ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
Σελ. /26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Πανεξόρμηση από την Επιτροπή Συνδικαλιστών

Αγωνιστικό, ταξικό προσκλητήριο για τη συγκέντρωση που οργανώνει η Επιτροπή. Με συκοφαντικές επιθέσεις και προκλήσεις απαντά η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου

ΒΟΛΟΣ (του ανταποκριτή μας).-

Περιοδείες στα εργοστάσια και σε άλλους τόπους εργασίας, πραγματοποιεί ηΕπιτροπή Συνδικαλιστών,η οποία διοργανώνει τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Καρτάλη.

Χτες, συνδικαλιστές επισκέφθηκαν την ΑΓΕΤ,τη "Βαμβακουργία",τη "ΜΕΤΚΑ",τον "Ιμάντα" και γιαπιά,καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση. Η επιτροπή εξέδωσε αφίσα και ανακοίνωση, ενώ έδωσε και συνέντευξη στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εξηγώντας το πραγματικό νόημα της εργατικής Πρωτομαγιάς και αναδεικνύοντας τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής.

Μετά την Πρωτομαγιά η Επιτροπή θα εκλέξει Γραμματεία,η οποία θα συντονίσει τους αγώνες των εργαζομένων του Βόλου. Ηδη για τις 18 Μάη προγραμματίζει συλλαλητήριο κατά της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας.

Στο μεταξύ η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου,επιμένει να εμφανίζεται ως ο χειροκροτητής της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου - στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του "ΣΥΝ" αντίστοιχα - επιτέθηκαν στην Επιτροπή Συνδικαλιστών και στην ΕΣΑΚ μιλώντας για "εξωφρενικές και αντιδημοκρατικές" αξιώσεις, καθώς και για "διασπαστικές ενέργειες"!

Απαντώντας σ' αυτές τις προκλήσεις ο Τ. Τριανταφυλάκος,μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστών, τονίζει στον "Ρ":

"Η Επιτροπή Συνδικαλιστών ζήτησε από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να εκφραστούν όλες οι τάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής μας στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση. Αυτό χαρακτηρίζει η πλειοψηφία της διοίκησης ως "αντιδημοκρατική αξίωση" και "κομματική επιδίωξη"!

Οσον αφορά την κατηγορία των "διασπαστικών ενεργειών", την επιστρέφουμε γιατί είναι γνωστό ποιοι και ποιες παρατάξεις στο παρελθόν επιχείρησαν να διασπάσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Η Επιτροπή Συνδικαλιστών παλεύει για την οργανωτική ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και του ΕΚ Βόλου και ταυτόχρονα παίρνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων της εργατικής τάξης της περιοχής μας και για την ενωτική πάλη που θα οδηγήσει σε λύσεις αυτών των προβλημάτων.Αυτές τις πρωτοβουλίες χαρακτηρίζει ως "διασπαστικές ενέργειες" η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου τη στιγμή που η ίδια χαρακτήρισε τον 13ήμερο αγώνα των αγροτών σαν "κομματικό" και τους κάλεσε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις! Η εργατική τάξη του νομού μας θα τους κρίνει".

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ
Τα "μαζεύει" η ΤΡΙΑΙΝΑ

Συγκέντρωση χτες στο Πέραμα κατά της ιδιωτικοποίησης

Μακριά από την εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην παράδοση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά στα ιδιωτικά χέρια, εμφανίστηκε και χτες η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ,κατά τη διάρκεια δίωρης στάσης εργασίας που έγινε για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Ενδεικτική ήταν η φράση του προέδρου του σωματείου Γιώργου Κοντάκη ο οποίος, ανοίγοντας και τη συνέλευση, ανήγγειλε ότι "σε 15 μέρες (!) θα γίνει η απολογιστική συνέλευση και εκεί θα παρθούν οι αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις". Αυτό, όταν την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μάη λήγει η προθεσμία του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού και όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του σωματείου σημείωσε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η μερική λειτουργία του ναυπηγείου "που σημαίνει 1.000 με 1.500 απολύσεις και οριστικό κλείσιμο".

Ανεβαίνοντας στο βήμα της συνέλευσης ο Σπύρος Βαρθολομαίος,μέλος της διοίκησης του σωματείου και εκπρόσωπος της Εργοστασιακής Επιτροπής,άσκησε κριτική στη στάση της πλειοψηφίας του σωματείου, σημειώνοντας ότι "έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα διάφορες προτάσεις, στις οποίες υπάρχει και "ολίγον" ιδιώτης. Ετσι όμως - συνέχισε - πώς θα πείσουμε τους εργαζόμενους να παλέψουν για παραμονή του ναυπηγείου στο δημόσιο;". Αναφέρθηκε ξανά στις προτάσεις της Εργοστασιακής Επιτροπής για κλιμάκωση του αγώνα και τόνισε: "Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ χαρακτήρισε τις προτάσεις μας ως μη ρεαλιστικές και αντιπρότεινε για τις 3 του Μάη στάση εργασίας. Ομως με αυτή την τακτική φτάσαμε σήμερα στην κατάσταση αυτή".

Αρνητικά σχολιάστηκε από τους εργαζόμενους η φραστική επίθεση του αντιπροέδρου του σωματείου και προέδρου του ΕΚ Πειραιά, Γιάννη Μίχα,προς τον συνδικαλιστή της Εργοστασιακής Επιτροπής.

Να σταματήσουν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, απαίτησαν χτες το απόγευμα κάτοικοι του Περάματος που πήραν μέρος στη συγκέντρωση που συνδιοργάνωσαν ο δήμος, τα σωματεία εργαζομένων ΤΡΙΑΙΝΑ, ΝΑΥΣΙ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στην πλατεία Ηρώων.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Γ. Μανουσογιαννάκης,το προεδρείο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και μαζικοί φορείς.

Απ' το σωματείο ΤΡΙΑΙΝΑ μίλησε ο αντιπρόεδρος Π. Χουτζούμης,που επισήμανε ότι απόφαση των εργαζομένων είναι να αποτρέψουν την υλοποίηση του νόμου του αίσχους και να σταματήσουν κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων. Ο γραμματέας του ΕΚΠ τόνισε ότι οι επιπτώσεις από την εκποίηση του ναυπηγείου θα είναι δραματικές για τους εργαζόμενους, την εθνική οικονομία, την άμυνα και κάλεσε σε αγώνα για ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ο αντιδήμαρχος Θ. Λαγουδάκης τόνισε ότι οι κάτοικοι του Περάματος συμπαραστέκονται στον αγώνα για την παραμονή του ναυπηγείου στο δημόσιο, κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που απορρέει από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισήμανε τις τεράστιες συνέπειες για την περιοχή από πιθανό κλείσιμο των ναυπηγείων.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Πυκνώνουν τις γραμμές του Συνδικάτου

Με 50 νέες εγγραφές σφραγίστηκε η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση σ' ένα μόνο εργοτάξιο του μετρό. Πανεξόρμηση για την τήρηση και τη νομοθετική κατοχύρωση του 7ωρου - πενθήμερου

Με 50 νέες εγγραφές εργαζομένων στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στο μετρό σφραγίστηκε χτες η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο εργοτάξιο της Κατεχάκη.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της δίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το Συνδικάτο οικοδόμων στα μεγάλα τεχνικά έργα και στα γιαπιά, τιμώντας την Πρωτομαγιά και σαν απαρχή μιας γενικότερης πανεξόρμησης, με στόχο την τήρηση και τη νομοθετική κατοχύρωση του 7ωρου - πενθήμερου που έχει κατακτήσει ο κλάδος εδώ και χρόνια στην πράξη.

Στο εργοτάξιο της Κατεχάκη βρέθηκε χτες ο πρόεδρος του Παραρτήματος των εργαζομένων στο μετρό, Γ. Συνοδινός,ο οποίος μίλησε στη συγκέντρωση, όπου συμμετείχαν όλοι οι εργάτες.

"Εχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το 7ωρο - 5ήμερο, αλλά και τα άλλα δικαιώματα που οι συνάδελφοί μας με αγώνες και θυσίες κατάκτησαν", τόνισε στην ομιλία του ο συνδικαλιστής, αναφερόμενος στη σημασία και το νόημα του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Τη σύντομη ομιλία ακολούθησε μια μεστή και ζεστή συζήτηση. Οι εργάτες, με ανησυχία, αλλά και με ένα πνεύμα εμπιστοσύνης προς το Συνδικάτο, μίλησαν για τα προβλήματά τους. "Ενάμιση χρόνο δουλεύω κάθε μέρα μέσα στη λάσπη, χωρίς να υπάρχει επαρκές οξυγόνο μέσα στη σήραγγα. Οταν περνά ειδικά το τρένο, δεν μπορείς να αναπνεύσεις από το καυσαέριο. Οσο για το νερό που πίνουμε; Γεμάτο λάσπη", είπε ο Κ. Κλαδάκης.Δίπλα του ο Γ. Κουτσούκης έθιξε το πρόβλημα "της εντατικοποίησης της δουλιάς, λόγω έλλειψης ατόμων. Την ίδια στιγμή μας πληρώνουν για ανειδίκευτους, ενώ δουλεύουμε σαν ειδικευμένοι", ενώ ο Δ. Μπατσούλης συμπλήρωσε: "Μας χρησιμοποιούν, ανεξάρτητα από ειδικότητα, σε όλες τις δουλιές. Είμαι οικοδόμος και με βάζουν να δουλέψω χειριστής τρένου".

Τα προβλήματα αρκετά, αλλά και ομόθυμη η θέληση όλων των εργαζομένων να τα παλέψουν ενωμένα, όπως φάνηκε και από την απόφασή τους να περιφρουρήσουν το 7ωρο, βάζοντας στόχο την ντε φάκτο εφαρμογή του σε όλες τις ειδικότητες. Επίσης αποφασίστηκε επιτόπου η δημιουργία εργοταξιακής επιτροπής,ώστε να υπάρχει πιο έγκαιρη ενημέρωση του σωματείου για ό,τι πρόβλημα υπάρχει.

Οι πενήντα νέες εγγραφές μελών στο σωματείο, είναι αποτέλεσμα της συνεχούς δράσης και παρέμβασης του συνδικάτου, θα μας πει ο Ν. Ντάλας,μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1995
Μαζική καταδίκη της αντεργατικής πολιτικής
  • Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις βήμα προβολής των οξύτατων προβλημάτων τους
  • Στο Πεδίον του Αρεως η κορυφαία συγκέντρωση της Αθήνας
  • Στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης
  • Στην πλατεία Κοραή του Πειραιά

Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα εκδηλώσεων, περιοδειών και στάσεων εργασίας που διοργανώνουν τα συνδικάτα σε πολλούς χώρους δουλιάς, στην πορεία προς το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Πορεία, που κορυφώνεται με την πανελλαδική απεργία της Δευτέρας και τις κεντρικές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα,με κοινό κάλεσμα των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως. Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους στις 10π.μ. και στον Πειραιά,η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κοραή στις 10.30 το πρωί.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ,υπογραμμίζειπως "η καλύτερη απάντηση στην αντεργατική πολιτικήτης κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορεί να δοθεί από τους εργαζόμενους με τη μαζική συμμετοχή τους στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς".Επισημαίνεται επίσης ότι επιβάλλεται να αναδειχτούν τα κυρίαρχα προβλήματα της εργατικής τάξης, η απαίτηση για αγωνιστική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος και η απόκρουση της συναινετικής λογικής που οδηγεί στην ταξική συνεργασία.

Περιοδείες σε χώρους δουλιάς

Περιοδείες σε εργοστάσια και χώρους δουλιάς πραγματοποιούν σήμερα στελέχη της ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί, στο εργοστάσιο ποτών "ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΕ",στις 1.30 το μεσημέρι στο Ολυμπιακό στάδιο και στο εργοστάσιο της Κόκα - Κόλα.Τέλος στις 2 το μεσημέρι στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ.

Στάσεις εργασίας και άλλες εκδηλώσεις

Μια ώρα στάση εργασίας έχει κηρύξει για σήμερα το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας,κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν εκδηλώσεις σε τρία μεγάλα εργοστάσια του κλάδου (στον "Εμ. Ν. Καζή", στην AEG και στον "Δράκο Πολέμη") στο Κρυονέρι.

Στάση εργασίας για μία ώρα πραγματοποιεί σήμερα και το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης,καθώς και περιοδείες στα εργοστάσια ΤΡΙΟΥΜΦ, ΕΡΙΟΤΕΚ και Πετρίδης. Παράλληλα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει εκδήλωση στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας.

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν επίσης σήμερα οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια σαπουνοποιίας PALMOLIVE,PAPOYTSANIS,καθώς και στο εργοστάσιο ελαίου ΜΙΝΕΡΒΑ.Εκδήλωση και στάση εργασίας από τις 2 ως τις 3 το μεσημέρι κάνουν και οι εργαζόμενοι στην "ΕΛΚΑ - ΑΣΠΙΩΤΗΣ".

Σωματεία από κοινού με μαζικούς φορείς των περιοχών τους, πραγματοποιούν σήμερα πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις. Στο Περιστέρι στις 7 το απόγευμα στο θεατράκι του δήμου.Στη Νέα Ιωνία στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στα Ν. Λιόσια στις 7.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία του δήμου. Στην Κυψέλη στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα στις 7 το απόγευμα, καθώς και στην Καισαριανή,μπροστά στα γραφεία των συνταξιούχων ΙΚΑ. Την ίδια ώρα θα γίνει πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας

Οι συνταξιούχοι

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Ελλάδας καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σύσσωμοι στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, προβάλλοντας τα ιδιαίτερα αιτήματά τους. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στου "Κεράνη"

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, που στόχο έχουν να μην περάσουν στο εργοστάσιο τα μαύρα μέτρα της "Λευκής Βίβλου", τιμούν οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία "Κεράνης" την Πρωτομαγιά. Χτες σε έκτακτη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να κάνουν 4ωρες στάσεις εργασίας σήμερα και την Τρίτη, ενώ αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες.

Στη συγκέντρωση που έγινε χτες το πρωί στο εργοστάσιο, ο πρόεδρος του σωματείου Κ. Λυμπερόπουλος,απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τόνισε: "Πρέπει να σταματήσει η διοίκηση της εταιρίας να χρησιμοποιεί ανειδίκευτους εργάτες σε θέσεις που απαιτούν ειδίκευση. Να σταματήσουν οι προσλήψεις με συμβάσεις τριών - τεσσάρων εβδομάδων. Να μην κλείσει το λιθογραφείο του εργοστασίου που θα έχει ως αποτέλεσμα οι 15 εργάτες που δουλεύουν εκεί να μείνουν στο δρόμο. Δεν πρέπει να γίνουν άλλες προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας χωρίς ημερομηνία λήξης! Οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά με το φόβο της απόλυσης".

Στη συγκέντρωση ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Γ. Μανουσογιαννάκης,ο οποίος τόνισε: "Στον Πειραιά η ανεργία ξεπερνά το 17%, γιατί το ένα εργοστάσιο κλείνει μετά το άλλο. Στου "Κεράνη" έχουμε "οικειοθελείς αποχωρήσεις" και ταυτόχρονα προσλήψεις με συμβάσεις χωρίς ημερομηνία λήξης! Καταργούνται ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις". Ο πρόεδρος του ΕΚΠ Γ. Μίχας κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αποφάσεις του σωματείου για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσκλητήριο αντίστασης

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ανταπόκριση).-

Εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και σε λαϊκές αγορές, πραγματοποιούν από χτες το πρωί οι συνδικαλιστές της Τοπικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ προπαγανδίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, που θα γίνει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Μέσα από το έντυπο υλικό που μοιράζουν τα μέλη και οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ,καλούν τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να παλέψουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για δημόσιους φορείς και κλαδικές πολιτικές στον ορυκτό πλούτο, την κλωστοϋφαντουργία, τη ναυπηγική και πολεμική βιομηχανία, για ριζική φορολογική μεταρρύθμιση με βάση την αρχή της φοροδοτικής ικανότητας του καθένα. Να παλέψουν για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους, ενάντια στη "Λευκή Βίβλο" και τον εργασιακό μεσαίωνα που σηματοδοτεί.

Τους καλούν να συντονίσουν τη δράση τους μέσα απ' τα σωματεία, να συσπειρωθούν γύρω από τα πραγματικά προβλήματα και να εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας. Να αντιπαραθέσουν στην τακτική της συναίνεσης και του συμβιβασμού το δρόμο της αντίστασης, της προοπτικής και της ταξικής πάλης.

Η ΕΔΟ - Θ

Σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Με σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στο δημόσιο να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και τονίζει ότι η μόνη ελπίδα για τη λύση τους είναι η συσπείρωση, η ενότητα και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Με στάση εργασίας τίμησαν την Πρωτομαγιά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Με εμπιστοσύνη στο συνδικάτο τους, στη μάχη για τα προβλήματά τους οι εργαζόμενοι στο μετρό

Και όμως, δε θέλουν να παρακολουθούν την επερχόμενη καταστροφή με σταυρωμένα χέρια οι εργάτες του Σκαραμαγκά

Με στάση εργασίας τίμησαν την Πρωτομαγιά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Με εμπιστοσύνη στο συνδικάτο τους, στη μάχη για τα προβλήματά τους οι εργαζόμενοι στο μετρό

Και όμως, δε θέλουν να παρακολουθούν την επερχόμενη καταστροφή με σταυρωμένα χέρια οι εργάτες του Σκαραμαγκά



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ