Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στου "Κεράνη"

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, που στόχο έχουν να μην περάσουν στο εργοστάσιο τα μαύρα μέτρα της "Λευκής Βίβλου", τιμούν οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία "Κεράνης" την Πρωτομαγιά. Χτες σε έκτακτη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να κάνουν 4ωρες στάσεις εργασίας σήμερα και την Τρίτη, ενώ αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες.

Στη συγκέντρωση που έγινε χτες το πρωί στο εργοστάσιο, ο πρόεδρος του σωματείου Κ. Λυμπερόπουλος,απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τόνισε: "Πρέπει να σταματήσει η διοίκηση της εταιρίας να χρησιμοποιεί ανειδίκευτους εργάτες σε θέσεις που απαιτούν ειδίκευση. Να σταματήσουν οι προσλήψεις με συμβάσεις τριών - τεσσάρων εβδομάδων. Να μην κλείσει το λιθογραφείο του εργοστασίου που θα έχει ως αποτέλεσμα οι 15 εργάτες που δουλεύουν εκεί να μείνουν στο δρόμο. Δεν πρέπει να γίνουν άλλες προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας χωρίς ημερομηνία λήξης! Οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά με το φόβο της απόλυσης".

Στη συγκέντρωση ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Γ. Μανουσογιαννάκης,ο οποίος τόνισε: "Στον Πειραιά η ανεργία ξεπερνά το 17%, γιατί το ένα εργοστάσιο κλείνει μετά το άλλο. Στου "Κεράνη" έχουμε "οικειοθελείς αποχωρήσεις" και ταυτόχρονα προσλήψεις με συμβάσεις χωρίς ημερομηνία λήξης! Καταργούνται ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις". Ο πρόεδρος του ΕΚΠ Γ. Μίχας κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αποφάσεις του σωματείου για συνέχιση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ