ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Μάη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΑΦΝΗ 2000"
Αντίσταση στην πολιτική που θέλει "Λαύριο" την κάθε πόλη
  • Ειρ. Καρρά: Μας θέλουν πυροσβέστες της ελπίδας
  • Γ. Μαυρίκος: Δε θέλουμε δημάρχους που χειροκροτούν αυτήν την πολιτική

Με την πεποίθηση πως "η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να ανέχεται σιωπηρά το ρόλο που κάποιοι άλλοι της έταξαν να παίξει στη σημερινή εποχή", πως "όχι μόνο μπορεί, αλλά είναι υποχρεωμένη να παίρνει θέση στα μεγάλα προβλήματα", η Δημοτική Κίνηση "Δάφνη προς το 2000", πραγματοποίησε ημερίδα για την ανεργία.

Κοινή συνισταμένη των απόψεων που κατατέθηκαν, υπήρξε πως οι όποιες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν αξίζουν τίποτα, αν δε γίνουν αιτήματα και συνθήματα μεγάλων, αγωνιστικών και ανυποχώρητων κινητοποιήσεων. Αν δε συνοδεύονται από πράξη αντίστασης στη σημερινή τάξη πραγμάτων, καθώς όπως τονίστηκε και από τους ομιλητές "η ανεργία είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό". Και ανήκει στους ρόλους της Αυτοδιοίκησης να κινητοποιήσει κάθε ζωντανή δύναμη στο χώρο της για το αντιπάλεμα αυτής της πραγματικότητας.

"Η ανεργία χτυπά την πόρτα όλων μας, με πτυχίο ή χωρίς αυτό", τόνισε στην ομιλία της η επικεφαλής της Κίνησης "Δάφνη προς το 2000" και υποψήφια δήμαρχος της πόλης, Ειρήνη Καρρά."Η σημερινή κυβέρνηση, διά στόματος Παπαντωνίου, παρουσιάζει σαν επιτυχία τον περιορισμό των θέσεων εργασίας διότι έτσι αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα. Προσπαθούν να μας πείσουν πως η κατάσταση αυτή είναι μονόδρομος για το καλό μας". "Μέσα σ' αυτή τη δίνη - συνέχισε - η κυβέρνηση έχει επιφυλάξει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: το ρόλο του πυροσβέστη των ελπίδων. Μια καλοστημένη παγίδα αποτελούν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης".

Τι μπορούν να κάνουν ο Δήμος της Δάφνης, οι πολίτες; "Ας δούμε τι κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Υποθηκεύει το μέλλον των εργαζομένων, προσπαθώντας να καλύψει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού με συνεχή δάνεια. Προσλαμβάνει σε μία θέση εργασίας, δύο εργαζόμενους. Ζητά αναδρομικά τέλη πενταετίας. Ασχολείται με έργα καλλωπισμού. Επικροτεί πολιτικά τα μέτρα για την "Ολυμπιακή Αεροπορία", την ΠΥΡΚΑΛ, όπου εργάζονται και δημότες μας", σημείωσε η Ειρ. Καρρά. Και κατέληξε πως η άλλη αντίληψη, η δική μας, προκρίνει ακριβώς τα αντίθετα. Στόχος: να δημιουργηθεί το μέτωπο αντίστασης στην πολιτική που τείνει να μετατρέψει σε Λαύριο κάθε ελληνική πόλη.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Μαυρίκος,τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θέλει δημάρχους που δε θα χειροκροτούν, αλλά θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. "Η ανεργία, συνέχισε, είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό. Υπάρχουν λύσεις αλλά θέλουν συστράτευση όλων μας. Κι όλοι εμείς που παλεύουμε στα συνδικάτα, στα σωματεία, προσβλέπουμε στην εκλογή Δημοτικών Αρχών με σαφή αντίληψη για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων".

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Διαμαντής,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, τόνισε ότι καθημερινά η λίστα των ανέργων αυξάνεται, αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. "Η λύση είναι να αλλάξουν οι πολιτικές σε φιλολαϊκή κατεύθυνση και προοπτική αλλαγής αποτελούν οι μαζικοί αγώνες".

Στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων που στην ουσία καταργούν τις μόνιμες θέσεις, αναφέρθηκε ο Σπύρος Ράδος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Δάφνης. "Λίγη δουλιά, λίγα λεφτά, ανασφάλεια, αυτή είναι η κατάσταση", τόνισε.

Σε συσπείρωση ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και σε κοινή πορεία κόντρα στον"παράδεισο" της ΟΝΕ, κάλεσε εργαζόμενους και άνεργους ο Βαγγέλης Μπάκας,μέλος της επιτροπής Ανέργων Αγ. Δημητρίου."Κόντρα στο ατομικό βόλεμα, προτάσσουμε τη συλλογική και αγωνιστική διεκδίκηση", είπε.

Ενώ ο Τ. Σαμαράς,γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Δάφνης - Αγ. Δημητρίου, αφού αναφέρθηκε στην εκμετάλλευση που υφίστανται από τους εργολάβους, σημείωσε πως "πρέπει να απαντήσουμε με σκληρούς αγώνες στην αντεργατική πολιτική που εμπνεύστηκαν οι νοσηροί εγκέφαλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υλοποιεί η κυβέρνηση".

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Απόλυτα ελεύθερη παραλία
  • Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τις προτάσεις της Πανδημοτικής Επιτροπής Αγώνα για την παραλία
  • Ετοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της περιοχής

Η παραλία στο σύνολό της πρέπει να είναι απόλυτα ελεύθερη για χρήση απ' όλους τους πολίτες της Αθήνας, ως χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης. Να μην αναπτυχθεί καμιάς μορφής κερδοσκοπική εκμετάλλευση από ιδιώτες και να απομακρυνθούν άμεσα δραστηριότητες, όπως τα νυχτερινά κέντρα, από την περιοχή.

Τη διακήρυξη αυτή έκανε ομόφωνα δεκτή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού, το οποίο συζήτησε τις κοινές προτάσεις που κατάρτισαν οι εκπρόσωποι της Πανδημοτικής Επιτροπής Αγώνα Ελληνικού Σωτηρίας των χώρων της παραλίας και του αεροδρομίου, του Δήμου Ελληνικού, και της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού, ενόψει των έργων που θα γίνουν για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος Ελληνικού, Κώστας Κορτζίδης,είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα μέτωπο αντίστασης του λαού της περιοχής και δυναμικής διεκδίκησης της κατοχύρωσης των προτάσεών του. "Αυτό το μέτωπο, είπε, είναι αναγκαίο για να φέρουμε σε πέρας αυτό το έργο της σωτηρίας της παραλίας και την προώθηση και λύση αυτού του προβλήματος".

Η Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί ως βασικές θέσεις της προτάσσει: Η παραλία πρέπει να αναπλαστεί άμεσα με χρηματοδότηση από το δημόσιο. Την ευθύνη της διαχείρισης του χώρου συνολικά πρέπει να έχει δημόσιος φορέας, τη διοίκηση του οποίου θα αποτελούν εκπρόσωποι του Δήμου Ελληνικού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και άλλων φορέων που εμπλέκονται στη χρήση της παραλίας. Ιδιαίτερα η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι είναι πλήρως αντίθετη με τη δημιουργία λιμένα σκαφών αναψυχής.

Για τη δημιουργία του Ολυμπιακού Ιστιοπλοϊκού Κέντρου θέτει ωςπροϋποθέσεις: Να μην κατασκευαστεί συνολικά ή μέρος του με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Να οριοθετηθεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Να απαγορεύεται σ' αυτό κάθε δραστηριότητα που διενεργείται με σκάφη που φέρουν μηχανή οποιουδήποτε μεγέθους, χώρους κατάκλισης, τουαλέτες, μουράγια. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ιστιοπλοϊκό κέντρο να περιοριστεί στις ανάγκες χρήσης του από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ναυταθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

Το σχέδιο της πρότασης για τις χρήσεις της γης, τους όρους δόμησης και τους περιορισμούς στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Ελληνικού, σε γενικές γραμμές, προβλέπει για τις ζώνες όπως αριθμούνται στο σχετικό χάρτη:

ΖΩΝΗ 1β: Να αποκατασταθεί το φυσικό τοπίο και η αττική χλωρίδα - πανίδα. Να προστατευτούν και να αναδειχτούν οι αρχαιολογικοί χώροι.

Η περιοχή να είναι απόλυτης προστασίας όπου θα επιτρέπεται μόνο η διατήρηση του κτιρίου του Εθνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.

ΖΩΝΗ 2α: Περιαστικό πράσινο με λειτουργίες αναψυχής.

ΖΩΝΗ 2β: Περιαστικό πράσινο με λειτουργίες αναψυχής και αθλητισμού.

ΖΩΝΗ 2γ/β: Αθλητικό κέντρο με λειτουργίες αναψυχής και των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Επιτρέπονται οι παρακάτω χρήσεις: διαμορφώσεις πρασίνου, ελευθέρων χώρων, υπαίθριοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, υφιστάμενες υπαίθριες και στεγασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις ως και εγκαταστάσεις υποστήριξής τους, όπως γραφεία διοίκησης, αίθουσες συναθροίσεων διδασκαλίας και εστίασης και ξενώνας για αθλητές.

ΖΩΝΗ 2 δ/β: Ζώνη περιαστικού πρασίνου και θαλάσσιας αναψυχής. Δίνεται η δυνατότητα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποίησης αυτής της ζώνης για τη διοργάνωση του ολυμπιακού αθλήματος της ιστιοπλοϊας.

ΖΩΝΗ 3: Οργανωμένες ακτές κολύμβησης.

ΖΩΝΗ 5: Κέντρο ιστιοπλοϊας και ναυταθλητικές εγκαταστάσεις.

Απαγορεύονται οι περιφράξεις μέχρι βάθους 20 μέτρων από τον αιγιαλό, καθώς και αυτές που δυσχεραίνουν την πρόσβαση του κοινού στον αιγιαλό αλλά και στο σύνολο της παραλιακής ζώνης.

ΧΑΛΚΙΔΑ
Δυσαρέσκεια και οργή

Αντιμέτωπο με τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα, σε μια από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Χαλκίδας, τη συνοικία Μπαταργιά, βρέθηκε προχτές το απόγευμα το πολυμελές κλιμάκιο της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Χαλκίδας, που περιόδευσε στη συνοικία και είχε συνάντηση με τους κατοίκους που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα.

Δυσαρέσκεια, οργή και αγανάκτηση είναι οι ηπιότερες λέξεις για να χαρακτηρίσει κανείς τις αντιδράσεις στην απαρίθμηση των προβλημάτων, την εγκατάλειψη και αδιαφορία, την κοροϊδία και τον εμπαιγμό που υφίστανται πάνω από 10.000 δημότες, που επέλεξαν εδώ και δεκάδες χρόνια για τόπο κατοικίας τους, ένα από τα ομορφότερα και αμφιθεατρικά μέρη της Χαλκίδας.

Δυστυχώς γι' αυτούς, όμως, οι πολιτικές επιλογές των εκάστοτε δημοτικών αρχών (εναλλαγές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και η υποταγή των αιρετών της ΤΑ και της ΝΑ (του διορισμένου νομάρχη πριν) στις αντιδημοτικές- αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του δικομματισμού, τους επιφυλάσσουν ένα ζοφερό μέλλον, γεμάτο κινδύνους για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

  • Η τσιμεντόσκονη - απ' τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" - προϊόν της ασύδοτης δράσης και της ασυλίας που τυγχάνουν οι ιδιοκτήτες τους (πρώην οικογένεια Κιοσέογλου και τώρα οι Ιταλοί), τρώει την υγεία και τις περιουσίες των κατοίκων.
  • Η "μπόχα" από το βιολογικό καθαρισμό στο νησάκι "Πασά" είναι καθημερινό φαινόμενο.
  • Ο περιφερειακός δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, που περνάει μπροστά από τρία σχολεία και όλο "τελειώνει" εδώ και μια δεκαετία.
  • Η λειτουργία ενός "καταγωγίου" ως σχολείο και η εγκατάλειψη του δεύτερου φυσικού πνεύμονα της Χαλκίδας (πρόσφατο ρεπορτάζ του "Ρ"), προκειμένου να εξυπηρετηθούν "οικοδομικά" συμφέροντα, ήταν τα κύρια προβλήματα που έθεσαν οι κάτοικοι και ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου.

Εμείς, τόνισαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ Χαλκίδας, Χρ. Αγγέλου και Σ. Ντούρου, μέλη της Γραμματείας, δεν υποσχόμαστε, δε "χαϊδεύουμε" αυτιά. Παρότι δεν έχουμε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, είμαστε γνώστες των προβλημάτων σας, δεν ερχόμαστε μόνο πριν τις εκλογές, έχουμε προωθήσει πολλά, πιέζουμε για την επίλυσή τους. Δώστε μας δύναμη, ενισχύστε αποφασιστικά τη ΔΑΣ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο δήμο, για να γίνει ο δήμος λαϊκό μετερίζι. Εμείς θα στηρίξουμε τα αιτήματά σας, αλλά, αν θέλετε να σας ακούσουν, πρέπει να αγωνιστείτε μαζί μας και μέσα από την Κίνησή μας, να σταματήσουν τα χαράτσια και οι ανταποδοτικότητες, να διεκδικήσει ο δήμος χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι κάτοικοι φαίνεται να συμφώνησαν, αφού γνωρίζουν ότι με τον αγώνα τους απέπεμψαν την κεραία της "PANAFON" πάνω από τα κεφάλια τους και έβαλαν τους "κατεργάρηδες" στο πάγκο τους, που ήθελαν να περάσουν τον περιφερειακό μέσα από τα σπίτια τους.

Γ. Π.

ΠΟΛΙΧΝΗ
Το μέλλον χτίζεται με αγώνες

Τιμώντας τη συνέπεια λόγων και έργων, τη συνεχή αγωνιστική παρουσία της Παράταξης όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκατοντάδες κάτοικοι της Πολίχνης πήραν μέρος στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Πολίχνης, το βράδυ της Δευτέρας, παρά τον άστατο και βροχερό καιρό. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Κατσιάνος κάλεσε σε δημιουργία ευρέος μετώπου Δημοτών και κατοίκων της Πολίχνης ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις, για να κάνουν, όπως είπε, "το Δήμο Πολίχνης να λάμπει όχι μόνο από παραγωγικό έργο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και γιατί μπορούμε να αναδείξουμε μια μαχητική, διεκδικητική και σίγουρη φωνή για όλα τα σοβαρά ευρύτερα λαϊκά και τοπικά προβλήματα".

Κεντρικό σύνθημα της Παράταξης είναι πως το μέλλον χτίζεται με αγώνες και ο εκλογικός στόχος ξεκάθαρος και υψηλός: Να ενισχυθεί η Κίνηση και η Παράταξη να περάσει στον β γύρο των δημοτικών εκλογών. Αλλωστε, η ιστορία της Κίνησης στα δημοτικά δρώμενα της Πολίχνης τα 3,5 χρόνια που πέρασαν, απέδειξε ότι στέκεται πολύ πιο ψηλά από τη μίζερη λογική των προσθαφαιρέσεων ποσοστών προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

"Σήμερα μας γνωρίζουν πια και οι πέτρες της Πολίχνης. Το βασικό δυναμικό της παράταξής μας απέκτησε σοβαρές εμπειρίες και μάθαμε πολύ γρήγορα την πληθώρα των προβλημάτων. Γι' αυτό λέμε ότι από λάθος βάση μας μετράνε όσοι προσθέτουν ή αφαιρούν το εκλογικό μας ποσοστό του 1994", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ν. Κατσιάνος. Στη συνέχεια κάνοντας κριτική στη Δημοτική Αρχή και τον νυν Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, που στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκε ως "αντάρτης", κατήγγειλε την ανυπαρξία έργου και την αδιαφορία που επέδειξε σε σοβαρά ζητήματα που αφορούσαν όλο το λαό, όπως το πρόβλημα της ανεργίας, της παιδείας κλπ.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ

Ο δήμος δεν μπορεί να μένει απαθής, πρέπει να παλεύει, να κινητοποιεί τις ζωντανές δυνάμεις της περιοχής του, τόνισε η Ειρήνη Καρρά

Διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη δουλιά, για το μέλλον

Σε ρόλο κυβερνητικό, όπως πάντα, οι νομαρχίες

Να συμβάλουν στο στόχο της "αποκέντρωσης", κάλεσε τους υποψήφιους νομάρχες του ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα, Πειραιά και τον πρόεδρο της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά, με τους οποίους συναντήθηκε χτες, ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης. Ουσιαστικά τους ζήτησε να χρησιμοποιήσουν το θεσμό ως μέσο παραπέρα προώθησης και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση. Αλλωστε, στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση έχει ήδη στρώσει το έδαφος με μια σειρά νομοθετημάτων, όπως ο νόμος για τον περιορισμό και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κρατικών δαπανών ή ο νόμος για το φορολογικό πλαίσιο δράσης της ΝΑ, που προωθεί την επιβολή φόρων και τελών για κάθε παρεχόμενη υπηρεσία.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι στις νομαρχίες "έχει γίνει σημαντικό έργο" και έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει το έτσι κι αλλιώς καθυστερημένο έργο των αντιπλημμυρικών έργων (με νόμο της κυβέρνησης θα εκτελούνται από ιδιώτες) σαν ένα μέρος του "σημαντικού" έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην περασμένη τετραετία. Με δεδομένο ότι την ίδια στιγμή οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου τρέμουν στην ιδέα μιας δυνατής βροχής, αυτές οι δηλώσεις δεν αποτελούν απλά μια προεκλογική φάρσα. Αποτελούν εμπαιγμό για τους κατοίκους των Ανω Λιοσίων, της Γλυφάδας, του Περιστερίου, της Βούλας, του Ζεψυρίου και άλλων περιοχών, που τα σπίτια τους δεν έχουν στεγνώσει ακόμα από τις τελευταίες πλημμύρες. Το προκλητικό της υπόθεσης είναι πως οι αιρετοί τον άκουσαν να κοροϊδεύει τον κόσμο που τους εκλέγει και απλά συμφώνησαν μαζί του.

Δεν υπήρχε δόλος

Με το σκεπτικό ότι δεν αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία δόλος για τη μη καταβολή των εισφορών στο Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) αθωώθηκε χθες ο δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης από το Β Μονομελές Πειραιά για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Επί της ουσίας της κατηγορίας για τη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών η υπόθεση δεν εκδικάστηκε, δεδομένου ότι ο Στ. Λογοθέτης έχει ήδη καταδικαστεί και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο όπου έχει προσφύγει.

Ο συγκατηγορούμενος του δημάρχου, πρώην διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, Παναγιώτης Κατσιώλης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 24 μηνών και άσκησε έφεση.

Δραστηριότητες Κινήσεων

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκρότησηπλατιού, αγωνιστικού, μαχητικού, συνδυασμού νίκης, που θα αγωνιστεί και θα πάρει πρωτοβουλίες για τα μεγάλα προβλήματα του λαού και του τόπου, απευθύνει σε όλους όσοι βασανίζονται από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, όσοι ανησυχούν για το μέλλον και δε συμβιβάζονται, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Μεσσηνίας. Στην κατεύθυνση αυτή, σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η ΝΑΣ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης, τη διακήρυξη με τις θέσεις της για τις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, καθώς και τον υποψήφιο νομάρχη που θα στηρίξει, τον Αντώνη Κατσά.

  • Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση δημοτικής Κίνησης που θα στοχεύει σε"ένα δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό, συλλογικό, αντάξιο των ιστορικών μας παραδόσεων" ανέλαβαν κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου και καλούν τους συνδημότες τους σε λαϊκή συγκέντρωση, που θα γίνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ". Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συγκέντρωση είναι οι δημοτικές εκλογές '98, η συγκρότηση δημοτικής κίνησης και η εκλογική διακήρυξή της.
  • Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Γιαννιτσών" καλεί τους φίλους και οπαδούς της σήμερα στις 7μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, σε συγκέντρωση με θέμα: Ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου της Κίνησης, πρόγραμμα προεκλογικής δραστηριότητας.
  • Συγκέντρωση πραγματοποιεί σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης), με θέματα: Συζήτηση πάνω στα θέματα του Ν. Καβάλας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και η ανακήρυξη υποψήφιου νομάρχη Καβάλας της ΝΑΣ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ