Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μειώνεται ο αριθμός των εκτρώσεων

Εκκληση προς την πολιτεία να ενισχύσει τα Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού, που συμβάλλουν στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων, έκαναν χτες σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή την πραγματοποίηση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Οικογενειακού Προγραμματισμού, που διοργανώνεται στις 21-23 Μάη στο Πολεμικό Μουσείο, με θέμα: "Κάθε παιδί, επιθυμητό παιδί".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, καθηγητή, Γ. Κρεατσά, την τελευταία δεκαετία έχει μειωθεί κατά το ήμισυ ο αριθμός των εκτρώσεων. Εξαιτίας της απειλής του ΕΪΤΖ, οι Ελληνες προτιμούν το προφυλακτικό ως μέθοδο αντισύλληψης. Στόχος της Εταιρείας είναι περαιτέρω μείωση του σημερινού αριθμού εκτρώσεων στο 30% μέχρι το 2000.

Πρόσφατα, μέλη της Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού επισκέφτηκαν 50 σχολεία της Αττικής, της Δράμας, των Σερρών, της Βέροιας και της Νάουσας και έκαναν ενημερωτικά σεμινάρια γύρω από τη σεξουαλική συμπεριφορά, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 3.000 μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ