Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ανάγκη διεύρυνσης και συμπαράστασης

"Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας", τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος.

"Η περικοπή, συνεχίζει η ανακοίνωση, μέχρι και 50% των κονδυλίων από τα προγράμματα εφημεριών των δημοσίων νοσοκομείων - που σημαίνει στην πράξη ότι οι εφημερίες στα νοσοκομεία θα γίνονται με λιγότερους ακόμη γιατρούς - ήταν το μέτρο που δικαιολογημένα ξεσήκωσε την πανελλήνια αγωνιστική απάντηση των νοσοκομειακών γιατρών. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει τις προειδοποιήσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων, των επιστημονικών επιτροπών, άλλων θεσμοθετημένων φορέων και οργάνων, των ίδιων των γιατρών που λένε ότι αν επιμείνει στην αντιλαϊκή αυτή απόφασή της δε θα μπορούν να λειτουργούν πλέον ολόκληρα νοσοκομειακά τμήματα και κλινικές, ότι θα συρρικνωθούν παραπέρα οι παρεχόμενες από το δημόσιο υπηρεσίες υγείας, ότι η ενέργειά της, όπως λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, "συνιστά επικίνδυνο πειραματισμό ο οποίος θα αποβεί σε βάρος της Δημόσιας Υγείας". Η κυβέρνηση μεταθέτει το ζήτημα και προσπαθεί μπροστά στο λαό να εμφανιστεί ότι θέλει δήθεν να καταργήσει τις "πλασματικές" εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, που όμως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ επίσημα θεσμοθέτησε. Οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι βγάζουν και από το ζήτημα αυτό τα συμπεράσματά τους".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Ο αγώνας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία είναι ανάγκη να διευρυνθεί με τη συμπαράσταση και των άλλων εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και να υποστηριχτεί από το λαό, ο οποίος δέχεται τον καταιγισμό των κυβερνητικών πυρών κατασυκοφάντησης του αγώνα των γιατρών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ