Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει τον αυταρχισμό

"Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας δεν επιλύονται διά της σιωπής των αμνών, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές. Το μεμπτό δεν είναι ότι προβάλλονται τα προβλήματα, αλλά δυστυχώς ότι υπάρχουν και είναι πολλά και οξυμένα".

Τα παραπάνω τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που καταγγέλλει "τα ακραία φαινόμενα προπηλακισμού εκπροσώπων των ΜΜΕ από εγκάθετους των διοικήσεων των νοσοκομείων, εμποδίζοντάς τους να αναδείξουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας".

Η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε την ανακοίνωση με αφορμή τις δύο επιθέσεις που δέχτηκαν εκπρόσωποι των γιατρών, των εργαζομένων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο "Ασκληπιείο" Βούλας, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, στις 23 του Απρίλη και στις 14 του Μάη. "Θεωρούμε - συνεχίζει η Ομοσπονδία - ότι σε αυτές τις μεθοδεύσεις ευθύνη έχουν τόσο οι διοικήσεις των νοσοκομείων, όσο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας". Η ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει τα τελευταία κρούσματα αυταρχισμού που έγιναν στο Νοσοκομείο Βούλας, σε βάρος συνεργείου της κρατικής τηλεόρασης (ΕΤ), του προέδρου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, Χ. Ζαχαρόγιαννη, και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του "Ασκληπιείου" Βούλας, Γ. Γιαννικούρη.

Η Ομοσπονδία ζητεί την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, για να μην παρουσιαστούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα στο χώρο των νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ