ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΓΕΙΑ
Πανιατρική απαίτηση για αύξηση των κονδυλίων

Σήμερα η κινητοποίηση που αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Πανιατρική προειδοποιητική κινητοποίηση γίνεται σήμερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής και με κεντρικό αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για την υγεία.

Τη σημερινή κινητοποίηση κήρυξε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), εις ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών για ασφαλείς εφημερίες. Ο ΙΣΑ καλεί όλες τις νοσοκομειακές και επαγγελματικές ιατρικές οργανώσεις να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και όλους τους γιατρούς της Αθήνας να κλείσουν αύριο τα ιατρεία τους, διότι ο χώρος της υγείας δοκιμάζεται σοβαρά. Την κινητοποίηση, καθώς και όλες αυτές που γίνονται στα Νοσοκομεία, καλύπτει με απόφασή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).Το πλαίσιο της κινητοποίησης του ΙΣΑ έχει ως εξής:

  • Στήριξη του αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών.
  • Αναπροσαρμογή των ιατρικών αμοιβών από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
  • Αύξηση μισθών των γιατρών των Ταμείων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Αύξηση των κονδυλίων για την υγεία.

Κι ενώ όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς των γιατρών καλούν την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των εφημεριών, χτες ο υπουργός Υγείας Κώστας Γείτονας προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης στις πλάτες των γιατρών δηλώνοντας: Αν κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν την απεργία ας αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη. "Ολες, πρόσθεσε, οι κινήσεις και οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του πολίτη, και πιστεύω ότι και οι γιατροί θα ανταποκριθούν, με ένα καλύτερο τώρα μισθολόγιο και με πολύ υψηλότερες αποδοχές, στο χρέος τους απέναντι στον πολίτη".

Τα κεντρικά αιτήματα των γιατρών είναι: Χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων - που ζήτησαν οι Διοικήσεις των νοσοκομείων - ώστε να υπάρξουν ασφαλή προγράμματα εφημεριών. Επιπλέον ζητούν να υπάρξει νοσοκομειακός γιατρός που θα πάρει λιγότερες συνολικά αποδοχές από εκείνες που έπαιρνε στις 31.12.97.

Προχτές το βράδυ ο υπουργός ανακοίνωσε την αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες για 17, απ' τα 51 νοσοκομεία της Α Ζώνης, και χτες κινήθηκε η διαδικασία για τη διεκπεραίωσή τους. Ομως και αυτές οι βελτιώσεις απέχουν - αλλού λίγο και αλλού πολύ - απ' τα κονδύλια για τα προγράμματα που συνέταξαν με "πνεύμα λιτότητας" και σύμφωνα με το "γράμμα του νόμου" για το ιατρικό μισθολόγιο οι διοικήσεις των Νοσοκομείων. Ακόμα εκκρεμούν οι "διορθώσεις" για 34 Νοσοκομεία της Α Ζώνης και επ' αυτού υπάρχουν γενικώς δεσμεύσεις περί βελτιώσεων. Επιπλέον δεν έχουν γίνει κατανομές για τα Νοσοκομεία της Β Ζώνης, ενώ για τη Γ Ζώνη το σίγουρο - πέρα απ' τις ακάλυπτες εφημερίες με ειδικότητες - είναι ότι θα υπάρξουν γιατροί που θα πάρουν συνολικά λιγότερες αποδοχές από εκείνες που έπαιρναν στις 31.12.1997. Ειδικότερα, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να διασφαλίσει με διορθωτικό ποσό αυτές τις περιπτώσεις ονομαστικής μείωσης των αποδοχών των γιατρών.

Προσκλήσεις συμμετοχής

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ενωσης Εργαστηριακών Γιατρών καλεί τους εργαστηριακούς γιατρούς της Αθήνας να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση. Εκτιμά ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει φτάσει στο απροχώρητο από πλευράς ιατρικών αμοιβών και θεωρεί ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μισθωτοί νοσοκομειακοί γιατροί είναι η άλλη όψη του νομίσματος των οικονομικών προβλημάτων των εργαστηριακών γιατρών, με την καθήλωση των ιατρικών αμοιβών, πράξεων και επισκέψεων για επτά χρόνια.

Στην πανιατρική προειδοποιητική κινητοποίηση του ΙΣΑ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Ιατρών Ακτινολόγων με αποχή από την εργασία αύριο. Σε ανακοίνωσή της η Ενωση ζητεί από την πολιτεία να αναπροσαρμόσει σε αξιοπρεπή επίπεδα τις αμοιβές των γιατρών. "Το πρόβλημα έχει οξυνθεί σε τέτοιο βαθμό, που αν η πολιτεία δεν ανταποκριθεί έγκαιρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Σώμα των γιατρών, πράγμα που τελικά θα αποβεί σε βάρος της υγειονομικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών", σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών εκφράζει η Ενωση Εξωνοσοκομειακών Γιατρών Αττικής. Καλεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες να συσπειρωθούν γύρω από τον ΙΣΑ και να απόσχουν αύριο από τα ιατρεία τους, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό που υφίσταται το Ιατρικό Σώμα στο σύνολό του.

Η Ενωση Μαιευτήρων - Γυναικολόγων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αναγνωρίζει τη διά δόλου επιχειρούμενη μείωση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών και καλεί τα μέλη της στην Αθήνα να συμμετάσχουν στην πανιατρική κινητοποίηση.

  • Την αντίθεσή του με την περικοπή των κονδυλίων για τις εφημερίες, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΣΑ Αθηνών - Περιχώρων "Ο Αγιος Χριστόφορος".
Σήμερα η συνέλευση της ΕΙΝΑΠ

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, καθώς είναι η τελευταία μέρα της πενθήμερης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών. Στις 11π.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου "Σωτηρία" θα γίνει η γενική συνέλευση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), για να καθορίσουν οι γιατροί την πορεία του αγώνα τους.

Οι γιατροί του "Ασκληπιείου Βούλας" έκαναν χτες γενική συνέλευση και αποφάσισαν το κλείσιμο της εφημερίας από μεθαύριο Παρασκευή. Δηλαδή, θα αντιμετωπίζονται μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά, μέχρι να γίνουν αποδεκτά τα προγράμματα των εφημεριών, όπως έχουν κατατεθεί από την Επιστημονική Επιτροπή και μέχρι να καταβληθούν τα αναδρομικά του μισθού από 1.1.1998. Η γενική συνέλευση καλεί την ΕΙΝΑΠ να συνεχίσει τις διεκδικήσεις της, σύμφωνα με τα διατυπωμένα αιτήματα, χωρίς να ενδώσει στη διασπαστική λογική του υπουργείου Υγείας.

Συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας έκαναν χτες γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία - όχι πια με αίτημα την αποδοχή του προγράμματος εφημεριών από το υπουργείο, καθώς αυτό εκτίμησαν ότι ικανοποιήθηκε, αλλά την καταβολή των αναδρομικών μισθού από 1.1.1998. Επίσης, αποφάσισαν να αναστείλουν τις καθημερινές συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε χώρους του νοσοκομείου.

Οι γιατροί του "Κρατικού" και του "Σωτηρία" θα κάνουν σήμερα στις 9π.μ. κατάληψη στα γραφεία κίνησης ασθενών. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν στο "Κρατικό" και θα κάνουν συμβολική πορεία στο "Σωτηρία".

Στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ειδικευομένων Γιατρών του "Αγία Ολγα" τονίζεται ότι με την περικοπή των εφημεριών και την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας υγείας υπάρχουν κίνδυνοι για τους ασθενείς, καθώς μικρότερο αριθμητικά ιατρικό προσωπικό θα καλύπτει τις πάγιες ανάγκες.

Συνάντηση με τον Ν. Κωνσταντόπουλο

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ν. Κωνσταντόπουλο, είχε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ. Μετά τη συνάντηση ο Ν. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι είναι "πολιτικά παράδοξο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί τις προτάσεις των επιστημονικών επιτροπών και των διοικήσεων των νοσοκομείων, προκειμένου να καθοριστούν οι εφημερίες" και ότι είναι "κοινωνικά ανεπίτρεπτο να απουσιάζει στην κρίσιμη ώρα του επείγοντος η κοινωνική ευθύνη του κράτους".

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Χ. Ζαχαρόγιαννης δήλωσε: "Ζητάμε δίκαια πράγματα. Φαίνεται ότι πείθουμε, ώστε να μπορέσει, στη συνέχεια, να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο χώρο της υγείας. Η υγεία δεν αντέχει άλλη αναστάτωση".

ΚΚΕ
Ανάγκη διεύρυνσης και συμπαράστασης

"Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας", τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος.

"Η περικοπή, συνεχίζει η ανακοίνωση, μέχρι και 50% των κονδυλίων από τα προγράμματα εφημεριών των δημοσίων νοσοκομείων - που σημαίνει στην πράξη ότι οι εφημερίες στα νοσοκομεία θα γίνονται με λιγότερους ακόμη γιατρούς - ήταν το μέτρο που δικαιολογημένα ξεσήκωσε την πανελλήνια αγωνιστική απάντηση των νοσοκομειακών γιατρών. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει τις προειδοποιήσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων, των επιστημονικών επιτροπών, άλλων θεσμοθετημένων φορέων και οργάνων, των ίδιων των γιατρών που λένε ότι αν επιμείνει στην αντιλαϊκή αυτή απόφασή της δε θα μπορούν να λειτουργούν πλέον ολόκληρα νοσοκομειακά τμήματα και κλινικές, ότι θα συρρικνωθούν παραπέρα οι παρεχόμενες από το δημόσιο υπηρεσίες υγείας, ότι η ενέργειά της, όπως λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, "συνιστά επικίνδυνο πειραματισμό ο οποίος θα αποβεί σε βάρος της Δημόσιας Υγείας". Η κυβέρνηση μεταθέτει το ζήτημα και προσπαθεί μπροστά στο λαό να εμφανιστεί ότι θέλει δήθεν να καταργήσει τις "πλασματικές" εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, που όμως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ επίσημα θεσμοθέτησε. Οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι βγάζουν και από το ζήτημα αυτό τα συμπεράσματά τους".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Ο αγώνας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία είναι ανάγκη να διευρυνθεί με τη συμπαράσταση και των άλλων εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και να υποστηριχτεί από το λαό, ο οποίος δέχεται τον καταιγισμό των κυβερνητικών πυρών κατασυκοφάντησης του αγώνα των γιατρών".

Αγωνιστικός πεντοζάλης στο Ηράκλειο

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν με απεργίες

Φουντώνουν οι αντιδράσεις των γιατρών των Νοσοκομείων της Κρήτης, καθώς τα προγράμματα εφημεριών που προτείνουν δεν έγιναν αποδεκτά από το υπουργείο Υγείας. Τα δύο Νοσοκομεία του Ηρακλείου (Πανεπιστημιακό και "Βενιζέλειο") Κρήτης - αν και ανήκουν στην Α Ζώνη - δεν περιλαμβάνονται στη "λίστα" με τις βελτιωτικές αλλαγές στα προγράμματα εφημεριών.

Μάλιστα, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Ηράκλειο είναι ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε θα τηρήσει τη δέσμευσή της για κάλυψη πάνω από 90% των κονδυλίων που ζήτησαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Ρ" η εξέλιξη αυτή έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και έχουν απευθυνθεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι γιατροί των Νοσοκομείων του Ηρακλείου μετά από μαζικές συγκεντρώσεις αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου,σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι όλη τη βδομάδα τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία και ιατρεία. Νέες Γενικές Συνελεύσεις στα Νοσοκομεία θα πραγματοποιηθούν αύριο.

Ειδικότερα, οι γιατροί του "Βενιζελείου" Νοσοκομείου ξεκίνησαν χτες τετραήμερη απεργία, ενώ οι γιατροί του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ), αποφάσισαν στη χτεσινή Γενική Συνέλευση τη συνέχιση της απεργίας επ' αόριστον, με αιτήματα: Την πλήρη αποδοχή από το υπουργείο Υγείας του προγράμματος εφημεριών, όπως αυτό εγκρίθηκε από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα του Νοσοκομείου και ήδη εφαρμόζεται. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών μέχρι σήμερα. Την αναπροσαρμογή τόσο του ιατρικού μισθολογίου, όσο και της αποζημίωσης εφημεριακής απασχόλησης σε αξιοπρεπή επίπεδα. Οι γιατροί του ΠΕΠΑΓΝΗ θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση αύριο και ώρα 9 π.μ., στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Ανατολικής Κρήτης (ΣΕΙΑΚ),αναφέρει την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης που είναι η συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση που άρχισε χτες και λήγει αύριο.

Ο ΣΕΙΑΚ ζητά: Αμεση καταβολή αναδρομικών μισθού από 1.1.1998, "όχι" στην περικοπή των κονδυλίων των εφημεριών και άμεση καταβολή των αναδρομικών των εφημεριών από 1.1.1998 μέχρι 30.9.1998.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποφασιστικά και αγωνιστικά

Απεργία μέχρι τη Δευτέρα και κατάληψη σήμερα από το πρωί των διοικητικών υπηρεσιών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Συνέχιση της απεργίας μέχρι την επόμενη Δευτέρα και κατάληψη σήμερα από το πρωί των διοικητικών υπηρεσιών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, αποφάσισαν χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Επίσης ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή θα οργανώσουν συναυλία στην αυλή του "Ιπποκράτειου".

Κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης χτες το μεσημέρι, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να τον διευρύνουν με διάφορες μορφές πάλης ξεκαθαρίζοντας πως το πρόβλημα με τις εφημερίες δεν είναι ένα απλό λογιστικό ζήτημα. Απάντησαν έτσι στον υπουργό Υγείας που προχθές ανακοίνωσε μερικά επιπλέον ψίχουλα για την αύξηση των εφημερευόντων γιατρών στα νοσοκομεία. Για τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης όπως τέθηκε μέσα από τις τοποθετήσεις τους, το ζήτημα είναι πολιτικό. Ετσι απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που θέλει μείωση των δαπανών και διάλυση της δημόσιας υγείας σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που καραδοκούν για να κυριαρχήσουν στο χώρο, οι γιατροί απαιτούν αύξηση των δαπανών για την υγεία, στήριξη και αναβάθμιση του ΕΣΥ, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.Μέσα σε κλίμα έντασης, καταγγέλθηκε πως ορισμένοι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στο ΔΣ της ΕΝΙΘ, ουσιαστικά υπονομεύουν με τη στάση τους τη συνέχιση του ενωτικού αγώνα που συνεχίζεται για 4η βδομάδα. Επίσης καταγγέλθηκε πως σε κάποια νοσοκομεία, όπως π.χ. ο Αγ. Παύλος, κανένας συνδικαλιστής δεν πήγε να ενημερώσει τους συναδέλφους του για την πορεία του αγώνα, τη στάση των δευτεροβάθμιων Οργανώσεων και των αρμόδιων υπουργείων.

Προβλήματα, όμως, για την ενωτική προοπτική του αγώνα προκάλεσε και η ενημέρωση του προέδρου της ΕΝΙΘ Θ. Βεντούρη που συμμετείχε με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στην προχτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Κώστα Γείτονα.Ο Θ. Βεντούρης μεταξύ των άλλων επέρριψε ευθύνες στο "Ζαχαρόγιαννη και στην παράταξή του" που δεν έγινε Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Αυτές οι αναφορές έδωσαν την ευκαιρία σε γιατρό να πάρει το λόγο και να μιλήσει για την "παράξενη αλλαγή στάσης του ΚΚΕ, του Κόμματος που χρόνια τώρα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων".

Το Εργατικό Κέντρο

Τη συμπαράστασή του στον πολυήμερο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών για την υπεράσπιση του ΕΣΥ και του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως αυτό, "είναι αυτονόητη υποχρέωση και μοναδική προϋπόθεση για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας στην πόλη". Μάλιστα η Διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική της συρρίκνωσης των δαπανών για την υγεία, που όπως αναφέρει, υπονομεύει τις ανάγκες των νοσοκομείων σε επαρκές εφημερεύον προσωπικό, σε βάρος της υγείας των πολιτών.

Παγκόσμιος αγώνας απεξάρτησης

Παγκόσμιος αγώνας δρόμου μεταξύ των Θεραπευτικών Κοινοτήτων Απεξάρτησης διοργανώνεται αύριο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμναστικού Συλλόγου "Πανιώνιος" (Ιωάννου Χρυσοστόμου 1, Ν. Σμύρνη) από τις 10πμ μέχρι τις 2μμ. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι αθλητικές ομάδες των Προγραμμάτων Απεξάρτησης των ΚΕΘΕΑ, "Ιθάκη", "Εξοδος", "Στροφή", "Διάβαση", "Παρέμβαση" και "Νόστος".

Στάση εργασίας στο "Δρομοκα'ϊτειο"

Δίωρη στάση εργασίας (10πμ - 12μ) θα κάνουν αύριο οι εργαζόμενοι στο "Δρομοκαϊτειο" και ζητούν τη μείωση των κλινών και τη δημιουργία εξωνοσοκομειακών μονάδων, για την προώθηση της αποασυλοποίησης ασθενών.

Το Σωματείο Εργαζομένων απέστειλε επιστολή στο ΔΣ του "Δρομοκαϊτειου", στην οποία αναφέρει ότι μολονότι το καλοκαίρι άνοιξε ο Ξενώνας, εντούτοις δε μειώθηκαν τα κρεβάτια του Νοσοκομείου. Το Σωματείο σημειώνει ότι υπέβαλε πρόταση για κλείσιμο και ανακατασκευή του "Σκυλίτσειου Β" και του "Σπηλιοπούλειου", για να λειτουργήσουν με αυτοσυντηρούμενους ασθενείς. Επίσης, ζητεί να αρχίσει σταδιακή μείωση των κρεβατιών των μεγάλων τμημάτων, καθώς αυξάνεται το αντικείμενο εργασίας και επιδεινώνεται η κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει.

Στην επιστολή επισημαίνονται και οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι εργαζόμενοι από την έλλειψη μέτρων φύλαξης του Νοσοκομείου.

Λεζάντες 2ου

Συγκέντρωση στην πύλη του Κρατικού Νίκαιας. Ανάμεσά τους η υποψήφια δήμαρχος Νίκαιας, Β. Νικολαϊδου

Κοντά στους γιατρούς η υποψήφια νομάρχης Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη (στο μέσον) και ο νυν - καθώς και πάλι υποψήφιος - δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος

Δήλωση του Χ. Ζαχαρόγιαννη

Τις τελευταίες μέρες διατυπώνονται διάφορα σχόλια για τη στάση στελεχών της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών" (ΔΗΠΑΚ - Γ) στις απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο Χάρης Ζαχαρόγιαννης, στέλεχος της ΔΗΠΑΚ - Γ και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Η θητεία των οργάνων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει λήξει. Ως εκ τούτου, νέα διοίκηση θα υπάρξει μετά το συνέδριο της Ομοσπονδίας. Μέχρι τότε ο λόγος ανήκει στις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ