ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Σε αντίσταση και αντεπίθεση καλεί η ΔΕΕ
  • Ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 15 Νοέμβρη οι συνελεύσεις στους συλλόγους δασκάλων
  • Κάλεσμα αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής - αντεργατικής πολιτικής, απευθύνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών"

Ξεκινούν σήμερα οι εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών, που πραγματοποιούνται στη σκιά των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων και των αντισυνταξιοδοτικών σχεδίων της κυβέρνησης και λίγο πριν την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού. Η ανάγκη για αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στον κλάδο υπέρ της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ), αποτελεί προϋπόθεση για αντιστροφή αυτής της πολιτικής.

Την "αντίσταση και αντεπίθεση για περιφρούρηση των δικαιωμάτων και για νέες κατακτήσεις", προβάλλει ως πρώτη ανάγκη η ΔΕΕ στη διακήρυξή της μπροστά στις συνελεύσεις του κλάδου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 15 Νοέμβρη και θα εκλέξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των διδασκαλικών συλλόγων. Και απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να εκφράσουν έμπρακτα την αγανάκτησή τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, καταψηφίζοντας όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που συναινούν στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές. Για τη ΔΕΕ, οι εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να έχουν και χαρακτήρα αντίστασης στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, για να καλέσουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ να επανεξετάσει τη στάση της και να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" στη διακήρυξή της επισημαίνει τις επιπτώσεις της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, για τους οποίους ειδικότερα τονίζει ότι "αυτός ο νόμος, που καταργεί την επετηρίδα και επιβάλλει την αστυνομοκρατία των πολλαπλών αντιεκπαιδευτικών αξιολογήσεων, μας θέλει πολιτικά όμηρους, απασχολήσιμους και χειραγωγήσιμους, να διαπαιδαγωγούμε δουλόφρονες μαθητές".

Απευθυνόμενη στους δασκάλους και νηπιαγωγούς η ΔΕΕ τονίζει: "Εμείς, ως ΔΕΕ, πιστεύουμε ότι απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στο αντεργατικό μέτωπο κυβέρνησης, ΣΕΒ, Ευρωπαϊκής Ενωσης και συμβιβασμένων συνένοχων συνδικαλιστικών ηγεσιών, θα πρέπει να αντιτάξουμε το δικό μας πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό μέτωπο, την ενιαία αντίσταση και αντεπίθεση". Αναφερόμενη ειδικότερα στο ρόλο των άλλων παρατάξεων, η ΔΕΕ τονίζει: "Συνένοχες σ' αυτή τη βάρβαρη αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική, που η κυβέρνηση προωθεί, είτε απευθείας είτε μέσω του "κοινωνικού διαλόγου" - απάτη μαζί με τα κόμματα του φιλομααστριχτικού τόξου, είναι και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ στο ΔΣ της ΔΟΕ αλλά και τα στελέχη των επονομαζόμενων "Παρεμβάσεων" στους συλλόγους, που ψήφισαν από κοινού μη αγώνες και αποδοχή του αντιεκπαιδευτικού νόμου με αποσπασματικές φραστικές κορόνες, μόνο εν μέρει, για την επετηρίδα και την αξιολόγηση, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολική αντιλαϊκή στρατηγική αυτού του νόμου".

Η ΔΕΕ αγωνίζεται και διεκδικεί

Η κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου στην πράξη, η ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και του εκπαιδευτικού, η χρηματοδότηση της παιδείας με το 15% του κρατικού προϋπολογισμού, η εξαίρεση της παιδείας και της υγείας από τους νόμους για την αποκέντρωση, αποτελούν από τους πρωταρχικούς στόχους πάλης της ΔΕΕ, η οποία κατεβαίνει στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις με ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο. Ανάμεσα σε άλλα η ΔΕΕ θέτει ως στόχους πάλης, το ΔΣ της ΔΟΕ να επανεξετάσει τη στάση του και να απευθύνει κάλεσμα απειθαρχίας στην αξιολόγηση με κάλυψη των εκπαιδευτικών και να μη νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του στον κυβερνητικό προσχηματικό διάλογο την υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου. Η ΔΕΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς με την ψήφο τους να ενισχύσουν τον αγώνα για αυξήσεις 25%, για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, σύγχρονα ενιαία αναλυτικά προγράμματα, εξίσωση ωραρίου δασκάλων και καθηγητών, ολοήμερο σχολείο με δαπάνες του κράτους, κάλυψη των απωλειών από τη συνεχή λιτότητα, κατάργηση των αντισυνταξιοδοτικών - αντιασφαλιστικών νόμων κ.ά.

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η παιδεία υπόθεση όλων

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή

Παμπειραϊκό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 7 μμ, στην πλατεία Κοραή, το οποίο διοργανώνει το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, που απαρτίζεται από την ΕΛΜΕ Πειραιά, την Ομοσπονδία Γονέων, Συλλόγους Δασκάλων Πειραιά, ενώ συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και εργατικά σωματεία.

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία, το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά απαντά με διαρκή και συντονισμένο αγώνα για τη μη εφαρμογή και την ανατροπή στην πράξη του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα. Σε ανακοίνωση - κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο, τονίζει ότι η υπόθεση της παιδείας είναι υπόθεση όλων, και από κοινού πρέπει να ζητήσουν να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος, που δε δίνει ίσες ευκαιρίες μόρφωσης, αλλά "επιβάλλει να μορφωθούν ακόμα λιγότεροι και όσοι έχουν να πληρώσουν".

"Με το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο μετατρέπεται το λύκειο σε εξεταστικό κέντρο", επισημαίνει το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, ενώ σημειώνει ότι μόνο όσοι αντέξουν θα παίρνουν το απολυτήριο λυκείου, αφού "η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από τον τετραπλασιασμό των εξετάσεων, και μάλιστα σε μικρότερες ηλικίες, να τελειώνουν το λύκειο περίπου οι μισοί μαθητές από ό,τι σήμερα".

Επίσης, στο κάλεσμα τονίζει ότι ο νόμος αυτός καταργεί το δικαίωμα της δεύτερης προσπάθειας για βελτίωση της βαθμολογίας, θεσμοθετεί δίδακτρα στο πανεπιστήμιο, παρά την απαγόρευση από το Σύνταγμα, μετατρέπει τα ΤΕΛ και τμήματα ειδικότητας των ΕΠΛ σε "τεχνολογικής κατεύθυνσης", αφαιρώντας τα λίγα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν σήμερα, καταργείται η επετηρίδα διορισμού των εκπαιδευτικών, προωθώντας το κομματικό ρουσφέτι και τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, ενώ με την κομματική "αξιολόγηση" φακελώνουν τους εκπαιδευτικούς, επιδιώκοντας την υποταγή τους και των μαθητών τους.

Το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά διεκδικεί πραγματική αλλαγή και ουσιαστική αναβάθμιση από την προσχολική αγωγή, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, κτίρια, εργαστήρια, εξοπλισμό, φύλακες και επιστάτες, μείωση μαθητών ανά τμήμα, ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονιών. Επίσης, διεκδικεί 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση - Ενιαίο Πολυτεχνικό Λύκειο, οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.

ΜΑΘΗΤΕΣ
Για το δικαίωμα στη μόρφωση
  • Απέχουν σήμερα από τα μαθήματά τους οι μαθητές της Αρτας
  • Αύριο συγκέντρωση μαθητών νυχτερινών σχολείων στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπουργείο Παιδείας

Με σύνθημα "Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα", οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων δίνουν αύριο την πρώτη φετινή αγωνιστική απάντηση, ενάντια στα χρόνια προβλήματα της νυχτερινής εκπαίδευσης, αλλά και για να μην εφαρμοστούν τα καταστροφικά για τη δημόσια δωρεάν παιδεία μέτρα της κυβέρνησης. Με απόφαση του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας, οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 8 το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

"Με το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία τα νυχτερινά σχολεία οδηγούνται στο λουκέτο, αφού τα ΤΕΛ δε θα δίνουν πτυχία", τονίζει το Συντονιστικό, υπογραμμίζοντας ότι οι μαθητές της Γ και Δ τάξης του νυχτερινού λυκείου για να περάσουν τη χρονιά θα δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις, "δηλαδή θα πηγαίνουν σε φροντιστήρια, που κανείς νυχτερινός δεν έχει χρόνο και χρήμα να δώσει".

Σε ό,τι αφορά τα νυχτερινά γυμνάσια σημειώνουν ότι και αυτά υποβαθμίζονται, αφού "θα φτιάξουν σχολεία ταχύρυθμα 2ης ευκαιρίας, που θα δίνουν τίτλους αποφοίτου γυμνασίου χωρίς στην ουσία να μαθαίνει τίποτα ο μαθητής".

"Απέναντι σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, που ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΕ μας θέλει αμόρφωτους, φτηνό εργατικό δυναμικό, αδύναμους στα χέρια της εργοδοσίας, απαντάμε αποφασιστικά. Δε θα περάσουν αυτά τα μέτρα σε βάρος μας. Θα τα ανατρέψουμε ενωμένοι όλοι στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα σωματεία μας και τα 15μελή", τονίζει το Συντονιστικό.

Επίσης, οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενιαίες μαθητικές εκλογές στις 22 Οκτώβρη για 5μελή και στις 30 Οκτώβρη για 15μελή, εκλέγοντας αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια - μπροστάρηδες στον αγώνα για τα πραγματικά προβλήματα, που θα υπερασπίζονται τις κατακτήσεις τους.

Μέσα από το διαρκή τους αγώνα οι νυχτερινοί μαθητές θα διεκδικήσουν δημόσια δωρεάν δωδεκάχρονη εκπαίδευση, την απόσυρση και τη μη εφαρμογή του νομοσχεδίου, στήριξη και επέκταση του θεσμού της νυχτερινής εκπαίδευσης, πτυχία με αντίκρισμα στην παραγωγή, μέτρα ενάντια στην ανεργία, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Στην Αρτα

Αποχή από τα μαθήματά τους, συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αρτας, πραγματοποιούν σήμερα οι μαθητές των λυκείων της πόλης. Η κινητοποίηση γίνεται με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Λυκείων, που έχει συγκροτηθεί.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση και όλοι μαζί να δημιουργήσουν ένα μαχητικό μέτωπο παιδείας, που θα μπει φραγμός στην πολιτική της κυβέρνησης.

Επίσης, με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η αντιμεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας δε συμβάλλει μόνο στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, αλλά και στην υποβάθμισή της, ενώ οι διαβόητες αυτές αλλαγές δεν κάνουν τίποτα για την κάλυψη των κενών διδακτικών θέσεων, για τις απογευματινές βάρδιες, τους υπεράριθμους μαθητές, για τα ανύπαρκτα γυμναστήρια - εργαστήρια, για τα απαρχαιωμένα βιβλία, για τον αυταρχισμό στα σχολεία.

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ"
Προτάσεις για τον κλάδο και την κοινωνία

Διακήρυξη ενόψει των εκλογών της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, στις 2 Νοέμβρη

Πρόταση αλλαγής του σκηνικού που διαμορφώνεται στις εργασιακές σχέσεις, στην επιστήμη και την οικονομία καθ' υπαγόρευση των πολυεθνικών καταθέτει η "Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Χημικών" ενόψει των εκλογών του κλάδου στις 2 Νοέμβρη. Με αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, ριζικά ανανεωμένο και πλαισιωμένο από πολλούς νέους επιστήμονες, η "Πανεπιστημονική" θέλει να πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις και καλεί τον κλάδο τιμώντας με την ψήφο του την παράταξη, να συμβάλει σε μια αγωνιστικότερη και αντιπροσωπευτικότερη συνέλευση των Αντιπροσώπων της Ενωσης Ελλήνων Χημικών.

Στη διακήρυξή της η ΔΕΚΧ Πανεπιστημονική δεν περιγράφει απλώς το τοπίο που έχει διαμορφώσει η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας στις εργασιακές σχέσεις με τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων, την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά κατονομάζει και τους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση από την οποία δεν ξεφεύγουν οι χημικοί "δημιουργοί και εργάτες μιας κατ' εξοχήν παραγωγικής επιστήμης, της Χημείας": "Η ανεργία και το άγχος της απόλυσης, η υποαπασχόληση και ετεροαπασχόληση, η εργασία με αμοιβή κάτω από τη Συλλογική Σύμβαση είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που υλοποιείται με το πρόγραμμα Σύγκλισης", τονίζεται.

"Για μας η κατάσταση αυτή δεν είναι ούτε αντικειμενική ούτε αναπόφευκτη, τονίζεται. Εμείς πιστεύουμε ότι τα προβλήματα πηγάζουν από την προσπάθεια των πολυεθνικών για περισσότερα υπερκέρδη, απ' τον σχεδόν απόλυτο έλεγχό τους στα μέσα παραγωγής και στα νέα επιτεύγματα της τεχνολογικής επανάστασης. Αυτοί οι στόχοι που οι δυτικοευρωπαϊκές πολυεθνικές επέβαλαν στους λαούς της Ευρώπης με τη συμφωνία του Μάαστριχτ πριν λίγα χρόνια, τονίζεται, και με τη φετινή του Αμστερνταμ, με τη Λευκή και την Πράσινη Βίβλο μάς βρίσκουν ριζικά αντίθετους" ενώ υπογραμμίζεται ότι "δυστυχώς, οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφωνούν με το περιεχόμενο των συνθηκών αυτών".

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση η ΔΕΚΧ τονίζει: "Εχουμε τη γνώμη ότι ούτε απαθείς πρέπει να παρακολουθούμε αυτή την κατάσταση, ούτε πολύ περισσότερο με ημερίδες και εκδηλώσεις να την παρουσιάζουμε σαν μονόδρομο. Η ΕΕΧ μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην αναστροφή αυτής της κατάστασης". Ολοκληρωμένη πρόταση

Η ΔΕΚΧ καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για την αναστροφή αυτής της κατάστασης. Στον τομέα της απασχόλησης και της βιομηχανίας, ανάμεσα σε άλλα τονίζει την ανάγκη να πρωτοστατήσει η Ενωση Ελλήνων Χημικών στην επαγγελματική αναβάθμιση των Χημικών με την Ενδυνάμωση της Επιτροπής Επαγγελματικών Θεμάτων και σαν σύμβουλος του κράτους να προτείνει τη στήριξη και επέκταση της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που προσφέρει το Φυσικό αέριο. Επίσης προτείνει να παρέχει επαγγελματικά εφόδια στους νέους και άνεργους Χημικούς, να στηρίξει τη Συλλογική Σύμβαση που κάθε χρόνο υπογράφει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας.

Στον τομέα της παιδείας η παράταξη επισημαίνει ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος που έχει κατακτήσει η ΕΕΧ με τις δραστηριότητες του τμήματος Παιδείας και συναντήσεις με τους προέδρους των Χημικών Τμημάτων στα ΑΕΙ ιδιαίτερα τώρα με την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου. Επίσης η ΔΕΚΧ Πανεπιστημονική καταθέτει προτάσεις για την προστασία των εργαζομένων και των καταναλωτών και το δυνάμωμα της παρέμβασης του κλάδου στην περιφέρεια με την ενίσχυση και λειτουργία των περιφερειακών τμημάτων.

ΟΙΚΟΤΡΟΦΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ
Συντονισμένη απάντηση στους εκβιασμούς για ενοίκιο

Σε κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας και στις νομαρχίες προχωρούν την Παρασκευή, αντιδρώντας στις προσπάθειες επιβολής ενοικίου και στους εσωτερικούς κανονισμούς

Μέρα κινητοποιήσεων θα είναι η Παρασκευή για τους οικότροφους των φοιτητικών και σπουδαστικών εστιών, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις προσπάθειες επιβολής εσωτερικών κανονισμών στις Εστίες και με εκβιασμούς του τύπου "πλήρωνε ή υπόγραψε δήλωση αποδοχής του εσωτερικού κανονισμού αλλιώς δεν μπαίνεις".

Οι Σύλλογοι Οικοτρόφων των Εστιών ΣΕΛΕΤΕ,Θεσσαλονίκης,Αρτας και Πάτρας και η επιτροπή στέγασης του ΔΣ του συλλόγου ΤΕΙ Χαλκίδας, ξεκίνησαν προσπάθεια πανελλαδικού συντονισμού και καλούν τους εστιακούς συλλόγους σε κινητοποιήσεις την Παρασκευή, 17 Οκτώβρη, στο υπουργείο Παιδείας και στις κατά τόπους νομαρχίες, καθώς και σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και των εργατικών κέντρων, ενώ στις 24 Οκτώβρη διοργανώνουν πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΙΝ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι παραπάνω σύλλογοι επισημαίνουν ότι οι μεθοδεύσεις να μετατραπούν οι φοιτητικές εστίες σε τουριστικές επιχειρήσεις "με τους εκβιασμούς για ενοίκιο, με τις φιλοξενίες (επί πληρωμή) ατόμων άσχετων με την εκπαιδευτική διαδικασία, με την παράδοση λειτουργιών των εστιών σε ιδιώτες (π. χ. καθαριότητα)" δε θα περάσουν και καλούν τους εστιακούς φοιτητές να μην πειθαρχήσουν στις επιλογές του ΕΙΝ, να μην υλοποιήσουν τον εσωτερικό κανονισμό και να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια επιβολής ενοικίου και εφαρμογής του κανονισμού. "Τον κανονισμό λειτουργίας των Εστιών τον δημιουργούν καθημερινά οι ανάγκες, οι αγώνες, η συλλογικότητά μας", δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εστιακών συλλόγων.

"Η πολιτική στις Εστίες δεν είναι ξεκομμένη από την ευρύτερη αντιεκπαιδευτική πολιτική", επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων και απαιτούν "άμεση απόσυρση του αντιδραστικού πολυνόμου για την παιδεία, ενιαία δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, ενιαίο φορέα εστιών, να σταματήσουν άμεσα οι εκβιασμοί για το ενοίκιο, να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν πληρώσει, διαφάνεια στους διαγωνισμούς και φοιτητικό έλεγχο στη διαχείριση των λειτουργιών όλων των Εστιών".

Εκδήλωση στην Κόρινθο

Εκδήλωση - συζήτηση για την παιδεία με θέμα "Το πραγματικό περιεχόμενο του νέου νόμου για την παιδεία, αντιστάσεις και θέσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος", θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Οκτώβρη, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και την οποία διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ.

Νέα παράταση των εγγραφών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Και νέα παράταση της προθεσμίας των εγγραφών των νεοεισαγόμενων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, καθώς συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΤΕΙ όπως και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Παντείου και του Πανεπιστημίου Πατρών. Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, η λήξη της προθεσμίας εγγραφής παρατείνεται μέχρι και τις 24 Οκτώβρη.

Η ΠΟΔΠ ΑΕΙ, λαμβάνοντας υπόψη την αδιαλλαξία του υπουργείου Παιδείας απέναντι στα αιτήματά τους, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για τους φοιτητές από τη συνεχιζόμενη απεργία, αποφάσισε να αναστείλει την απεργία και να προχωρήσει σε άλλης μορφής κινητοποιήσεις, ενώ θα συμμετάσχει και στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 23 Οκτώβρη. Στο μεταξύ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΤΕΙ εκτός από το ΤΕΙ Αθήνας, διεκδικώντας το επίδομα των 35.000 δρχ. και την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων τους.

Σύσκεψη στη Χαλκίδα

Σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού της δράσης τους, ενάντια στα μέτρα που προωθούνται στην παιδεία, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη εκπρόσωποι φορέων εργαζομένων, σπουδαστών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων της Εύβοιας "παρακάμπτοντας, όπως επισημαίνουν, την αδιαφορία και τη σιωπηρή συναίνεση των εκλεγμένων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων". Η σύσκεψη πραγματοποιείται στη Χαλκίδα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 7 το απόγευμα.

Υποψήφιοι της ΔΕΚ - Χ "Πανεπιστημονικής"

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Χημικών "Πανεπιστημονική" απαρτίζεται από τους εξής:

Αγγουράκη Σμαράγδα,Βιομηχανία Τροφίμων, Αντωνόπουλος Αντώνης Συνταξιούχος, Μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου, Αρμενάκα Ειρήνη ΔΕ Περιφερειακού Τμήματος, Δημ. Υπάλληλος, Βασιλειάδης Σταμάτης Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αχαρνών, Θεοχάρη Τίνα Δρ. Μέλος Τμήματος Παιδείας, Καίσαρη Αννα Πωλήσεις, Ειδικός Γραμματέας ΠΣΧΒ, Καλιώρης Αλέκος Βιομηχανία/μέλος ΣΥΑΕ, Καραδήμας Χρήστος ΣτΑ Τμήμα Παιδείας, Καψοκέφαλος Νίκος ΔΣ Συνταξιούχων, Λιόση - Λιάγκου Βασιλική,Μηλιαρονικολάκη Μίνα Καθηγήτρια Λυκείου, Μιχαηλίδης Βασίλης Καθηγητής Λυκείου, Μπατσάκης Αντώνης ΔΕ Περιφερειακού Τμήματος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Μπότσης Παναγιώτης ΣΕ Χημικών Χρονικών, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φαρμάκου, Μποφιλίου Κανδία Εκπαίδευση, Σύλλογος Αδιορίστων, Μυλωνάς Θανάσης ΔΣ Τμήματος Τροφίμων, ΔΣ Συλλόγου Αδιορίστων, Παπαγεωργίου Ανδρέας ΣτΑ Πρόεδρος Συνταξιούχων, Τμήματος Παιδείας, ΔΕΤΠ, Παπαπαναγιώτου Βασίλης Συνταξιούχος, Ροϊδης Γιάννης Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Σειραγάκης Γιώργος ΣτΑ Προεδρείο ΕΕΧ, Τμήμα Τροφίμων, Βιομηχανία, Στεφανάκης Χρήστος ΣτΑ, Βιομηχανία, ΣΥΑΕ, Τσιωτάκη Ελένη Υπ. Δρ - Βιομηχανία Φαρμάκων, Υφαντή - Καλομοίρη Μαρία Τμήμα Παιδείας, καθηγήτρια ΜΕ, Χασιώτης Γιώργος Κλινικός Χημικός Παν/κού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Συζήτηση στα Κ. Πατήσια

Συζήτηση με θέμα το νόμο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Βάσης Κάτω Πατησίων του ΚΚΕ,τη Δευτέρα 20 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της (Σημαντήρα και Κριτοβουλίδου) κοντά στον Ηλεκτρικό Σταθμό Κάτω Πατησίων. Στη συζήτηση καλούνται οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος να πάρουν μέρος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις πάνω στο θέμα αυτό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ