Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΕΙ
Με επιτυχία συνεχίζεται η απεργία

Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής, που αγγίζουν και το 100%, συνεχίζεται για 3η μέρα η απεργία των έκτακτων εκπαιδευτικών των ΤΕΙ.

Χτες, ο Σύλλογος Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Αθήνας πραγματοποίησε δίωρη κατάληψη (10 π.μ.-12 μ.) των διοικητικών υπηρεσιών του ΤΕΙ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στα γραφεία του συλλόγου, με θέμα την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε σχέση με τη γενικότερη θεώρηση του θεσμού των εκτάκτων εκπαιδευτικών. Στη σύσκεψη πήραν μέρος μέλη του συλλόγου των εκτάκτων εκπαιδευτικών, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Δ. Νινιός,ο αντιπρόεδρος Χ. Κεχαγιάς,ο Γιάννης Φεργάδης,διευθυντής του τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας, καθώς και εκπρόσωποι εκτάκτων εκπαιδευτικών από το ΤΕΙ Ιωαννίνων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρ. Κοντογεώργης επισήμανε την ανάγκη επαναφοράς της μισθολογικής αντιστοίχισης με τις βαθμίδες του μόνιμου προσωπικού των ΤΕΙ, που καταργήθηκαν με το Ν. 2413/96.

Η Καλή Αλισανδράτου,μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, τόνισε ότι η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκινάει με απορύθμιση. "Δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση του αριθμού των εισακτέων, τη στιγμή που δεν υπάρχει υποδομή για να λειτουργήσουν τα τμήματα στο ΤΕΙ, ενώ εκκρεμεί η κάλυψη στοιχειωδών θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων 4.650 εκτάκτων καθηγητών", είπε η Κ. Αλισανδράτου. Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Δ. Νινιός.

Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, με απεργίες μέσα στην εξεταστική του Ιουνίου, ενώ δε θα παραδώσουν τη βαθμολογία, σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δε συμπεριλάβει τα αιτήματά τους στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με ειδική τροπολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ