Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσκλητήριο αντίστασης

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ανταπόκριση).-

Εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και σε λαϊκές αγορές, πραγματοποιούν από χτες το πρωί οι συνδικαλιστές της Τοπικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ προπαγανδίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, που θα γίνει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Μέσα από το έντυπο υλικό που μοιράζουν τα μέλη και οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ,καλούν τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να παλέψουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για δημόσιους φορείς και κλαδικές πολιτικές στον ορυκτό πλούτο, την κλωστοϋφαντουργία, τη ναυπηγική και πολεμική βιομηχανία, για ριζική φορολογική μεταρρύθμιση με βάση την αρχή της φοροδοτικής ικανότητας του καθένα. Να παλέψουν για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους, ενάντια στη "Λευκή Βίβλο" και τον εργασιακό μεσαίωνα που σηματοδοτεί.

Τους καλούν να συντονίσουν τη δράση τους μέσα απ' τα σωματεία, να συσπειρωθούν γύρω από τα πραγματικά προβλήματα και να εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας. Να αντιπαραθέσουν στην τακτική της συναίνεσης και του συμβιβασμού το δρόμο της αντίστασης, της προοπτικής και της ταξικής πάλης.

Η ΕΔΟ - Θ

Σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Με σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στο δημόσιο να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και τονίζει ότι η μόνη ελπίδα για τη λύση τους είναι η συσπείρωση, η ενότητα και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ