Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
Αμοιβή 420 δραχμές για 45' θεραπείας!

Δεν έχουν κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ - παρά τις μεγάλες ανάγκες - οι υπάρχουσες οργανικές θέσεις είναι ελάχιστες

Με σημαντικά προβλήματα βρήκε η χτεσινή "Πανελλήνια Μέρα της Εργοθεραπείας", τους εργοθεραπευτές της χώρας, οι οποίοι απ' τη μια μεριά δουλεύουν εδώ και έξι περίπου χρόνια χωρίς κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και απ' την άλλη δε δημιουργούνται νέες οργανικές θέσεις, ενώ οι ήδη υπάρχουσες είναι λίγες.

Οπως τονίστηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών, από τα Γενικά Νοσοκομεία της Αθήνας ελάχιστα έχουν εργοθεραπευτές, ενώ σε κάποια από αυτά, αν και έχουν δημιουργηθεί τμήματα εργοθεραπείας, εντούτοις δε λειτουργούν λόγω μη πρόσληψης εργοθεραπευτών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν. Η Φωτεινή Ζωγράφου,πρόεδρος του Συλλόγου, τόνισε: "Στα 200 ειδικά σχολεία και ειδικές επαγγελματικές σχολές που λειτουργούν στην Ελλάδα υπάρχουν μόνον 12 εργοθεραπευτές. Δηλαδή, οι παραπάνω θεσμοί εξυπηρετούν 15.000 παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, στα οποία αντιστοιχούν 12 εργοθεραπευτές".

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε ότι πληγή στον κλάδο αποτελεί το χαμηλό κόστος της συνεδρίας της Εργοθεραπείας στα τιμολόγια των διαφόρων ασφαλιστικών φορέων, αφού η τιμή της ανέρχεται στις 420 δραχμές για τα 45 λεπτά θεραπείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή αυτή ισχύει για τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο Π. Κουρουμπλής,βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε "γραφειοκρατικά προβλήματα" στην πρόσληψη εργοθεραπευτών, παραβλέποντας τις περικοπές θέσεων εργασίας στον γενικότερο τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.

Ο Ι. Τσιάντης,αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στη σύντομη τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχουν οι ασθενείς από τους εργοθεραπευτές και το έργο τους. Η Α. Παπαβασιλείου,διευθύντρια Παιδονευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, τόνισε: "Ο εργοθεραπευτής αξιολογεί και αντιμετωπίζει τρεις βασικούς τομείς στο παιδί. Της αυτοεξυπηρέτησης, του παιχνιδιού και της σχολικής δραστηριότητας". Ο Π. Λαγός,επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής, αναφέρθηκε στον ρόλο παιδιάτρου και εργοθεραπευτή. Τέλος, η Σάρα Κανταρτζή,μίλησε για τις σπουδές των εργοθεραπευτών στη χώρα μας, τονίζοντας τη σημασία της καλής εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ