Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις εφημερίες, τις αργίες και τα νυχτερινά

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι, που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να διαλύσει ουσιαστικά τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο για το ιατρικό μισθολόγιο, που προβλέπει την ποσοστιαία κάλυψη των εφημεριών, ενώ οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υπουργική απόφαση που προβλέπει τον περιορισμό της απασχόλησής τους - κυρίως του νοσηλευτικού προσωπικού - κατά 80%, τις αργίες και τις νύχτες.

Η χτεσινή εξάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 2 μ.μ.) των γιατρών του Λαϊκού Νοσοκομείου είχε επιτυχία και πρόκειται να επαναληφθεί αύριο, 21 Μάη.

Οσον αφορά τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΔΗΝ) έχει πάρει απόφαση για τετράωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) στις 26 Μάη, με αιτήματα την πρόσληψη προσωπικού και την άμεση καταβολή δεδουλευμένων από νυχτερινά, αργίες, εξαιρέσιμα και υπερωρίες. Ηδη, όμως, έχουν αρχίσει οι κινητοποιήσεις ανά Νοσοκομείο.

Σήμερα στον "Ευαγγελισμό" οι εργαζόμενοι κάνουν τετράωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.), ενώ την Παρασκευή θα καλέσουν σε σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των άλλων νοσοκομείων, με στόχο να υπάρξει καλύτερος συντονισμός με τα νοσοκομεία αυτά. Επίσης, έχουν πάρει απόφαση να συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από τα "Επείγοντα Περιστατικά", στις 8 π.μ. και στη συνέχεια να προχωρούν σε ενέργειες που αποφασίζουν την ίδια μέρα.

Τετράωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) κάνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι του Τζανείου Νοσοκομείου, που για πέμπτο συνεχή μήνα δε λαμβάνουν την προβλεπόμενη αποζημίωση για την υπερωριακή απασχόληση. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον περίβολο του Νοσοκομείου. Ο Σύλλογος Προσωπικού αποφάσισε, επίσης, τετράωρες στάσεις εργασίας (3 μ.μ. - 7 μ.μ.), σήμερα και στις 22 Μάη, για το διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, του Κέντρου Μητέρας - Παιδιού και της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας.

Σημειώνεται ότι χτες έκαναν εξάωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Ασκληπιείο Βούλας και επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Κρατικό της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ