Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Δυσαρέσκεια και οργή

Αντιμέτωπο με τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα, σε μια από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Χαλκίδας, τη συνοικία Μπαταργιά, βρέθηκε προχτές το απόγευμα το πολυμελές κλιμάκιο της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Χαλκίδας, που περιόδευσε στη συνοικία και είχε συνάντηση με τους κατοίκους που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα.

Δυσαρέσκεια, οργή και αγανάκτηση είναι οι ηπιότερες λέξεις για να χαρακτηρίσει κανείς τις αντιδράσεις στην απαρίθμηση των προβλημάτων, την εγκατάλειψη και αδιαφορία, την κοροϊδία και τον εμπαιγμό που υφίστανται πάνω από 10.000 δημότες, που επέλεξαν εδώ και δεκάδες χρόνια για τόπο κατοικίας τους, ένα από τα ομορφότερα και αμφιθεατρικά μέρη της Χαλκίδας.

Δυστυχώς γι' αυτούς, όμως, οι πολιτικές επιλογές των εκάστοτε δημοτικών αρχών (εναλλαγές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και η υποταγή των αιρετών της ΤΑ και της ΝΑ (του διορισμένου νομάρχη πριν) στις αντιδημοτικές- αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του δικομματισμού, τους επιφυλάσσουν ένα ζοφερό μέλλον, γεμάτο κινδύνους για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

  • Η τσιμεντόσκονη - απ' τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" - προϊόν της ασύδοτης δράσης και της ασυλίας που τυγχάνουν οι ιδιοκτήτες τους (πρώην οικογένεια Κιοσέογλου και τώρα οι Ιταλοί), τρώει την υγεία και τις περιουσίες των κατοίκων.
  • Η "μπόχα" από το βιολογικό καθαρισμό στο νησάκι "Πασά" είναι καθημερινό φαινόμενο.
  • Ο περιφερειακός δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, που περνάει μπροστά από τρία σχολεία και όλο "τελειώνει" εδώ και μια δεκαετία.
  • Η λειτουργία ενός "καταγωγίου" ως σχολείο και η εγκατάλειψη του δεύτερου φυσικού πνεύμονα της Χαλκίδας (πρόσφατο ρεπορτάζ του "Ρ"), προκειμένου να εξυπηρετηθούν "οικοδομικά" συμφέροντα, ήταν τα κύρια προβλήματα που έθεσαν οι κάτοικοι και ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου.

Εμείς, τόνισαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ Χαλκίδας, Χρ. Αγγέλου και Σ. Ντούρου, μέλη της Γραμματείας, δεν υποσχόμαστε, δε "χαϊδεύουμε" αυτιά. Παρότι δεν έχουμε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, είμαστε γνώστες των προβλημάτων σας, δεν ερχόμαστε μόνο πριν τις εκλογές, έχουμε προωθήσει πολλά, πιέζουμε για την επίλυσή τους. Δώστε μας δύναμη, ενισχύστε αποφασιστικά τη ΔΑΣ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο δήμο, για να γίνει ο δήμος λαϊκό μετερίζι. Εμείς θα στηρίξουμε τα αιτήματά σας, αλλά, αν θέλετε να σας ακούσουν, πρέπει να αγωνιστείτε μαζί μας και μέσα από την Κίνησή μας, να σταματήσουν τα χαράτσια και οι ανταποδοτικότητες, να διεκδικήσει ο δήμος χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι κάτοικοι φαίνεται να συμφώνησαν, αφού γνωρίζουν ότι με τον αγώνα τους απέπεμψαν την κεραία της "PANAFON" πάνω από τα κεφάλια τους και έβαλαν τους "κατεργάρηδες" στο πάγκο τους, που ήθελαν να περάσουν τον περιφερειακό μέσα από τα σπίτια τους.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ