Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανάμεσα σε φίλους...

Περιοδεία βουλευτών του ΚΚΕ στην κεντρική αγορά της Αθήνας

Κοντά στους εμπόρους της κεντρικής αγοράς της Αθήνας βρέθηκε το Σάββατο το μεσημέρι ο υποψήφιος βουλευτής Α Αθήνας και δημοτικός σύμβουλος Λ. Αυδής,μαζί με την συνυποψήφιά του στην Α Αθήνας Λ. Αντιόχου,ιδιωτική υπάλληλο και τον υποψήφιο βουλευτή Β Αθήνας Β. Δημόπουλο,μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Οι έμποροι της κεντρικής αγοράς δεν έβλεπαν για πρώτη φορά τους κομμουνιστές στο χώρο και δε χρειάστηκε πολλή κουβέντα πάνω στις θέσεις του Κόμματος, καθώς πρόκειται για έναν κλάδο που βάλλεται από την πολιτική της κυβέρνησης, που "παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους" και οι έμποροι ήξεραν ότι στους αγώνες που έκαναν το προηγούμενο διάστημα ενάντια σ' αυτή την πολιτική είχαν συμπαραστάτη τους το ΚΚΕ. Χαρακτηριστικό ήταν ότι, όπως είπε στο κλιμάκιο ένας από τους εμπόρους, την προηγούμενη μέρα είχε επισκεφτεί κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ την αγορά και η υποδοχή κάθε άλλο παρά "ζεστή" ήταν... Η περιοδεία έδινε την εντύπωση επίσκεψης σε φίλους, μακριά από τύπους και σκηνοθετημένες κολακείες.

"Και δουλιά δεν έχουμε, και λόγω της απελευθέρωσης των ενοικίων οι ιδιοκτήτες μάς ζητούν τα μαλλιά της κεφαλής μας", παραπονέθηκε ένας κρεοπώλης και ο Λ. Αυδής τον κάλεσε να αντισταθεί στη διαγεγραμμένη πορεία που οδηγεί τους μικρομεσαίους εμπόρους στο "λουκέτο": "Τι θα κάνουμε, θα το αφήσουμε;", ρώτησε ο υποψήφιος βουλευτής. "Οχι, όχι!", απαντά ο μαγαζάτορας με την ίδια σχεδόν ένταση στη φωνή του που διαλαλεί την πραμάτεια του.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ πέρασε από τους πάγκους των πωλητών, που άπλωναν το χέρι για να πάρουν τα υλικά του Κόμματος και κάθισε στα γνωστά καφενεία της αγοράς, όπου συγκέντρωνε την προσοχή των εμπόρων. Κάποιοι ζητούσαν το Πρόγραμμα του ΚΚΕ και εύχονταν καλή επιτυχία. "Θα ψηφίσω ΚΚΕ", φωνάζει ένας μικροπωλητής, "γιατί είμαι πραγματικός αντιστασιακός, τραυματίστηκα στο βουνό και σύνταξη δεν πήρα ακόμα", λέει δείχνοντας το πόδι του που κουτσαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ