ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Μάη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μην αρρωσταίνετε Κυριακές και νύχτες!

Εξωπραγματικοί περιορισμοί στην εργασία του προσωπικού των νοσοκομείων για να περιοριστούν οι δαπάνες και "να πιάσει" η χώρα μας τους δείκτες για την ένταξη στην ΟΝΕ

Καθημερινά η κυβέρνηση σφίγγει όλο και πιο πολύ την οικονομική θηλιά στα δημόσια νοσοκομεία και η λογική της θα μπορούσε να αποτυπωθεί στο σλόγκαν: "Μην αρρωσταίνετε τις Κυριακές και τα βράδια (!) για να ενταχτούμε στην ΟΝΕ".

Η κατάσταση αυτή δημιουργείται με την κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και του υπουργού Υγείας Κ. Γείτονα για την "καθιέρωση νυχτερινής εργασίας ως και παρόμοιας κατά το νόμο εξαιρέσιμες ημέρες" που υπέγραψαν στις 7.4.1998 και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 16.4.1998. Οι περιορισμοί αφορούν όλο το προσωπικό των νοσοκομείων, αλλά οι μεγαλύτερες περικοπές γίνονται στη νοσηλευτική υπηρεσία. Υπάρχουν νοσοκομεία όπου - σε σχέση με το 1997 - η εργασία του νοσηλευτικού προσωπικού μειώνεται μέχρι και 84% τις αργίες (Νοσοκομείο Καρδίτσας) και 88,7% τις νύχτες (Νοσοκομείο "Αγιος Παύλος").

Τα συγκριτικά στοιχεία για το νοσηλευτικό προσωπικό παρουσίασε χτες - ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας για τη Νοσηλεύτρια - η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Βέβαια, η κυβέρνηση - για να μην κρυφτεί και η "μαύρη αλήθεια" - βρήκε πάτημα στην αποδοχή από μέρους της πλειοψηφίας της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος των πλασματικών υπερωριών. Ετσι, με τις τελικές επιλογές της μαζί με τα "ξερά θα καούν και τα χλωρά" και τη "νύφη θα την πληρώσουν" τελικά οι ασθενείς.

Επιπλέον, αυτές οι περικοπές οδηγούν, με υπόγειους τρόπους, και στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Ετσι άρχισαν να "πέφτουν προτάσεις" η κυριακάτικη απασχόληση να "αμείβεται" με ένα ρεπό συν 70% του ημερομίσθιου. Μ' άλλα λόγια όποιος δουλέψει την Κυριακή θα μπορεί να λείψει τη Δευτέρα και να πληρωθεί με το 70% του μεροκάματου. Αυτό, πέρα απ' το ότι θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των νοσοκομείων, δημιουργεί και "νέο καθεστώς", καθώς θα πληρώνεται μια εργασία που δεν έγινε.

Δραματικές εικόνες

Στους πίνακες 1 και 2 φαίνονται οι περικοπές του νοσηλευτικού προσωπικού που έγιναν στα νοσοκομεία της Αθήνας (Πίνακας 1) και της περιφέρειας (Πίνακας 2) στις αργίες και τις νύχτες.

Στον πίνακα 2 υπάρχουν οι περικοπές κατά περιφέρεια. Οι περικοπές αυτές έχουν σε κάποιο βαθμό και το στοιχείο της σχετικής πλασματικότητας, καθώς υπολογίζονται ανά περιφέρεια και όχι ανά νοσοκομείο, όπως τα παρουσίασε η ΠΟΕΔΗΝ. Πάντως, και αυτή η εικόνα που παρουσιάζεται μέσα απ' τους συνοπτικούς πίνακες των περιφερειών δίνει μια δραματική εικόνα.

Η εικόνα πάντως που δίνουν οι περικοπές στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι πέρα από κάθε λογική. Στον "Ευαγγελισμό", λόγου χάρη, ένα απ' τα νοσοκομεία αιχμής για όλη την Ελλάδα, η εργασία τις Κυριακές περικόπτεται κατά 53,9% και τις νύχτες κατά 66,7%.

Οι επιλογές αυτές της κυβέρνησης πάρθηκαν τη στιγμή που στα δημόσια νοσοκομεία είναι κενές η μία απ' τις τρεις οργανικές θέσεις. Οι κενές θέσεις, με βάση τους οργανισμούς των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, είναι γύρω στις 15.000. Αν όμως υπολογιστούν και οι νέες δομές που αναπτύχθηκαν στα νοσοκομεία - και οι οποίες δεν ήταν στους αρχικούς σχεδιασμούς - τότε οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία είναι πολύ περισσότερες.Η ανακολουθία της κυβέρνησης συμπληρώνεται με τη μη τήρηση της δέσμευσης ότι για κάθε αποχώρηση απ' τα νοσοκομεία θα γίνεται και μια πρόσληψη. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ - βλέπε πίνακα 3 - το 1997 σε 20 μεγάλα νοσοκομεία υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο στις προσλήψεις έναντι των συνταξιοδοτήσεων και των απομακρύνσεων (μετατάξεις - αποσπάσεις). Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 1997 προκηρύχτηκαν 1.450 θέσεις από τις 20.2.1997 και οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν το Μάη του 1998. Για το 1998 δεν έχει εξαγγελθεί ακόμα καμία απόφαση για προσλήψεις.

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ για την Παγκόσμια Μέρα της Νοσηλεύτριας έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και θύμιζε περισσότερο κοσμική εκδήλωση παρά αγωνιστική διεκδίκηση στην επέτειο μιας Παγκόσμιας Μέρας.

Πέρα απ' την παρουσίαση των στοιχείων για τις περικοπές στα νοσοκομεία, κατά τα άλλα εκφράστηκε η αδημονία για την υλοποίηση του αντι-ΕΣΥ νόμου 2519/97. Και προκαλεί απορία η διαμαρτυρία και η έκφραση της αντίθεσης της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ για την πρόσληψη 3.000 εποχιακών νοσηλευτών για την κάλυψη των κενών, όταν τη δυνατότητα αυτή τη δίνει ο νόμος 2519/97, του οποίου την υλοποίηση ζητά η ηγεσία της.

Μια άλλη πλευρά είναι η διατύπωση του αιτήματος για τη δημιουργία Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων. Δηλαδή εκεί που μελετάται η μείωση των ασφαλιστικών ταμείων, υπάρχει η πρόταση για νέο Ταμείο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για νέα χαράτσια στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως έγινε με τους αγρότες.

  • Στην εκδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ τιμήθηκαν οι διευθύνουσες της νοσηλευτικής υπηρεσίας του "Αγία Σοφία" Αργυρώ Κανδηλιώτη και του ΚΑΤ Ελένη Ορφανού.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αναβρασμός για τα ποσοστά εφημεριών

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε ομόφωνα η χτεσινή Γενική Συνέλευση των γιατρών του "Ευαγγελισμού", που ζητούν να αποσυρθούν τα περιοριστικά προγράμματα εφημεριών, έτσι όπως προβλέπονται στο νέο νόμο για το ιατρικό μισθολόγιο. Οι γιατροί του νοσοκομείου αποφάσισαν νέα εξάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 2 μ.μ.) τη Δευτέρα 18 Μάη. Την ίδια μέρα, ώρα 11 π.μ., θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση.

Σήμερα, οι γιατροί στον "Ευαγγελισμό" συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την εξάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ αύριο θα συμμετάσχουν στην προειδοποιητική εξάωρη στάση εργασίας - τις ίδιες ώρες - που έχει κηρύξει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με τα ίδια αιτήματα.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση με την απόφασή της να εφαρμόσει το νόμο για το νέο ιατρικό μισθολόγιο, που προβλέπει την ποσοστιαία κάλυψη των εφημεριών για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, αφήνει ακάλυπτα από γιατρούς τα δημόσια νοσοκομεία στις εφημερίες.

Η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του "Ευαγγελισμού" εξέδωσε χτες ανακοίνωση και ζητεί: Να αποσυρθούν τα περιοριστικά προγράμματα εφημεριών. Να αποδεχτεί η διοίκηση και το υπουργείο Υγείας τα προγράμματα εφημεριών που επεξεργάστηκε η Επιστημονική Επιτροπή, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των τμημάτων. Να πληρωθούν για το Μάη και τους προηγούμενους μήνες όσες πραγματικές εφημερίες πραγματοποιήθηκαν, ενεργείς και κλήσεως. Σε περίπτωση, δε, που γιατροί του νοσοκομείου υποχρεωθούν να εργαστούν υπερωριακά χωρίς αμοιβή, έχουν έννομο δικαίωμα να αρνηθούν απλήρωτη εργασία.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι γιατροί "δε δέχονται ποσοστά εφημεριών, ούτε πλασματικές εφημερίες". Επίσης, ζητούν να μη μείνει κανένα τμήμα ακάλυπτο από ειδικευόμενους και ειδικευμένους γιατρούς. Στην περίπτωση που οι εφημερίες, που εγκρίνει η διοίκηση, υπολείπονται των πραγματικών αναγκών, η ευθύνη για οποιοδήποτε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία βαρύνει αποκλειστικά το ΔΣ του Νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας. "Δεν μπορεί σε νοσοκομείο πρώτης γραμμής, το μεγαλύτερο της χώρας, που έχει τριτοβάθμιο χαρακτήρα - καταλήγει η ανακοίνωση - να μπαίνουν περιορισμοί στην εφημερία, που κινδυνεύουν να υποβαθμίσουν σοβαρά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες".

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑ
"Οχι" συζήτηση "κατά μόνας"

Πριν από δυο μήνες το ιδιωτικό μαιευτήριο "Ιασώ" παρουσίασε ως προσφορά των γιατρών του - επίσης ιδιωτικού μαιευτηρίου ΗΡΑ - την εξαγορά του μαιευτηρίου.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο της δημόσιας υγείας δε σημαίνει ότι και εκείνοι που κινούν στην πράξη αυτή τη δραστηριότητα - δηλαδή οι εργαζόμενοι στο ΗΡΑ - είναι ενθουσιασμένοι. Το αντίθετο μάλιστα διαφαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων στο ΗΡΑ και στην οποία ενυπάρχει το στοιχείο της αυτοκριτικής καθώς μετά από πολλά χρόνια σιωπής εμφανίζονται δημοσίως διαμαρτυρόμενοι για λειτουργία της "ελεύθερης αγοράς" - ιδιαίτερα σε έναν ευαίσθητο χώρο, όπως η υγεία.

Αίφνης το σωματείο, όπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωσή του, μέσα απ' τις καθημερινές εμπειρίες ανακαλύπτει θεμελιώδεις αρχές της καπιταλιστικής οικονομίας, όπου εργοδότες κινούνται στη δική τους όχθη και οι εργαζόμενοι κινούνται στην αντίπερα όχθη. Οι εργοδότες, αναφέρει το σωματείο, έχουν ως στόχο τη μεγιστοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Και οι εργαζόμενοι, όπως τονίζει το σωματείο, "εμποδίζουν να κυριαρχήσει η ασυδοσία".

Οι νέοι, όμως κυρίαρχοι του ΗΡΑ, θέλουν την κατάλυση του σωματείου. Στα λόγια μπορεί να μην περιέχεται αυτή η φράση. Στην πράξη όμως τη βιώνουν οι εργαζόμενοι του ΗΡΑ καθώς η νέα διοίκηση τους καλεί "κατά μόνας" για συνομιλίες. Μ' αυτό τον τρόπο η νέα διοίκηση επιχειρεί να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι το σωματείο τους.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να διαλαλήσουν με κάθε τρόπο την προσήλωσή τους σ' αυτό καθώς το συνδικάτο υπήρξε η συλλογική συνείδηση και ο συλλογικός καθοδηγητής των εργαζομένων στους ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται στον επιχειρηματικό χώρο της υγείας.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Υπέρ της απαγόρευσης της διαφήμισης...

... αλλά και κατά της εισαγωγής καπνού στην Ευρωπαϊκή Ενωση και υπέρ της ενίσχυσης των καπνοπαραγωγών τάσσονται οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Η συζήτηση της οδηγίας για την απαγόρευση της διαφήμισης των προϊόντων καπνού ξεκίνησε χτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα γίνει η ψηφοφορία.

Την οδηγία είχε υιοθετήσει τον περασμένο Δεκέμβρη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Υγείας, αλλά με το μικρότερο απαιτούμενο αριθμό ψήφων που ήταν απαραίτητος για να επιτευχθεί η έγκυρη πλειοψηφία. Εντεκα χώρες - μεταξύ αυτών και η Ελλάδα - είχαν ψηφίσει υπέρ της απαγόρευσης της διαφήμισης του τσιγάρου. Η Γερμανία και η Αυστρία είχαν ψηφίσει κατά, ενώ η Ισπανία και η Δανία απείχαν.

Με χτεσινή δήλωσή τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης και Γ. Θεωνάς τάσσονται κατά της διαφήμισης του τσιγάρου και άλλων προϊόντων καπνού, καθώς στοχεύει στη διάδοση και αύξηση της επιβλαβούς αυτής συνήθειας κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Η δήλωσή τους έχει ως εξής: "Η Δημόσια Υγεία και η προστασία των καταναλωτών είναι σοβαρότατο θέμα και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα κάθε υπεύθυνης πολιτικής. Για το λόγο αυτό, κάθε πολιτική που άπτεται της υγείας και στοχεύει στην προστασία της πρέπει να είναι συγκεκριμένη, σαφής και συνεπής. Τασσόμαστε σαφώς κατά της διαφήμισης των προϊόντων καπνού, άμεσης ή έμμεσης, που στοχεύει στη διάδοση και αύξηση της επιβλαβούς για την υγεία αυτής συνήθειας, κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας. Θα θέλαμε, όμως, να διευκρινίσουμε ότι εν ονόματι της αντικαπνιστικής εκστρατείας και της πολύ σημαντικής προσπάθειας μείωσης του καπνίσματος και των σοβαρών επιπτώσεών του στην υγεία των πολιτών, δεν πρέπει να γίνονται επικίνδυνες ταυτίσεις της προστασίας των καταναλωτών με τη διατήρηση της καπνοκαλλιέργειας, που πολλές φορές αποτελεί παραδοσιακή μονοκαλλιέργεια, ιδιαίτερα σε φτωχές περιοχές του νότου και εξασφαλίζει την επιβίωση δεκάδων χιλιάδων καλλιεργητών, για τους οποίους δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις. Η ενοχοποίηση και η ποινικοποίηση της καπνοκαλλιέργειας και των Ευρωπαίων καπνοπαραγωγών, με προτάσεις όπως η κατάργηση της άμεσης εισοδηματικής ενίσχυσης του τομέα, είναι από υποκριτική μέχρι ύποπτη και τελικά αντίθετη με τα συμφέροντα και την υγεία του καταναλωτή, όταν, όπως είναι γνωστό, οι εισαγωγές καπνού της Ευρωπαϊκής Ενωσης φτάνουν το 70%. Συνεπώς, η κατάργηση της ενίσχυσης της κοινοτικής καπνοπαραγωγής δε θα έχει συνέπεια τη μείωση του καπνίσματος, αλλά τον κατακλυσμό της ευρωπαϊκής αγοράς από καπνά τρίτων χωρών, συχνά αμφιβόλου ποιότητας, χαμηλών προδιαγραφών και κατά συνέπεια ακόμη πιο επιβλαβών για την υγεία των καταναλωτών. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η διαφήμιση δεν έχει στόχο τους ήδη καπνιστές, αλλά την προσέλκυση νέων και τη διεύρυνση της αγοράς από άτομα μάλιστα νεαράς ηλικίας. Η απαγόρευση της διαφήμισης θα εμποδίσει τη διεύρυνση αυτής της επιβλαβούς για την υγεία αγοράς, ενώ ταυτόχρονα στο πλαίσιο μιας ευρείας αντικαπνιστικής εκστρατείας και ενημέρωσης θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε ακόμα και στη συρρίκνωσή της. Η συρρίκνωση αυτή θα πρέπει να γίνει όχι σε βάρος των Ευρωπαίων καλλιεργητών, για το εισόδημα των οποίων πρέπει να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα, αλλά σε βάρος των εισαγωγών που ούτως ή άλλως κατακλύζουν την ευρωπαϊκή αγορά".

Και η δήλωση καταλήγει: "Κάτω από αυτές τις σκέψεις, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης της διαφήμισης των προϊόντων καπνού, ενώ ταυτόχρονα, με κάθε μέσο υποστηρίζουν και θα υποστηρίζουν στο μέλλον τον περιορισμό της εισαγωγής καπνού στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ενίσχυση των καπνοπαραγωγών με θετικά μέτρα για τη δραστηριότητά τους ή και όσο αυτή θα περιορίζεται με μέτρα αναπροσανατολισμού της παραγωγικής τους δραστηριότητας και την εξασφάλιση ικανοποιητικού εισοδήματος".

Το φιλότιμο των νοσηλευτών

Ανακοίνωση του Συλλόγου Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρατικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά

"Η 12 Μάη μάς βρίσκει με μισθούς εξαθλίωσης, συνθήκες δουλιάς ανθυγιεινές και απαράδεκτες, υπερένταση, λόγω εντατικοποίησης της δουλιάς από την έλλειψη προσωπικού που φτάνει τα όρια της τρέλας. Ουσιαστικά, στις πλάτες και το φιλότιμό μας, φορτώνεται η όποια λειτουργία του υποβαθμισμένου δημοσίου τομέα υγείας".

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρατικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα της Νοσηλεύτριας, που είχε ως θέμα: "Συνεργασία για Υγεία στην Κοινότητα". Η κατάσταση αυτή, όπως τονίζει ο σύλλογος, οφείλεται στους κυβερνώντες που "δεν παίρνουν κανένα μέτρο για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, αλλά αντίθετα δρομολογούν, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την υγεία 2519/97, την παραπέρα συρρίκνωση των νοσοκομείων, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις μέσα από τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών υγείας". "Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η ανακοίνωση, εντείνονται οι προσπάθειες διάσπασής μας, μέσα από την καλλιέργεια κλίματος αντιπαράθεσης τριετών - διετών, πανεπιστημιακών - τριετών αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού - ασθενών και το αντίθετο. Η επιλογή της κυβέρνησης και της οικονομικής ολιγαρχίας που τη στηρίζει είναι να θέσει σε διωγμό τα δικαιώματά μας, το δημόσιο σύστημα υγείας και τις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής, στο όνομα του κέρδους των αφεντικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η επιλογή αυτή έχει θεσμοθετηθεί με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, το πρόγραμμα σύγκλισης και τη Συνθήκη του Αμστερνταμ".

Ο Σύλλογος θεωρεί ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια υλοποίησης των επιλογών της έχει ως συμμάχους μια μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και την πλειοψηφία των ηγεσιών "ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΠΟΕΔΗΝ, που χρόνια τώρα στηρίζουν τις επιλογές των κυβερνήσεων και αρκούνται να διεκδικούν κάποια επιμέρους, άντε και καμιά πλασματική υπερωρία, για να διευκολύνουν την προσπάθεια των κυβερνώντων για τη διάσπαση και τη συκοφάντησή μας".

Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να μαζικοποιήσουν το δικό τους σωματείο και από κοινού να διεκδικήσουν:

  • Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Κατάργηση του νόμου για την υγεία.
  • Αύξηση των δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια.
  • Αύξηση των μισθών ανάλογα με τις απώλειες - νομοθέτηση γνήσιας ΑΤΑ.
  • Αναγνώριση, οικονομικά και θεσμικά, της ανθυγιεινότητας του επαγγέλματος.
  • Ανοιχτές προκηρύξεις - άμεση πρόσληψη προσωπικού.
  • Μια σχέση εργασίας αυτή της μονιμότητας.
  • Αποζημίωση νυχτερινών στο 75% και αργιών στο 100%.
  • Ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα το πρωί ο Σύλλογος οργανώνει εκδήλωση στο Κρατικό νοσοκομείο της Αθήνας και αύριο το πρωί στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Συνέλευση των επισκεπτών υγείας

Την ετήσια Γενική του Συνέλευση πραγματοποιεί το Σάββατο 16 Μάη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας (ΠΣΕΥ), στην αίθουσα διαλέξεων του Υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας (Αριστοτέλους 17) και ώρα 11 πμ. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου, η συμμετοχή όλων των μελών του θεωρείται απαραίτητη. Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι ο απολογισμός του ΔΣ, ο οικονομικός απολογισμός, τα επίκαιρα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, καθώς και το πρόγραμμα δράσης του ΔΣ.

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέλευση των γιατρών του "Ευαγγελισμού"



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ