Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Πανεξόρμηση από την Επιτροπή Συνδικαλιστών

Αγωνιστικό, ταξικό προσκλητήριο για τη συγκέντρωση που οργανώνει η Επιτροπή. Με συκοφαντικές επιθέσεις και προκλήσεις απαντά η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου

ΒΟΛΟΣ (του ανταποκριτή μας).-

Περιοδείες στα εργοστάσια και σε άλλους τόπους εργασίας, πραγματοποιεί ηΕπιτροπή Συνδικαλιστών,η οποία διοργανώνει τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Καρτάλη.

Χτες, συνδικαλιστές επισκέφθηκαν την ΑΓΕΤ,τη "Βαμβακουργία",τη "ΜΕΤΚΑ",τον "Ιμάντα" και γιαπιά,καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση. Η επιτροπή εξέδωσε αφίσα και ανακοίνωση, ενώ έδωσε και συνέντευξη στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εξηγώντας το πραγματικό νόημα της εργατικής Πρωτομαγιάς και αναδεικνύοντας τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής.

Μετά την Πρωτομαγιά η Επιτροπή θα εκλέξει Γραμματεία,η οποία θα συντονίσει τους αγώνες των εργαζομένων του Βόλου. Ηδη για τις 18 Μάη προγραμματίζει συλλαλητήριο κατά της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας.

Στο μεταξύ η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου,επιμένει να εμφανίζεται ως ο χειροκροτητής της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου - στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του "ΣΥΝ" αντίστοιχα - επιτέθηκαν στην Επιτροπή Συνδικαλιστών και στην ΕΣΑΚ μιλώντας για "εξωφρενικές και αντιδημοκρατικές" αξιώσεις, καθώς και για "διασπαστικές ενέργειες"!

Απαντώντας σ' αυτές τις προκλήσεις ο Τ. Τριανταφυλάκος,μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστών, τονίζει στον "Ρ":

"Η Επιτροπή Συνδικαλιστών ζήτησε από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να εκφραστούν όλες οι τάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής μας στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση. Αυτό χαρακτηρίζει η πλειοψηφία της διοίκησης ως "αντιδημοκρατική αξίωση" και "κομματική επιδίωξη"!

Οσον αφορά την κατηγορία των "διασπαστικών ενεργειών", την επιστρέφουμε γιατί είναι γνωστό ποιοι και ποιες παρατάξεις στο παρελθόν επιχείρησαν να διασπάσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Η Επιτροπή Συνδικαλιστών παλεύει για την οργανωτική ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και του ΕΚ Βόλου και ταυτόχρονα παίρνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων της εργατικής τάξης της περιοχής μας και για την ενωτική πάλη που θα οδηγήσει σε λύσεις αυτών των προβλημάτων.Αυτές τις πρωτοβουλίες χαρακτηρίζει ως "διασπαστικές ενέργειες" η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου τη στιγμή που η ίδια χαρακτήρισε τον 13ήμερο αγώνα των αγροτών σαν "κομματικό" και τους κάλεσε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις! Η εργατική τάξη του νομού μας θα τους κρίνει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ