Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1995
Μαζική καταδίκη της αντεργατικής πολιτικής
  • Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις βήμα προβολής των οξύτατων προβλημάτων τους
  • Στο Πεδίον του Αρεως η κορυφαία συγκέντρωση της Αθήνας
  • Στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης
  • Στην πλατεία Κοραή του Πειραιά

Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα εκδηλώσεων, περιοδειών και στάσεων εργασίας που διοργανώνουν τα συνδικάτα σε πολλούς χώρους δουλιάς, στην πορεία προς το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Πορεία, που κορυφώνεται με την πανελλαδική απεργία της Δευτέρας και τις κεντρικές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα,με κοινό κάλεσμα των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως. Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους στις 10π.μ. και στον Πειραιά,η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κοραή στις 10.30 το πρωί.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ,υπογραμμίζειπως "η καλύτερη απάντηση στην αντεργατική πολιτικήτης κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορεί να δοθεί από τους εργαζόμενους με τη μαζική συμμετοχή τους στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς".Επισημαίνεται επίσης ότι επιβάλλεται να αναδειχτούν τα κυρίαρχα προβλήματα της εργατικής τάξης, η απαίτηση για αγωνιστική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος και η απόκρουση της συναινετικής λογικής που οδηγεί στην ταξική συνεργασία.

Περιοδείες σε χώρους δουλιάς

Περιοδείες σε εργοστάσια και χώρους δουλιάς πραγματοποιούν σήμερα στελέχη της ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί, στο εργοστάσιο ποτών "ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΕ",στις 1.30 το μεσημέρι στο Ολυμπιακό στάδιο και στο εργοστάσιο της Κόκα - Κόλα.Τέλος στις 2 το μεσημέρι στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ.

Στάσεις εργασίας και άλλες εκδηλώσεις

Μια ώρα στάση εργασίας έχει κηρύξει για σήμερα το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας,κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν εκδηλώσεις σε τρία μεγάλα εργοστάσια του κλάδου (στον "Εμ. Ν. Καζή", στην AEG και στον "Δράκο Πολέμη") στο Κρυονέρι.

Στάση εργασίας για μία ώρα πραγματοποιεί σήμερα και το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης,καθώς και περιοδείες στα εργοστάσια ΤΡΙΟΥΜΦ, ΕΡΙΟΤΕΚ και Πετρίδης. Παράλληλα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει εκδήλωση στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας.

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν επίσης σήμερα οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια σαπουνοποιίας PALMOLIVE,PAPOYTSANIS,καθώς και στο εργοστάσιο ελαίου ΜΙΝΕΡΒΑ.Εκδήλωση και στάση εργασίας από τις 2 ως τις 3 το μεσημέρι κάνουν και οι εργαζόμενοι στην "ΕΛΚΑ - ΑΣΠΙΩΤΗΣ".

Σωματεία από κοινού με μαζικούς φορείς των περιοχών τους, πραγματοποιούν σήμερα πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις. Στο Περιστέρι στις 7 το απόγευμα στο θεατράκι του δήμου.Στη Νέα Ιωνία στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στα Ν. Λιόσια στις 7.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία του δήμου. Στην Κυψέλη στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα στις 7 το απόγευμα, καθώς και στην Καισαριανή,μπροστά στα γραφεία των συνταξιούχων ΙΚΑ. Την ίδια ώρα θα γίνει πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας

Οι συνταξιούχοι

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Ελλάδας καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σύσσωμοι στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, προβάλλοντας τα ιδιαίτερα αιτήματά τους. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ