Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Πυκνώνουν τις γραμμές του Συνδικάτου

Με 50 νέες εγγραφές σφραγίστηκε η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση σ' ένα μόνο εργοτάξιο του μετρό. Πανεξόρμηση για την τήρηση και τη νομοθετική κατοχύρωση του 7ωρου - πενθήμερου

Με 50 νέες εγγραφές εργαζομένων στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στο μετρό σφραγίστηκε χτες η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο εργοτάξιο της Κατεχάκη.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της δίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το Συνδικάτο οικοδόμων στα μεγάλα τεχνικά έργα και στα γιαπιά, τιμώντας την Πρωτομαγιά και σαν απαρχή μιας γενικότερης πανεξόρμησης, με στόχο την τήρηση και τη νομοθετική κατοχύρωση του 7ωρου - πενθήμερου που έχει κατακτήσει ο κλάδος εδώ και χρόνια στην πράξη.

Στο εργοτάξιο της Κατεχάκη βρέθηκε χτες ο πρόεδρος του Παραρτήματος των εργαζομένων στο μετρό, Γ. Συνοδινός,ο οποίος μίλησε στη συγκέντρωση, όπου συμμετείχαν όλοι οι εργάτες.

"Εχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το 7ωρο - 5ήμερο, αλλά και τα άλλα δικαιώματα που οι συνάδελφοί μας με αγώνες και θυσίες κατάκτησαν", τόνισε στην ομιλία του ο συνδικαλιστής, αναφερόμενος στη σημασία και το νόημα του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Τη σύντομη ομιλία ακολούθησε μια μεστή και ζεστή συζήτηση. Οι εργάτες, με ανησυχία, αλλά και με ένα πνεύμα εμπιστοσύνης προς το Συνδικάτο, μίλησαν για τα προβλήματά τους. "Ενάμιση χρόνο δουλεύω κάθε μέρα μέσα στη λάσπη, χωρίς να υπάρχει επαρκές οξυγόνο μέσα στη σήραγγα. Οταν περνά ειδικά το τρένο, δεν μπορείς να αναπνεύσεις από το καυσαέριο. Οσο για το νερό που πίνουμε; Γεμάτο λάσπη", είπε ο Κ. Κλαδάκης.Δίπλα του ο Γ. Κουτσούκης έθιξε το πρόβλημα "της εντατικοποίησης της δουλιάς, λόγω έλλειψης ατόμων. Την ίδια στιγμή μας πληρώνουν για ανειδίκευτους, ενώ δουλεύουμε σαν ειδικευμένοι", ενώ ο Δ. Μπατσούλης συμπλήρωσε: "Μας χρησιμοποιούν, ανεξάρτητα από ειδικότητα, σε όλες τις δουλιές. Είμαι οικοδόμος και με βάζουν να δουλέψω χειριστής τρένου".

Τα προβλήματα αρκετά, αλλά και ομόθυμη η θέληση όλων των εργαζομένων να τα παλέψουν ενωμένα, όπως φάνηκε και από την απόφασή τους να περιφρουρήσουν το 7ωρο, βάζοντας στόχο την ντε φάκτο εφαρμογή του σε όλες τις ειδικότητες. Επίσης αποφασίστηκε επιτόπου η δημιουργία εργοταξιακής επιτροπής,ώστε να υπάρχει πιο έγκαιρη ενημέρωση του σωματείου για ό,τι πρόβλημα υπάρχει.

Οι πενήντα νέες εγγραφές μελών στο σωματείο, είναι αποτέλεσμα της συνεχούς δράσης και παρέμβασης του συνδικάτου, θα μας πει ο Ν. Ντάλας,μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ