Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονίζονται οι ναυτεργάτες

Η ανεργία, οι συντάξεις πείνας των ναυτεργατών, η δραματική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο,οι συνέπειες της φορομπηχτικής πολιτικής στο εισόδημα των ναυτεργατών και η ασυνέπεια της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που αποτελεί τακτική εμπαιγμού σε βάρος των ναυτεργατών, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη χτεσινή σύσκεψη των ναυτεργατών και συνδικαλιστικών φορέων που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ναυτεργατικά σωματεία των ραδιοτηλεγραφητών, θαλαμηπόλων, κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής, ναυτών και των ναυτεργατών στα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά ρυμουλκά. Παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πειραιά,ναυτεργατικές οργανώσεις συνταξιούχων και εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι παρευρισκόμενοιπρότειναν να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των ναυτεργατών προκειμένου να επιτευχθεί η διοργάνωση πανναυτεργατικής συγκέντρωσης στα μέσα του Μάη.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, επισήμανε ότι η ναυτιλιακή πολιτική που εφαρμόζεται τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση, έχει κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών και οξύνει καθημερινά τα ήδη ζοφερά προβλήματα των ναυτεργατών. Κατάγγειλε όπως και άλλοι ομιλητές τη νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ η οποία "συμμετέχει υποτακτικά στο παιχνίδι της κοινωνικής συναίνεσης και της συνεργασίας, υπουργείουΕμπορικής Ναυτιλίας και εφοπλιστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ