέτο": "Τι θα κάνουμε, θα το αφήσουμε;", ρώτησε ο υποψήφιος βουλευτής. "Οχι, όχι!", απαντά ο μαγαζάτορας με την ίδια σχεδόν ένταση στη φωνή του που διαλαλεί την πραμάτεια του.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ πέρασε από τους πάγκους των πωλητών, που άπλωναν το χέρι για να πάρουν τα υλικά του Κόμματος και κάθισε στα γνωστά καφενεία της αγοράς, όπου συγκέντρωνε την προσοχή των εμπόρων. Κάποιοι ζητούσαν το Πρόγραμμα του ΚΚΕ και εύχονταν καλή επιτυχία. "Θα ψηφίσω ΚΚΕ", φωνάζει ένας μικροπωλητής, "γιατί είμαι πραγματικός αντιστασιακός, τραυματίστηκα στο βουνό και σύνταξη δεν πήρα ακόμα", λέει δείχνοντας το πόδι του που κουτσαίνει.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ
""Εμείς ΚΚΕ θα ψηφίσουμε""

Στα καφενεία της Χαλκηδόνας,στην Παλιά Κοκκινιά, περιόδευσε χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή στη Β Περιφέρεια Πειραιά Β. Νικολαϊδου.Εκεί οι κομμουνιστές μοίρασαν φυλλάδια και κουβέντιασαν με το λαό της Παλιάς Κοκκινιάς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να παλέψει για τα προβλήματά τους.

Η Β. Νικολαϊδου κάλεσε τους εργάτες, τους νέους, τους συνταξιούχους, που έπιναν τον πρωινό τους καφέ, να στηρίξουν τη δύναμή τους, να ψηφίσουν στις 22 Σεπτέμβρη το ΚΚΕ, που τόσα χρόνια αγωνίζεται στο πλευρό τους και θα συνεχίσει να το κάνει.

Πολλοί ήταν αυτοί που κατά τη διάρκεια της περιοδείας στους δρόμους της Π. Κοκκινιάς ζήταγαν την Εκλογική Διακήρυξη για να τη διαβάσουν. "Στηρίξτε το ΚΚΕ, εμείς ζητάμε με ψηλά το κεφάλι την ψήφο σας, γιατί ήμασταν δίπλα στα προβλήματά σας, αγωνιστήκαμε μαζί σας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε", "μην τα λέτε σε μας αυτά, εμείς ΚΚΕ θα ψηφίσουμε", ήταν ένας από τους διαλόγους που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας μεταξύ της υποψήφιας και πολιτών της περιοχής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ στη συνέχεια επισκέφτηκε τους συνταξιούχους στο ΚΑΠΗ της περιοχής. Οι συνταξιούχοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην Β. Νικολαϊδου,η οποία με τη σειρά της τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν τάζει, αλλά υπόσχεται ότι θα είναι μαζί τους στους αγώνες, όπως και ήταν μέχρι σήμερα. Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στους κομμουνιστές και στην Β. Νικολαϊδου και οι κάτοικοι στις γειτονιές της Χαλκηδόνας, οι οποίοι μόλις άκουγαν ότι η πρώην δήμαρχός τους είναι υποψήφια βουλευτής, έλεγαν ότι θα ψηφίσουν το ΚΚΕ, γιατί γνωρίζουν τους κομμουνιστές, ζωντανή απόδειξη είναι η ίδια η Β. Νικολαϊδου και ξέρουν το έργο τους.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Με το φόβο του "λουκέτου"

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον υποψήφιο βουλευτή Αττικής του ΚΚΕ Δήμο Κουμπούρη οι καταστηματάρχες της Ελευσίνας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, εκφράζοντάς του την απόγνωσή τους για την κατάσταση που έχουν οδηγηθεί

- Πώς πάνε οι δουλιές;

- Τίποτα.

Αυτή την απάντηση έλαβε αρκετές φορές ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Αττική Δήμος Κουμπούρης από τους καταστηματάρχες της Ελευσίνας, κατά τη διάρκεια περιοδείας, το Σάββατο το πρωί, στα μαγαζιά της περιοχής. Ο Δ. Κουμπούρης με κλιμάκιο του ΚΚΕ μοίρασε φυλλάδια με τις θέσεις του Κόμματος για τους εμποροβιοτέχνες και αντιμετώπισε στις συζητήσεις που έγιναν την αγανάκτηση και απόγνωση των καταστηματαρχών. Η επιβολή των αντικειμενικών κριτηρίων και η αύξηση της ανεργίας στο Θριάσιο, λόγω της συνεχιζόμενης αποβιομηχάνισης, έχει οδηγήσει πολλά μαγαζιά τον τελευταίο καιρό στο "λουκέτο".

"Οι δουλιές πάνε χάλια, τι άλλο να σας πούμε", είπε με αγανάκτηση ένας μαγαζάτορας στον Δ. Κουμπούρη. "Γι' αυτό πρέπει να παλέψετε γιατί θα σας τα κλείσουν τα μαγαζιά το ΜΑΚΡΟ και το ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ. Σήμερα έχετε τη δυνατότητα στα χέρια σας γι' αυτό ενισχύστε το ΚΚΕ", τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής. Το κλίμα σε όποιο μαγαζί κι αν έμπαιναν οι κομμουνιστές ήταν ιδιαίτερα θερμό, καλωσορίζοντας το μοναδικό κόμμα που τους συμπαραστέκεται, όπως οι ίδιοι λέγανε. "Εμείς δεν ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για την επιβολή των αντικειμενικών κριτηρίων, θεωρώντας ότι έτσι τα μικρομάγαζα θα οδηγηθούν στο "λουκέτο", για να αρπάξουν την αγορά τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Πιστεύουμε ότι πρέπει να φορολογηθείτεμ αλλά σύμφωνα με αυτά που πουλάτε και όχι με το πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι το μαγαζί σας", έλεγε παντού ο Δ. Κουμπούρης, βρίσκοντας τη σύμφωνη γνώμη όλων των καταστηματαρχών.

"Πώς πάνε οι δουλιές", ρώτησε ο υποψήφιος βουλευτής έναν καταστηματάρχη έργων τέχνης. "Οταν η τσέπη και το στομάχι είναι άδεια πώς να αγγίξει τον εργαζόμενο ο πολιτισμός, είμαι αγανακτισμένος", απάντησε. "Αυτή η αγανάκτηση λοιπόν πρέπει να εκφραστεί με την ενίσχυση του ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή σου και η αντίστασή σου", ανταπάντησε ο Δ. Κουμπούρης.

ΒΙΛΙΑ
"Μοιράζουν υποσχέσεις στους αγρότες"

""Μπήκε ο βουλευτής στο χωριό, βόλτες από κει κι από δω, μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες", το ξέρεις αυτό το τραγούδι, αυτό ισχύει όποτε έχουμε εκλογές και το ίδιο συμβαίνει και την τελευταία εβδομάδα στο χωριό μας. Εχουν βγει και κόβουν βόλτες στην πλατεία μοιράζοντάς μας υποσχέσεις και σήμερα".Αγανακτισμένα λόγια ενός νέου από τα Βίλια, που βρέθηκε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ προχτές βράδυ. "Αυτή τη φορά σκέφτομαι να ψηφίσω ΚΚΕ, αν και οι γονείς ψηφίζουν ΝΔ. Δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρουν μεταξύ τους τα υπόλοιπα κόμματα, ούτε εμένα θα βοηθήσουν να βρω δουλιά αύριο, ούτε τον πατέρα μου θα βοηθήσουν στα χωράφια", συνέχισε προσκαλώντας με μετά για μια βόλτα στην περιοχή όπου οι αγρότες της περιοχής πουλάνε την παραγωγή τους.

"Πώς πήγε φέτος η δουλιά στα χωράφια;", ρωτήσαμε ένα παραγωγό, "καλά, πουλήσαμε, αλλά φέτος είχαμε μικρότερη παραγωγή και καταλαβαίνεις".

Η πλειοψηφία των κατοίκων στα Βίλια, στα σύνορα δηλαδή της Αττικής είναι αγρότες και έχουν νιώσει και αυτοί την αντιαγροτική πολιτική του Μάαστριχτ στο πετσί τους.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία των Βιλίων, οι υποψήφιοι βουλευτές στην Αττική, Βάσω Γκιόκα και Δήμος Κουμπούρης, συνομίλησαν στα καφενεία με τους κατοίκους του χωριού. "Ενα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό κοστίζει σήμερα περισσότερα από ένα μπουκάλι γάλα", είπε ένας κτηνοτρόφος στον Δ. Κουμπούρη. "Σαράντα χρόνια στο τιμόνι και τώρα παίρνω 70.000 σύνταξη, μπορείς να μου πεις πώς θα ζήσω;", λέει με θυμό ένας συνταξιούχος οδηγός. Η αγανάκτηση επικρατούσε στα λόγια όλων των κατοίκων.

Επανεκλογή του κομμουνιστή βουλευτή

Η συγκέντρωση ξεκίνησε βράδυ και παρά το τσουχτερό κρύο τα γύρω καφενεία ήταν γεμάτα από ανθρώπους που μαζεύτηκαν για να ακούσουν τον λόγο του ΚΚΕ. Με το ξεκίνημα των ομιλητών ήταν χαρακτηριστικό ότι τάβλι, χαρτιά, συζητήσεις, σταμάτησαν απότομα και όλοι έστρεψαν την προσοχή τους για να ακούσουν τους κομμουνιστές υποψήφιους.

"Η ψήφος μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να είναι στο κόμμα που εξυπηρετεί τα ταξικά μας συμφέροντα και αυτό το κόμμα είναι μόνο το ΚΚΕ", είπε η υποψήφια βουλευτής Β. Γκιόκα που άνοιξε τη συγκέντρωση. "Το βαρόμετρο για τις πολιτικές εξελίξεις και για τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση θα είναι το ποσοστό του ΚΚΕ. Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει καταδίκη του δικομματισμού, της ανεργίας και της υποτέλειας. Σημαίνει δύναμη αντίστασης, γι' αυτό πρέπει και ειδικά για την περιοχή μας να ξαναεκλέξουμε κομμουνιστή βουλευτή",κατέληξε.

Παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης, αναφέρθηκε στο λόγο που γίνονται οι πρόωρες εκλογές με σκοπό να παρθούν πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ο Δ. Κουμπούρης αναφέρθηκε στους διάφορους που υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις και ότι το Μάαστριχτ είναι μονόδρομος, τονίζοντας ότι αυτό είναι ψέμα, καθώς οι προτάσεις του ΚΚΕ έρχονται κόντρα στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. "Ψήφο στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφο στο λαό, ψήφο σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα σημαίνει ψήφο στο "σακί" της Ευρωπαϊκής Ενωσης", κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Ξήλωσαν περίπτερο του ΚΚΕ

Και νέο κρούσμα αντικομμουνιστικής επίθεσης σημειώθηκε προχτές το βράδυ, αυτή τη φορά στην περιοχή Σουρμένων στο Δήμο Ελληνικού. "Γνωστοί άγνωστοι" ξήλωσαν το περίπτερο που είχε στήσει το ΚΚΕ και κατέστρεψαν το προεκλογικό υλικό που είχε μέσα. Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Σουρμένων καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την αντικομμουνιστική αυτή επίθεση και τον καλεί να ενισχύσει στις 22 του Σεπτέμβρη το ΚΚΕ. Καλεί επίσης όλους τους κομμουνιστές της περιοχής να εντείνουν τον αγώνα τους και να δυναμώσουν τη φωνή του Κόμματος, προειδοποιώντας τους "γνωστούς αγνώστους" ότι τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες όχι μόνο δε θα μειώσουν, αλλά αντίθετα θα πολλαπλασιάσουν τη δράση των κομμουνιστών της περιοχής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ