Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Αιτήσεις για βεβαιώσεις από Ρουμανία

Αναλυτικά στοιχεία για τις διαδικασίες χορήγησης βεβαίωσης εργασίας ή σύνταξης για τους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες από τη Ρουμανία δίνει το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με αυτά, η αίτηση του ενδιαφερόμενου για τη χορήγηση βεβαίωσης εργασίας ή σύνταξης που αποστέλλεται στον Σύλλογο Πολιτικών Προσφύγων στο Βουκουρέστι, θα πρέπει να έχει τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο (με κεφαλαία), όνομα πατρός και μητρός, έτος και τόπος γέννησης. Πού διέμενε στη Ρουμανία και από πότε μέχρι πότε, που εργάστηκε (ακριβή στοιχεία, ονομασία επιχείρησης ή υπηρεσίας) σε τι δουλιά και από πότε μέχρι πότε. Αν είναι ήδη συνταξιούχος από Ρουμανία, το είδος της σύνταξης (εργατική, αναπηρική, επί αορίστου ή προσωρινή).

Η αίτηση αυτή υποβάλλεται στο Γραφείο Συντάξεων (Πιάτσα Αμζεϊ αρ. 13, 2ος όροφος, Βουκουρέστι),το αρμόδιο για τη χορήγηση των απαιτούμενων βεβαιώσεων. Εάν οι συνταξιούχοι δεν έχουν την απόφαση ή το βιβλιάριο συνταξιούχου, μπορούν να στείλουν κάποιο απόκομμα για να βρει το Γραφείο Συντάξεων τα στοιχεία τους.

Οι βεβαιώσεις εργασίας ή σύνταξης που χορηγούνται από το Γραφείο Συντάξεων πρέπει να επικυρώνονται από το Ελληνικό Προξενείο στο Βουκουρέστι. Οι παραπάνω βεβαιώσεις συνοδεύονται και από τη βεβαίωση που χορηγεί ο Σύλλογος (Τσαβδαρίδης Θανάσης), με την οποία βεβαιώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος είναι ή ήταν όντως πολιτικός πρόσφυγας. Και αυτή η βεβαίωση επικυρώνεται στο Ελληνικό Προξενείο. Με αυτές τις βεβαιώσεις εξασφαλίζονται τα κύρια δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλονται στο ΙΚΑ.

Η ΠΕΕΠΠ σημειώνει, πως όσοι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στον Σύλλογο για τις παραπάνω επικυρώσεις και δεδομένου των χρημάτων που απαιτούνται για αυτές, θα πρέπει να στέλνουν στο Σύλλογο 10 δολάρια ΗΠΑ. Αλλος τρόπος που μπορούν να ενεργήσουν είναι μέσω της Ρουμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Τέλος, στην ανακοίνωση δίνονται και οι απαραίτητες διευθύνσεις: Γραφείο Συντάξεων, Πιάτσα Αμζεϊ 13, 2ος όροφος. Υπουργείο Εργασίας, Ιντράρεα Προγκρέσουλουι. Υπουργείο Εξωτερικών, Σπατάρουλούι 45, Βουκουρέστι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ